Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Ny boligskatteberegner giver klarhed om danskernes boligøkonomi i 2024

Del

I 2024 træder de nye boligskatteregler i kraft. Ejendomsmæglerfirmaet &Living er klar med beregner, der giver danskerne en indikation af, hvad de kan forvente at skulle betale i boligskat i 2024 – og om de står til en eventuel skatterabat.

Med boligskatteberegneren kan man på bare få sekunder få en idé om sin boligskat i 2024 – og om man står til en eventuel skatterabat.
Med boligskatteberegneren kan man på bare få sekunder få en idé om sin boligskat i 2024 – og om man står til en eventuel skatterabat. Shutterstock

I midten af november 2023, når forskudsopgørelsen for 2024 er klar, bliver det muligt at se, hvad man skal betale i boligskat (ejendomsværdiskat og grundskyld) næste år.

Kan man ikke vente helt så længe, har Ejendomsmæglerfirmaet &Living netop lanceret en boligskatteberegner, der på blot få sekunder kan give en indikation af boligskatten i 2024 for en hvilken som helst ejendom i Danmark – alene ved at indtaste adressen herfor.

Initiativet skal give nuværende og kommende boligejere indsigt i, hvordan deres boligøkonomi forventes at komme til at se ud, når det nye ejendomsvurderingssystem træder i kraft 1. januar 2024 – herunder om de står til en eventuel skatterabat, der sikrer, at de ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 end de skulle have betalt med de nuværende regler.

»Overalt i landet bliver mange af vores mæglere lige nu mødt af spørgsmål fra kunder, der ønsker at vide, hvordan de nye regler for boligskat kommer til at påvirke deres boligøkonomi fremover, og stiller dem, når det kommer til at købe og sælge bolig. Dem kommer vi nu i møde med dette værktøj,« siger Martin Dam Magnussen, der er udviklingsdirektør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Ejendomsmæglerfirmaet &Living.

»Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om et estimat, som alene er vejledende. Der kan netop gøre sig forskellige forhold gældende, som beregneren ikke har mulighed for at tage højde for. Når det så er sagt, er det vores vurdering, at beregneren for langt de fleste danskere vil udgøre en nyttig rettesnor, som kan være med til at sikre dem et mere oplyst grundlag at vurdere deres boligøkonomi på,« siger Martin Dam Magnussen.

Med det nye boligskattesystem bliver satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden sat markant ned. Det betyder, at skatten bliver lavere for langt de fleste ejendomme. Nogle boliger er imidlertid steget så meget i værdi, at boligskatten stiger, selvom satserne er sat ned.

Er man indehaver af en ejendom, der stiger i skat, får man en årlig skatterabat. Det sikrer, at man ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 end man skulle have betalt med de nuværende regler. Rabatten trækkes fra boligskatten hvert år, indtil man sælger sin bolig. Den skal ikke betales tilbage. Hvis ens ejendomsvurdering – og dermed boligskat – efterfølgende stiger, kan man vælge at indefryse stigningen med et lån.

Nye boligejere kan også få skatterabat, hvis de overtager en bolig, hvor boligskatten stiger ved overgangen til det nye boligskattesystem. Det kræver dog, at overtagelsen sker senest d. 31. december 2023. Hvis de derimod overtager efter årsskiftet, skal de være opmærksomme på, at den fremtidige boligskat kan være højere end den, der blev betalt året før.

»Den seneste tids store mediebevågenhed omkring de nye foreløbige ejendomsvurderinger har været et stort samtaleemne rundt omkring i de danske hjem – og har nogle steder helt åbenlyst også givet anledning til usikkerhed. Hvis vi med vores beregner kan være med til at afhjælpe noget af den usikkerhed, er vores mål med den indfriet til fulde,« siger Mik Kristensen, der er nytiltrådt adm. direktør hos Nykredit Mægler.

»Beregneren kan naturligvis ikke stå fuldkommen alene. Overvejer man at købe eller sælge bolig, men er usikker på, om nu er det rette tidspunkt – eller man helt generelt bare har brug for professionel rådgivning målrettet én selv og ens konkrete boligsituation – kan jeg kun anbefale, at man kontakter sin lokale mægler for en snak om ens muligheder på boligmarkedet,« siger Mik Kristensen.

Boligskatteberegneren er tilgængelig på Andliving.dk. Her kan man indtaste adressen på en hvilken som helst ejendom i Danmark, og med det samme få oplyst den anslåede samlede boligskat i 2024 for pågældende ejendom.

Estimatet er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger om den specifikke ejendom fra BBR, Tinglysningsretten, Slots- og Kulturstyrelsen, Geodatastyrelsen, Vurderingsstyrelsen og Skatteforvaltningen.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

NYE BOLIGSKATTEREGLER I 2024 – DET BETYDER DE FOR DIG26.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den betyder skattelettelser for 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Ro på skatten trods højere vurdering I 2024 skal boligejerne betale skat af en 2022-vurdering. For de fleste boligejere vil denne være højere end tidligere vurderinger. Det skyldes blandt andet at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil få højere vurderinger end tidligere. Som modsvar til de stigende vurderinger, har Folketinget vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den nye lov betyder, at satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver sænket med virkning fra 2024. Loven indeholder samtidig en række andre tiltag, der skal give tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye boligskatteregler: 1. Lavere skattesatser betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere. 2. Nuværende boligejere får en skatterabat, hvis deres ejendomsvurdering er steget så meget, at sk

DER ER IGEN KOMMET GODT GANG I DET DANSKE BOLIGMARKED25.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Boligmarkedet er kommet op i gear igen Der er igen kommet godt gang i det danske boligmarked, hvor både boligsalget og bolig-priserne nu har været stigende flere måneder i træk. Nye tal fra Boligsiden viser, at der i juni måned blev solgt 7.704 boliger. Dermed er boligsalget nu steget for tredje måned i træk. Udviklingen gør sig gældende for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Fra maj til juni steg hussalget således med 3,1 procent. Det er samtidig 4,3 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019, dvs. inden corona, hvor boligsalget boomede. Den positive udvikling sætter også sit præg på ejerlejlighedsmarkedet. Her er boligsal-get steget med 4,4 procent den seneste måned. Størst har fremgangen imidlertid været på sommerhusmarkedet. Her steg salget med hele 12 procent fra maj til juni. Det er samtidig 9,2 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019. Udviklingen kan dermed ikke alene tilskrives almindelige sæsonudsving. »Oven på no

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye