Autoparts24 ApS

Udbuddet af brugte reservedele til elbiler er eksploderet på få år

Del

De seneste år er der sket en stor stigning i udbuddet af brugte reservedele til elbiler, og det gør det ikke kun mere attraktivt at købe en elbil - det er også et vigtigt skridt på vejen mod at reducere elbilers klimabelastning yderligere.

Elbiler er blevet voldsomt populære herhjemme, hvor salget af både nye og brugte elbiler er steget markant det seneste år. 

Og selvom den store interesse for elbiler stadig er relativ ny blandt danske bilejere, så er der samtidig sket en voldsom stigning i antallet af brugte reservedele til elbiler,  der er tilgængelige for både værksteder og private. 

Det viser en opgørelse, som Autoparts24 har foretaget. 

Alene i årets første seks måneder er udbuddet af dele til elbiler hos Autoparts24 steget med over 75 procent i forhold til sidste år, så der i dag er et godt stykke over 100.000 dele til salg.

 Og den udvikling er enormt positiv både for værksteder og private, der dermed har langt bedre muligheder for at undgå nogle af de problemer, der hidtil har været i forhold til at reparere elbiler herhjemme. 
- Selvom langt de fleste ejere af elbiler er glade for at være skiftet fra benzin til strøm, så er det kommet bag på mange, hvor store udfordringer der har været i forhold til ventetider på reservedele, når bilen har skulle på værksted. Her kan det øgede udbud af brugte kvalitetsdele gøre en enorm forskel, siger Troels Meier, der er direktør i Autoparts24. 

Stor vækst i dele fra Norge
Netop fordi den store stigning i salget af elbiler herhjemme er relativt ny, så står det danske marked også kun for en mindre stigning i udbuddet af brugte dele til elbiler. 
En stor årsag til væksten skal i stedet findes i tilgangen af brugte dele til elbiler fra Norge, der både har Europas største andel af elbiler i bilparken og den mest moderne. 

Alene på et år er antallet af dele fra norske elbiler steget med over 250 procent, så de i dag udgør lidt under halvdelen af de samlede brugte dele til elbiler til salg hos Autoparts24. 

For ejere af elbiler vil udviklingen dog ikke kun komme til udtryk i form af billigere reparationer og kortere ventetider på værkstedet. Det vil også give mulighed for at øge en elbils bæredygtighed betragteligt.
- Brugte reservedele har et markant lavere klimaaftryk end nye dele, og når udbuddet og kvaliteten af dele stiger så markant, som vi har set det seneste år, så vil det fremadrettet give langt bedre muligheder for at reducere elbilers klimabelastning yderligere, siger Troels Meier.

Om Autoparts24

Autoparts24 er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele. Over 100 udvalgte autoophuggere over hele Europa sørger for, at vi altid har mere end fire millioner unikke reservedele på lager, der bliver leveret til private og professionelle på få dage. Til glæde for miljøet og økonomien.

Følg pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye