DI Digital

DI Digital: SMV’ernes it-sikkerhed halter stadig

Del

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har i dag offentliggjort den årlige analyse af de små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed – og der er gode nyheder, men bare ikke gode nok, mener DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder, DI Digital.

Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital. Foto: Kasper Hjort/ Buro Jantzen
Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital. Foto: Kasper Hjort/ Buro Jantzen

- Det er vigtigere end nogensinde, at vores virksomheder er rustet til tænderne mod cyberangreb. Derfor er det også glædeligt, at vi kan se, at SMV’erne har forhøjet deres it-sikkerhedsniveau i 2022, siger digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital.

Et stykke fra målet

- Men vi er desværre stadig et stykke fra målet - 16 pct. af SMV’erne har stadig ikke gennemført elementære initiativer som opdatering af software og backup af data – og det er 16 procent for mange, fordi vi lever desværre i en usikker verden, hvor cyberkriminelle kun bliver dygtigere og dygtigere.

- Cyberangreb kan lukke selv større virksomheder og arbejdspladser ned, og vores samfund er mere forbundet end nogensinde - på mange stræk er kæden ikke stærkere end det svageste led. Derfor er det også en samfundsopgave at bistå de mindste virksomheder med at styrke it-sikkerheden – f.eks. med en SMV:CERT, som vi tidligere har foreslået – altså en slags alarmcentral for de mindste virksomheder, der skal have fokus på at varsle, forebygge og vejlede om cyberangreb.

Nedslående

- Det er mildest talt nedslående, når analysen viser, at SMV’erne leder forgæves efter it-specialister. Her må politikerne på banen og afsætte penge til at øge optaget på videregående uddannelser inden for it og teknologi. I dag afviser vi kvalificerede ansøgere, selv om virksomhederne har hårdt brug for dem, siger Andreas Holbak Espersen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Nedskæringer på uddannelser forværrer mangel på it-specialister19.4.2024 11:28:14 CEST | Pressemeddelelse

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en politisk aftale om den såkaldte sektordimensionering, der reducerer i antallet af uddannelsespladser på de danske universiteter. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kalder her til formiddag i en pressemeddelelse nedskæringerne for et ”kæmpe problem” for erhvervslivet. Aftalen indebærer desværre også markante nedskæringer på it-uddannelser, hvilket vækker bekymring i Dansk Industris branchefælleskab for tech-virksomheder, DI Digital.

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye