GjensidigeGjensidige

Halvdelen af danskerne glemmer sikkerheden på feriedestinationen

Del

Når danskerne drager på ferie, overser halvdelen fuldstændigt planerne for evakuering på hotellet, og især de unge glemmer at orientere sig. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

For mange handler ferie om afslapning og nul bekymringer, men måske er der alligevel god grund til at have et vågent øje på sikkerheden, når man tjekker ind på feriehotellet. For i en ny undersøgelse svarer hver anden dansker, at de ikke undersøger evakueringsplanerne på deres overnatningssted.

Undersøgelsen er lavet af Kantar Public for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.  

Selvom evakueringsplanen nok ikke er helt så interessant læsning som drinkskortet eller oversigten over underholdnings-kanaler, så giver den nyttig viden om, hvad man skal gøre i tilfælde af brand, terror eller naturkatastrofer, og hvor brandtrapperne er placeret i bygningen.  

Derfor er der faktisk god grund til at sætte sig ind i, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude, understreger chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen. Hvis der rent faktisk opstår en brand, kan værelser og gange blive så mørke og indhyllede i tæt røg, at det bliver svært at se nødudgangene.  

“Det gælder også på det her område, at forebyggelse betaler sig. Når først uheldet er ude, kan det være for sent. Det er heldigvis utroligt sjældent, at der opstår brand eller sker en ulykke på et hotel, men det er en god vane lige at orientere sig, når man ankommer til et nyt sted, så man ved, hvor nødudgangene er”, siger Louise Hertzum Andersen.  

Især de unge er ubekymrede  

Undersøgelsen viser også, at det især er de yngre aldersgrupper, som går mindst op i den information, som evakuerings- og flugtvejsplanerne indeholder. Det gælder især for de 18-29-årige, hvor to ud af tre svarer, at de ikke undersøger planerne. 

Det tal bekymrer Louise Hertzum Andersen, der understreger, at gode rutiner og viden om sikkerhed er vejen frem, når det handler om at forebygge, at ulykker og farlige situationer opstår på ferierejsen. 

“I den aldersgruppe er der mange, som stadig ikke har så stor rejseerfaring, og det er vigtigt at få skabt nogle gode vaner om sikkerhed på rejser allerede i de unge år. Det gælder uanset om det handler om nødudgange på hoteller, ferielejligheder eller vandrehjem. Derfor er det måske en idé at forældre, når de rejser med børn, gør det til en vane at gennemgå sikkerhedsplanerne,” siger Louise Hertzum Andersen. 

Undersøgelsen viser desuden, at kun fem procent tjekker, hvad de skal gøre i tilfælde af terror, mens kun seks procent undersøger, hvad de skal gøre i tilfælde af naturkatastrofer. 

Gode råd: 

  • Læs evakueringstavlerne på hotellet og bed om dem, hvis de ikke hænger et synligt sted.  

  • Vær bevidst om, hvor nødudgange er placeret. 

  • Sørg for, at døren til dit værelse ikke er spærret af bagage om natten. 

  • Hav dine vigtigste telefonnumre indkodet på din telefon. 

  • Kom så langt væk som muligt, hvis der opstår en farlig situationen.

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.004 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige i august og september 2023.   

Undersøger du evakueringsplanerne på dit overnatningssted, når du er på ferie? 

Ja, jeg undersøger, hvad jeg skal gøre i tilfælde af brand 

40 %  

Ja, jeg undersøger, hvad jeg skal gøre i tilfælde af terror 

5 %  

Ja, jeg undersøger, hvad jeg skal gøre i tilfælde af naturkatastrofer 

6 %  

Nej, jeg undersøger ikke mit overnatningssteds evakueringsplaner 

51 %  

Ved ikke 

11 % 

Antal respondenter, som svarer: “Nej, jeg undersøger ikke mit overnatningssteds evakueringsplaner”, fordelt på alder: 

18-29 år 

66 %  

30-39 år 

58 %  

40-49 år 

49 %  

50-59 år 

54 %  

60 år og ældre 

40 % 

Nøgleord

Kontakter

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye