Fuglebingo: Spil dig til mere viden om fuglene
Nu er det ikke kun fuglene, der kan give fuglekiggere et smil på læben. Med appen Fuglebingo kan du få lidt ekstra sjov med på fugleturen og udfordre dine venner. DOF BirdLife håber, at Fuglebingo kan øge interessen for fuglene og fugleovervågning.

Er der noget bedre end en tur i naturen med frisk luft i næsen og flotte fugle i kikkerten. Ja, det skulle da lige være, hvis man kunne få lidt spil og sjov blandet ind.
Med appen Fuglebingo kan du gøre din fugletur, din hverdag eller bare din frokostpause lidt sjovere. Fuglebingo er et spil, der går ud på at se så mange forskellige arter i naturen som muligt. Du optjener point og dyster mod dine venner og andre spillere fra hele landet.
- Grundideen er, at man kan have det med overalt, dele det med sine venner, opleve en udvikling og måske endda lære noget nyt undervejs. Styrken i spillet er, at det er udviklet for sjov mellem venner uden strategiske eller kommercielle mål. Af spillere og til spillere, der bare vil have et fedt spil og se på fugle samtidig, siger Daniel Palm Eskildsen, der er en af bagmændene til Fuglebingo, hvor han er kendt som ’slemmemis’. Han er samtidig biolog og projektleder i DOF BirdLife.
For hver art, du registrerer, er der point, og der er flere point at hente på de tidspunkter og i de områder, hvor arterne er mest sjældne. Du kan indtaste den samme art flere gange, men det er kun det højeste pointtal, du har fået for arten, der tæller med i din samlede score.
Pointene bliver beregnet på baggrund af ægte observationsdata fra DOFbasen, hvor fuglekiggere fra hele landet, hver dag registrerer arter fra deres fugleture.
Nyskabelse i fuglekiggeri
Fuglebingo blev lanceret i 2019 og indtil nu har omkring 2500 brugere deltaget i spillet.
Fuglebingo har fra begyndelsen været et rent hobbyprojekt, men fra august 2023 er appen støttet af midler fra DOF BirdLife. Og det er der flere grunde til, forklarer Jacob Jensen, der er chef for Naturafdelingen i DOF BirdLife.
- Fuglebingo er den største nyskabelse inden for fuglekiggeri i mange år. Det er et virtuelt fællesskab, der giver en ny måde at samles om fugleinteressen. Vi håber, at spilelementerne kan få interessen for fugle til at spire hos nogen, der ikke tidligere har kigget på fugle. Måske kan man lære noget, man ikke vidste i forvejen. Eller måske kan nogle af de garvede og dygtige bingospillere efterhånden få lyst til at involvere sig i nogle af de mere ’seriøse’ overvågningsprogrammer i DOF BirdLife – punkttællingsprogrammet, DOFbasen eller måske Miljøministeriets portal Arter, siger han.
Et spil for alle, men mest for voksne
Selvom Fuglebingo er et spil, så bliver der stadig stillet krav til, at brugerne dokumenterer deres observationer, enten med billeder eller en god beskrivelse af den art, der bliver indtastet. Hvis du er i tvivl om en observation, så kan du vente med indtastningen og i stedet spørge om hjælp i forummet Hønsegården.
- Appen har vist sig at tiltrække et bredt udsnit af det fuglekiggende Danmark. Det er især unge mennesker, der spiller med, men der er også garvede feltornitologer, som har set på fugle i mange årtier. Der er også børn, der spiller med, men Fuglebingo er mest en app for voksne. Derfor anbefaler vi, at børn spiller Fuglebingo sammen med en voksen. Det giver den bedste oplevelse. siger Daniel Palm Eskildsen.
Fuglebingo begyndte som et festligt spil mellem venner med en fysisk bingoplade, men en dag besluttede de to fugleinteresserede venner Jonas Krogsbøl Nielsen (i Fuglebingo ’jokn’) og Daniel Palm Eskildsen (i Fuglebingo ’slemmemis’) i samspil med venner og familie at udvikle spillet til en app og invitere hele Danmark til at spille med.
Find Fuglebingo i din foretrukne appbutik (App Store og Google Play) og spil med.
Fakta om Fuglebingo
Der er indrapporteret næsten 300.000 hits i Fuglebingo.
Der er observeret mere end 600 arter i Fuglebingo. Appen har et særligt fokus på fugle, men man kan også indrapportere for eksempel pattedyr og sommerfugle.
Appen Fuglebingo blev lanceret i 2019 og har indtil nu haft 2500 aktive brugere.
Fuglebingo er udviklet af Daniel Palm Eskildsen (’slemmemis’) og Jonas Krogsbøl Nielsen (’jokn’) med hjælp og støtte fra venner og familie.
Pointene i Fuglebingo er baseret på millioner af observationer indrapporteret til DOFbasen.
Sådan kommer du i gang:
Det er nemt at komme i gang med Fuglebingo. Du skal blot downloade appen fra din foretrukne appbutik (App Store og Google Play), oprette en konto og så skynde dig ud for at finde og indtaste den første art. Så er du i gang.
Nøgleord
Kontakter
Jacob JensenChef for NaturafdelingenDansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark
Tlf:51 22 85 95Anton Gundersen LihnJournalistDansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark
Tlf:21 56 90 38al@dof.dkOm Dansk Ornitologisk Forening
Dansk Ornitologisk Forening (DOF)/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse. Med hjælp fra mere end 2000 ornitologer overvåger DOF sjældne og truede fugle i Danmark og det danske fugleliv generelt. Foreningen har omkring 18.000 medlemmer, fordelt på 13 lokalafdelinger over hele Danmark. DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.
Følg pressemeddelelser fra DOF BirdLife
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DOF BirdLife
Vindenergi og vingesus: EU-kommissær Dan Jørgensen skal på fugletur9.4.2025 14:44:01 CEST | Pressemeddelelse
Bella Center Copenhagen er i denne uge scene for den årlige konference i organisationen WindEurope, der arbejder i vindenergiens tjeneste. DOF BirdLife og BirdLife Europe er fuglenes stemme på konferencen, og vil torsdag morgen gå i spidsen for en tur med vingesus over Kalvebod Fælled. Indbudte gæster vil have en chance for at opleve havørnen bare syv-otte kilometer fra centrum af København.
ØrneTV: Så er der en dunet unge i ørnereden7.4.2025 17:26:20 CEST | Pressemeddelelse
En ny generation har set dagens lys i havørnenes rede på Lolland, hvorfra DOF BirdLife døgnet rundt sender levende billeder i direkte ØrneTV.
Loppegifte til hund og kat kan svække ynglende mejser i redekasser2.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Engelsk forskning dokumenterer, at musvitter og blåmejser, der forer deres redekasser med hår fra hunde og katte, bliver eksponeret for en lang række gifte, fordi hunde- og katteejere bruger pesticider mod lopper og blodmider til deres kæledyr.
Grøn trepart giver flere traner26.3.2025 06:45:00 CET | Pressemeddelelse
Når vi med den grønne trepart lægger landbrugsjord om til lavbundsjord, vil tranen få flere vådområder at yngle i. DOF spår, at bestanden kan blive fordoblet til omkring 2.000 ynglepar.
Traneflokke har sat kursen mod nord18.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens danske traner trompeterer højlydt, og har indtaget deres ynglepladser for snart at bygge rede og lægge æg, går trækket af højnordiske traner over store dele af det østlige Danmark. De næste uger vil der være udsigt til himmelske syn med tranetræk på klare dage.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum