Dansker laver hattrick i medaljer ved VM i Pløjning 2023

Del

Martin Lindberg Velling fra Hobro vandt lørdag d. 14. oktober sølv ved VM i Pløjning 2023. Den unge dansker, der deltog i kategorien standardplov, løb med hele tre medaljer, da han udover sølvmedaljen fik guld i stubjord og bronze i grønjord.

Martin Lindberg Velling indtager andenpladsen på podiet.
Martin Lindberg Velling indtager andenpladsen på podiet. Billede: Jens Iversen, træner.

På trods af regn og en uheldig lodtrækning, kunne Martin Lindberg Velling lørdag d. 14. oktober indtage andenpladsen på podiet ved VM i Pløjning 2023. I silende regn pløjede Martin sig vej til sølvmedaljen i verdensmesterskaberne i pløjning efter en vellykket konkurrencedag fredag, hvor han vandt guld i disciplinen pløjning i stubjord. 

Netop regnen viste sig at blive noget af en udfordring for Martin, der ved lodtrækning af jordlod havde trukket et mindre heldigt område. Det betød, at vandet gled ned og fyldte furerne, så det blev svært at lave de bedste resultater. 

“Jeg er okay tilfreds forholdene taget i betragtning. Jeg har gjort, hvad jeg kunne,” siger Martin Lindberg Velling om sin præstation.  

En stolt træner, Jens Iversen, udtrykker også, at uheld i lodtrækningen blev en afgørende faktor for Martin Lindberg Velling. 

“Han var noget uheldig med lodtrækningen i dag og måtte se sig tilpas med en 3. plads i grønjord. Alligevel endte det med en enormt flot 2. plads i pløjning,” siger Jens Iversen, der er træner for de to danske deltagere ved VM i Pløjning 2023. 

Den 26-årige Martin er blandt de yngste i pløjesporten, og er et godt eksempel på, hvor langt man kommer med dedikation og hårdt arbejde.  

“Vil man være blandt de bedste, så kræver det en særlig indsats,” sagde Martin Lindberg Velling inden han drog til VM i Letland.  

Det er fjerde gang, Martin deltager ved VM, men første gang han har vundet medaljer ved verdensmesterskabet. Næste weekend konkurrerer han på dansk jord ved DM i Pløjning 2023 sammen med den danske VM-deltager i vendeplov, Søren Korsgaard, der desværre ikke fik VM-medaljer denne gang.  

Ved VM i Pløjning konkurreres der i to discipliner: stubjord og grønjord. Der uddeles medaljer for hver disciplin samt medaljer for den samlede score. Martin Lindberg Velling fik fuld plade i medaljer og indtog en podieplads ved alle tre medaljeoverrækkelser. 

Kontakter

Billeder

Martin Lindberg Velling i gang med disciplinen pløjning i grønjord på skrånende jordlod i regnen.
Martin Lindberg Velling i gang med disciplinen pløjning i grønjord på skrånende jordlod i regnen.
Download
Martin Lindberg Velling fik guldmedalje og verdensmestertitlen i disciplinen pløjning i stubjord.
Martin Lindberg Velling fik guldmedalje og verdensmestertitlen i disciplinen pløjning i stubjord.
Download
Download
Martin i gang med pløjning i stubjord, som han vand guld for
Martin i gang med pløjning i stubjord, som han vand guld for
Download

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye