home a/s

Måling: Mange danskere har planer om boligkøb

Del

Køberbarometer: Boligmarkedet er gået fra mørke til lys i løbet af 2023 – og boligsalget ser ud til at runde året godt af, viser ny undersøgelse fra YouGov og Home med regionale tal

Danskerne er lune på boligkøb, og i en ny undersøgelse svarer signifikant flere, at de har planer om boligkøb det næste halve år, viser data fra YouGov og Home. Foto: Palle Peter Skov_Home
Danskerne er lune på boligkøb, og i en ny undersøgelse svarer signifikant flere, at de har planer om boligkøb det næste halve år, viser data fra YouGov og Home. Foto: Palle Peter Skov_Home

Hver 6. dansker (16,6 % af os) har planer om at købe en ejerbolig inden for det næste halve år.

Det er signifikant over gennemsnittet for alle kvartalsmålinger i Home Køberbarometer*, der er gennemført af analysevirksomheden YouGov for ejendomsmæglerkæden Home siden april 2017.

 • Gennemsnittet for mere end seks års målinger – og næsten 57.000 besvarelser – ligger til sammenligning kun på 14,4 %. Det svarer til hver 7. dansker.

 • Og købsinteressen i 4. kvartal mere end matcher årets tre tidligere målinger. I januar havde 14,3 % af danskerne boligkøbsplaner. 15,9 % i april og 14,9 % i juli.

”Målingen viser altså, at humøret ikke fejler noget hos boligkøberne. Hverken snakken om fejl i ejendomsvurderingerne eller fortsat høje renter har fået danskerne til at skyde boligplanerne til hjørne," siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home:

"Boligsalget nyder lige nu godt af, at der er et opsparet behov for at flytte – og at energipriser, inflation og arbejdsløshed ikke bekymrer os i samme grad længere."

Boligsalget drevet frem - især i Hovedstaden

Home peger på, at muligheden for få en evt. rabat på boligskatten inden nytår ligeledes har drevet boligsalget frem de seneste måneder – især i Hovedstaden.

Ifølge Homes og Danske Banks markedsindeks Boligbrief med handler for september er antallet af solgte huse i Hovedstaden steget med 73,5 % ifht. for et år siden og antallet af solgte lejligheder i Hovedstaden er steget 96,2 %.

Hussalget er ligeledes højere i de andre regioner – med undtagelse af Syddanmark, viser Boligbrief. Og der kan være mere medvind på vej, viser køberbarometerets regionale tal.

 • Danskernes boligplaner fordeler sig med 6,7 %, der vil købe villa eller rækkehus, 6,3 % søger lejlighed og 3,7 % har et sommerhus i sigte. 1,7 % vil købe anden type bolig.

Hvordan er interessen for boligkøb lokalt?

 • Interessen for boligkøb er ifølge Homes køberbarometer størst i Region Hovedstaden.
 • Her har 20 % boligkøbsplaner, og heraf har 11 % planer om køb af lejlighed, mens 6 % kigger efter hus og 4 % sommerhus.
 • I Region Syddanmark er købelysten på 19 %, og det er signifikant flere end i Midtjylland med 13 % og Nordjylland med 11 %. Andelen med købsplaner er 15 % i Region Sjælland.

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Home. Der er i alt gennemført 2058 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 29. september - 6. oktober 2023.

Så mange vil købe hus, lejlighed og sommerhus
Andel af danskerne med planer om boligkøb (statistisk usikkerhed i parentes)

Home Køberbarometer

Oktober 2023

Ja (NET)

16,6%

 

+/- 1,61 

Ja, hus/rækkehus

6,7%

 

+/- 1,08 

Ja, lejlighed

6,3%

 

 +/- 1,05 

Ja, sommerhus/fritidsbolig

3,7%

 

+/- 0,82

Ja, anden type bolig

1,7%

 

+/- 0,55 

Nej (NET)

83,4%

 +/- 1,61 

Totalsum*

101,8%

*Tal over 100 % indikerer, at flere overvejer køb af flere boliger

Kilde: YouGov og Home, boligkøberbarometer oktober 2023

Kontakter

Om home

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har ca. 850 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye