Fokus på analoge fællesskaber: Nu åbner Spillaboratoriet

Del

Lørdag åbner Spillaboratoriet i Valby med et brag af en åbningsfejring. Det koster ikke noget at deltage.

Spillaboratoriet åbner på 3. sal i Valby Kulturhus.
Spillaboratoriet åbner på 3. sal i Valby Kulturhus.

Det skal være lettere for unge københavnere at gå til brætspil og deltage i nørdede aktiviteter.

Sådan lyder ambitionen bag Spillaboratoriet, der åbner i Valby Kulturhus lørdag den 14. oktober.

Her skal børn, unge og voksne på tværs af foreninger og fællesskaber kunne mødes og dyrke deres analoge spil-og nørdehobbyer under ét tag.  Uanset om man har rollespillet som ork i 20 år, lige har malet sin første Warhammer-figur, eller først for nyligt har opdaget, at der findes andre brætspil end Ludo.

”Fællesskaber er med til at udvikle os og gøre os nysgerrige. Og så er fællesskaber også med til at sikre en god trivsel. Og i en tid, hvor børn og unge ser på skærme hele tiden, er det vigtigt at komme tilbage til det analoge.  Lægge mobilen. Lægge IPad’en. Lade sig fordybe i ikke-skærm-aktiviteter, man laver, og de mennesker, man er sammen med. Derfor håber jeg, at både børn og voksne vil bruge Spillaboratoriet”, siger Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (RV).

Projektet er inspireret af Spelens Hus i Malmø, hvor 15 foreninger og projektfællesskaber sammen driver et hus indrettet til digitale og analoge spil. De digitale spil har allerede gode rammer i København, med blandt andet E-sportscenteret i Grøndal Multicenter og i flere klubber. Spillaboratoriet vil derfor fokusere på at understøtte fællesskaber og skabe fælles rammer for de analoge spil såsom rollespil, brætspil og figurspil, hvor udøvelsen minder mere om hinanden.

Det gælder både for faste hobbybrugere og for ad hoc-brugere, der savner månedlige spildage og festivaler, hvor de kan blive inspireret og dyrke deres hobby socialt.

Spillaboratoriet er kommet til verden i et samarbejde mellem ungdomsforeningen Rollespilsfabrikken og Valby Kulturhus.

Projektet er støttet gennem Folkeoplysningen Københavns udviklingspulje, der har sikret Spillaboratoriet brugsret over 3. sal i Valby Kulturhus over de næste tre år.

Fakta:

Hvad: Åbning af Spillaboratoriet med et væld af aktiviteter

Hvornår: Lør. den 14. okt. 2023 Kl. 11 - 16

Hvor: Valby Kulturhus, Spillaboratoriet - 3. sal

Pris: Gratis

Se hele programmet til åbningsfejringen via linket her.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:33662345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye