DI Digital

DI Digital: SMV’ernes it-sikkerhed halter stadig

Del

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har i dag offentliggjort den årlige analyse af de små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed – og der er gode nyheder, men bare ikke gode nok, mener DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder, DI Digital.

Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital. Foto: Kasper Hjort/ Buro Jantzen
Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital. Foto: Kasper Hjort/ Buro Jantzen

- Det er vigtigere end nogensinde, at vores virksomheder er rustet til tænderne mod cyberangreb. Derfor er det også glædeligt, at vi kan se, at SMV’erne har forhøjet deres it-sikkerhedsniveau i 2022, siger digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital.

Et stykke fra målet

- Men vi er desværre stadig et stykke fra målet - 16 pct. af SMV’erne har stadig ikke gennemført elementære initiativer som opdatering af software og backup af data – og det er 16 procent for mange, fordi vi lever desværre i en usikker verden, hvor cyberkriminelle kun bliver dygtigere og dygtigere.

- Cyberangreb kan lukke selv større virksomheder og arbejdspladser ned, og vores samfund er mere forbundet end nogensinde - på mange stræk er kæden ikke stærkere end det svageste led. Derfor er det også en samfundsopgave at bistå de mindste virksomheder med at styrke it-sikkerheden – f.eks. med en SMV:CERT, som vi tidligere har foreslået – altså en slags alarmcentral for de mindste virksomheder, der skal have fokus på at varsle, forebygge og vejlede om cyberangreb.

Nedslående

- Det er mildest talt nedslående, når analysen viser, at SMV’erne leder forgæves efter it-specialister. Her må politikerne på banen og afsætte penge til at øge optaget på videregående uddannelser inden for it og teknologi. I dag afviser vi kvalificerede ansøgere, selv om virksomhederne har hårdt brug for dem, siger Andreas Holbak Espersen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye