Nordisk Film

Danskernes favoritfilm er fundet

Del

Nordisk Film+ kan nu afsløre vores allesammens danske favoritfilm, og der er både Oscar-vindende mesterværker og tidløse klassikere i top 10. 

Blinkende Lygter
Blinkende Lygter Rolf Konow

I en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for streamingtjenesten Nordisk Film+ har danskerne udpeget de bedste danske film nogensinde. Top 10 spænder over mere end 50 års filmhistorie med Olsen Banden-filmene som de ældste klassikere og Druk fra 2020 som den nyeste film på listen. 

”Undersøgelsen viser tydeligt, at når vi skal filmhygge hjemme i stuerne, er der nogle danske film, vi vender tilbage til igen og igen,” siger ansvarlig for Nordisk Film+ Kasper Bent Rasmussen 

Blinkende lygter topper listen som danskernes absolutte favoritfilm. 23 år efter sin premiere har Anders Thomas Jensens action-komedie om venskabet mellem fire kriminelle stadig en helt særlig plads i danskernes hjerte. På andenpladsen finder vi Thomas Vinterbergs Oscar-vinder Druk, på tredjepladsen ligger Susanne Bier-komedien Den eneste ene, og fjerdepladsen indtages af de folkekære film om Olsen Banden.  

Blinkende lygter er på en og samme tid et alvorligt drama med noget på hjerte og en sprængfarlig komedie med uforglemmelige replikker. En fællesnævner for danskernes favoritfilm er deres evne til at spejle den danske folkesjæl med en god portion humor, som det også ses i f.eks. Olsen Banden-filmen, Den eneste ene og Druk,” siger Kasper Bent Rasmussen. 

Undersøgelsen bekræfter, at Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas er blandt danskernes yndlingsskuespillere – hver især er de med i halvdelen af filmene på top 10-listen. Samtidig ser det ud som om, at Anders Thomas Jensen kender opskriften på succes – han har nemlig haft fingrene dybt nede i hele fire film i top 10.  

”Jeg er ikke så god til citater, men kan da sige, at det gør mig glad, i særdeleshed da jeg uden held har forsøgt at tvinge mine egne børn til, at se de film i årevis,” lyder det fra Anders Thomas Jensen selv.

På pladserne fem til ti over danskernes favoritfilm ligger Adams æblerDe grønne slagtereJagtenAfdeling Q-serienNattevagten og I Kina spiser de hunde.  

”På Nordisk Film+ mærker vi, hvor populære de danske film er. I en tid med endeløse streamingmuligheder, har de danske film en særlig status. Danskerne elsker ganske enkelt danske film, og de mest populære er en del af vores fælles kulturhistorie og referenceramme,” siger ansvarlig for Nordisk Film+ Kasper Bent Rasmussen. 

Danskernes favoritfilm - Top 10 

 1. Blinkende lygter (Instr. Anders Thomas Jensen, 2000) 
 2. Druk (Instr. Thomas Vinterberg, 2020) 
 3. Den eneste ene (Instr. Susanne Bier, 1999) 
 4. Olsen Banden-filmene 
 5. Adams æbler (Instr. Anders Thomas Jensen, 2005) 
 6. De grønne slagtere (Instr. Anders Thomas Jensen, 2003) 
 7. Jagten (Instr. Thomas Vinterberg, 2012) 
 8. Afdeling Q-filmene  
 9. Nattevagten (Instr. Ole Bornedal, 1994) 
 10. I Kina spiser de hunde (Instr. Lasse Spang Olsen, 1999) 

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.529 CAWI-interview med danskere i alderen 15-79 år i perioden 25/8-6/9 2023

Fakta om Nordisk Film+

 • Nordisk Film+ er streamingtjenesten fra Nordisk Film med det største udvalg af danske film. Her finder du ni ud af ti i danskernes top 10 favoritfilm og 80 procent af top 30. 
 • En lang række danske film kan ses eksklusivt på Nordisk Film+. F.eks. Druk (fra 24. okt.), Retfærdighedens ryttere (fra 19. nov.), Far til fire og vikingerneKlovn the FinalJagtsæson, Den eneste ene og Olsen Banden-filmene. 
 • Ud over de danske film tilbyder Nordisk Film+ et sjovt og trygt børneunivers og håndplukkede film fra Hollywood.  
 • Filmudvalget skifter løbende, og der kommer en ny film på streamingtjenesten hver dag.  
 • Et abonnement koster 59 kr. om måneden eller 590 kr. om året. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Blinkende Lygter
Blinkende Lygter
Download
Druk
Druk
Download
Den eneste ene
Den eneste ene
Download
Olsen Banden
Olsen Banden
Download
Adams æbler
Adams æbler
Download
De grønne slagtere
De grønne slagtere
Download
Jagten
Jagten
Download
Flaskepost fra P (Afdeling Q)
Flaskepost fra P (Afdeling Q)
Download
I Kina spiser de hunde
I Kina spiser de hunde
Download

Vedhæftede filer

Links

Om Nordisk Film

Nordisk Film skaber underholdning og oplevelser fokuseret på storytelling på tværs af platforme. Vi producerer, markedsfører og distribuerer film og serier, driver Nordisk Film Biografer, står bag globale computerspilselskaber og PlayStation i Norden og Baltikum samt leverer digitale gavekortsløsninger til hele verden. Vi er en del af den nordiske mediekoncern Egmont, som hvert år uddeler omkring 100 millioner kroner til børn og unge med svære livsvilkår. We bring stories to life.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Film

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Film

Nordisk Film Production opruster og ansætter to serieproducere24.6.2024 14:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Nordisk Film Production har gennem en årrække satset på udvikling af serier, og derfor er vi meget glade for at kunne præsentere yderligere to erfarne serieproducere til vores team – nemlig Mia Marie Borup og Michael Bille Frandsen. Begge har de været med til at hæve niveauet for dansk serieproduktion over mange år gennem deres store erfaring med udvikling af langt løbende tv-serier.

Universitetsstuderende og højtuddannede byboere er storforbrugere af kulturbiografer30.1.2024 11:03:33 CET | Pressemeddelelse

Når landets kulturbiografer byder inden for, er det særligt to typer af biografgængere, som sætter sig i mørket med en café latte i hånden for at se en god film. En analyse fra Dansk Reklame Film viser, at kulturbiografernes kernepublikum er hhv. 20-34-årige studerende på en lang videregående uddannelse og byboere over 50 år med en lang uddannelse og høj indkomst. Det er disse to grupper, som udgør gæstesegmentet ”den kulturelle biografgænger”. Dette segment besøger oftest kulturbiograferne og er karakteriseret ved at være meget kulturinteresserede, veluddannede og urbane.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye