Hjørring Kommune

Nyt samarbejde skal styrke unge kvinders deltagelse i fritidslivet i Hjørring Kommune

Del

Hjørring Kommune og DGI Nordjylland har indgået et nyt toårigt projektsamarbejde, der skal få flere unge kvinder i alderen 16-24 år til at være en del af det stærke fællesskab i fritidslivet og fremme deres trivsel.  

Indsatsen blev kickstartet med en inspirerende begivenhed i Hallen Park Vendia den 11. oktober, med fokus på betydningen af fællesskaber i fritidslivet som en kilde til øget trivsel og mental og fysisk sundhed for unge kvinder i alderen 16-24 år.

- Vi er begejstrede for at have indledt dette spændende samarbejde med DGI Nordjylland, der sigter mod at styrke unge kvinders deltagelse i fritidslivet og øge deres trivsel. Fællesskaber i fritidslivet kan være en indgang til sunde fællesskaber og en måde at skabe et stærkt socialt netværk på. Resultaterne fra Hjørring Kommunes Sundhedsprofil 2021 har peget på, at der er behov for nogle sundhedsindsatser for unge, og særligt kvinder i alderen 16-24 år, og det er dette samarbejde blandt andet en respons på, siger Mathias Holger Nielsen, formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget i Hjørring Kommune.

Sammen i et stærkt samarbejde for trivsel og styrket fritidstilbud

Frivillige Folkeoplysende foreninger i Hjørring Kommune har haft mulighed for at søge om at være med i projektet. Blandt ansøgningerne er seks foreninger blevet udvalgt. Bjergby-Mygdal Idrætsforening, Fortuna Hjørring, Hjørring Tennisklub & Hjørring Padel, Løkken Surf Klub, Vrå Gymnastikforening og Yong Do Kwan Taekwondo skal i resten af 2023 og hele 2024 være med til at gøre en forskel for målgruppen.

De seks foreninger bliver centrale i et arbejdsfællesskab, som går på tværs af DGI Nordjylland og Hjørring Kommune. De seks foreninger vil mødes løbende i et struktureret foreningsudviklingsforløb, som DGI Nordjylland og Hjørring Kommune faciliterer. Hver af de deltagende foreninger har fået tildelt 25.000 kr. til udvikling af nye tiltag målrettet projektets målgruppe.

null

Udover de seks foreninger, der er en del af projektet, er der en bred vifte af andre foreninger i Hjørring Kommune, der allerede tilbyder spændende fritidstilbud til projektets målgruppe. Projektet sigter både mod at skabe nye attraktive aktiviteter og samtidig øge synligheden af allerede eksisterende aktiviteter.

Unge kvinder inviteres til at forme og kommunikere projektet

Som en ekstra dimension af projektet søger Hjørring Kommune unge kvinder i alderen 16-24 år, som ønsker at blive en del af et pigeråd. Dette råd vil repræsentere målgruppen og spille en central rolle i udformningen og kommunikationen af projektet, og det giver de unge kvinder en stemme i processen.

Fritidsfællesskaber kan fremme trivslen blandt unge

- Vi laver indsatsen, fordi foreningslivet er en fantastisk ramme for unges fællesskaber, også kvinder. For at gøre den ramme relevant, og fylde den ud, forsøger vi i dette projekt at involvere, være nysgerrige og give unge og foreninger lokalt mulighed for at arbejde med deres ideer, fortæller Benny Henrik Hansen, formand for DGI Nordjylland.

Hjørring Kommune sætter sammen med DGI Nordjylland fokus på unge kvinders deltagelse i fritids- og foreningslivet, da flere undersøgelser viser, blandt andre en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, hvordan deltagelse i fritidsfællesskaber kan være med til at fremme trivsel blandt unge. Og netop et stigende antal unge kvinder stopper med at deltage i idrætsforeningerne i ungdomsårene. Baseret på resultaterne fra Hjørring Kommunes Sundhedsprofil 2021, som blev udarbejdet i samarbejde med Region Nordjylland og andre nordjyske kommuner, tegner der sig et billede af, at kvinder i alderen 16-24 år er mindre fysisk aktive i forhold til unge mænd i samme aldersgruppe.

Kontakter

Mathias Holger Nielsen, formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget i Hjørring Kommune på mobil 41 93 77 53 eller e-mail mathias.holger.nielsen@hjoerring.dk


Mads Søndergaard Thomsen foreningskonsulent ved Hjørring Kommune & DGI Nordjylland på mobil 41223235 eller e-mail mst@hjoerring.dk


Mads Pedersen, Konsulent – Unges Fællesskaber DGI Nordjylland på mobil 2482 5279 eller e-mail mads.pedersen@dgi.dk

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye