Bellagroup A/S

International hæder: Danmarks bedste hotelrestaurant ligger på Amager

Del

Siden 2020 har World Culinary Awards hyldet klodens bedste, gastronomiske destinationer. De nationale vindere for 2023 er netop offentliggjort. Her løber rooftop-restauranten SUKAIBA Copenhagen på toppen af AC Hotel Bella Sky med den eftertragtede titel som Danmarks bedste hotelrestaurant foran de seneste tre års vinder; den Michelin-bestjernede Marchal på luksushotellet d’Angleterre. 

SUKAIBA Copenhagen ligger på toppen af AC Hotel Bella Sky i Ørestad. Foto: PR
SUKAIBA Copenhagen ligger på toppen af AC Hotel Bella Sky i Ørestad. Foto: PR

Mange forbinder nok snarere området omkring Bella Center Copenhagen med store kongresser og bogmesser end med fine dining på internationalt niveau. Men nu slår en af verdens førende branche-prisuddelinger fast, at gastronomi fra øverste hylde også bør være en del af ligningen, når samtalen falder på spisemuligheder i Ørestad.

For i dag offentliggøres det, at SUKAIBA Copenhagen har vundet titlen som Danmarks bedste hotelrestaurant. En titel, som den 1-stjernede Michelin-restaurant, Marchal, på hotel d'Angleterre har været indehaver af hvert år siden 2020.

Storstilet relancering i 2022

Efter en stille Corona-tilværelse som cocktailbar mens pandemien hærgede, blev SUKAIBA Copenhagen i oktober 2022 relanceret som en panasiatisk fine dining-oplevelse med Jacob Brink Lauridsen (tidl. Alchemist, Noma og Molskroen m.fl.) i front som restaurantchef.

I stilsikre omgivelser på 23. etage af AC Bella Sky Hotel, minder SUKAIBA Copenhagen mere om en bid af New York, Dubai eller Bangkok end af kongens København. Og det er hele pointen: Her på toppen af byen har drømmen været at skabe et spisested af international kaliber, der foruden panoramaudsigt byder på ”en sexet spiseoplevelse” med restaurantchefens egne ord.

Flere dugfriske priser i bagagen

”Vi er selvsagt pivstolte af hæderen som Danmarks bedste hotelrestaurant. Men vi er mindst lige så stolte af kunne bidrage til det høje niveau, København og Danmark generelt bliver ved med at præstere som international destination for gastronomi. At være en del af det fællesskab føles som en sejr i sig selv,” siger Jacob Brink Lauridsen.

Foruden World Culinary Awards, vandt SUKAIBA Copenhagen i forrige uge prisen for ’Årets ret med caviar’ i Den Danske Spiseguide ved en storstilet uddeling på Mortens Kro i Aalborg. Her var man i kategorien oppe imod den 2-stjernede Michellinrestaurant, Alchemist. SUKAIBA Copenhagens vinderret bestående af oksesashimi med Oscietra-caviar og østerssauce er fortsat at finde på menuen på toppen af hovedstaden.

Fakta:

  • World Culinary Awards har eksisteret siden 2020 og er en udløber af World Travel Awards, som siden 1994 har fejret klodens bedste rejsedestinationer og -oplevelser.

  • SUKAIBA Copenhagen er en panasiatisk fine dining restaurant beliggende på 23. etage af AC Hotel Bella Sky, der med sine ikoniske, lænende tårne er tegnet af danske 3XN.

  • SUKAIBA Copenhagen åbnede første gang i 2018, men blev i efteråret 2022 relanceret med Jacob Brink Lauridsen som restaurantchef.

  • En 7-retters tastingmenu på restauranten står i 695 kr. pr. person, mens à la carte-forretter starter ved 125 kr., og hovedretter koster 145 kr. og opefter. Vinderretten med caviar, oksesashimi og østerssauce står i 195 kr.

  • Hele menuen og bordreservation er at finde på www.sukaiba.dk

Kontakter

Billeder

SUKAIBA Copenhagen ligger på toppen af AC Hotel Bella Sky i Ørestad. Foto: PR
SUKAIBA Copenhagen ligger på toppen af AC Hotel Bella Sky i Ørestad. Foto: PR
Download
Restaurantchef Jacob Brink Lauridsen har bl.a. en fortid på spisesteder som Alchemist, Noma og Molskroen. Foto: PR
Restaurantchef Jacob Brink Lauridsen har bl.a. en fortid på spisesteder som Alchemist, Noma og Molskroen. Foto: PR
Download
På SUKAIBA Copenhagen serveres "sexet panasiatisk gastronomi" med løssluppen inspiration fra hele Fjernøsten. Foto: PR
På SUKAIBA Copenhagen serveres "sexet panasiatisk gastronomi" med løssluppen inspiration fra hele Fjernøsten. Foto: PR
Download
Med sin placering på 23. etage af AC Hotel Bella Sky, byder SUKAIBA Copenhagen på en imponerende udsigt over København. Foto: PR
Med sin placering på 23. etage af AC Hotel Bella Sky, byder SUKAIBA Copenhagen på en imponerende udsigt over København. Foto: PR
Download

Bellagroup A/S

Bellagroup er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, events og hospitality.

Venuedelen består af kongres-, event- og mødedestinationerne Bella Center Copenhagen, Bella Arena og Bella Sky Conference & Event, CIFF Showrooms og International House. Bellagroups egenproducerede, store events tæller bl.a. CIFF - Copenhagen International Fashion Fair, Bogforum og Copenhagen Gaming Week.

Bellagroup driver tre hoteller med internationalt anerkendte brands: Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott Hotel med til sammen næsten 1.600 værelser

Følg pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

CIFF fejrer den nye tyske designbølge med markant showcase kurateret af Julian Daynov10.6.2024 07:42:50 CEST | Pressemeddelelse

Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) annoncerer stolt deres partnerskab med det fremadstormende tyske talenter og præsenterer NEUDEUTSCH. Over 30 nye, kreative talenter og brands inden for mode, smykker, interiør, brugskunst, skønhed, kunst og ernæring vil deltage i CIFF's 63. udgave i København fra den 7. til 9. august 2024. Projektet er kurateret af Julian Daynov, modeekspert og forretningskonsulent, og styrker forholdet til Europas mest folkerige land, største økonomi og mest værdifulde marked for import af tøj og sko. Samarbejdet markerer også CIFF’s fortsatte bestræbelser på at skabe stærke kreative og forretningsmæssige samarbejder mellem den danske modehovedstad, København, og resten af verden. "Danmark har altid været et lille land med stor åbenhed overfor innovation; I skiller jer ud med en visionær kultur, der støtter og styrker visionære kreative. I Danmark formår I at forene æstetisk ekspertise, exceptionelt design, udtryksfuld avantgarde, kunstnerisk individualitet

CIFF annoncerer showcases på det italienske marked til Pitti Uomo og Milan Fashion Week som en del af 2024 International Program28.5.2024 09:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Som en del af deres 2024 International Program annoncerer Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) showcases på det italienske marked forud for CIFF 63rd Edition i Bella Center Copenhagen fra den 7.-9. august. CIFFs International Program viderefører diskursen omkring Skandinaviens voksende globale rolle inden for mode og tøjindustrien ved at showcase det bedste af regionens kreativitet og brands, skabe rum for mulige samarbejder og udvekslinger samt signalere en ny æra af international ambition med København i hjertet. Scandinavian Manifesto til Pitti Uomo og CIFF’s debut showcase under Milan Fashion Week – med support fra Camera Nazionale della Moda Italiana – indgår som en del af CIFFs fremtidige strategiske mål for at opretholde igangværende forbindelser med den globale industri og fysiske tilstedeværelse de steder, hvor forretningen opstår gennem nøglemarkeder og den verdensomspændende modekalender. “Italien er en af verdens bedste fashion markedspladser, og CIFF er stolte af a

Bellagroup når vigtige milepæle i arbejdet med bæredygtighed og sætter ambitiøse mål for fremtiden2.5.2024 07:40:20 CEST | Pressemeddelelse

Trods travlhed i forretningen har Bellagroup i 2023 holdt fokus på arbejdet med bæredygtighed, og hospitalityvirksomheden er efter blot fire år nu kvart i mål på vejen mod at blive net zero i 2050. Hertil kommer en række nyimplementerede klimamålingsinitiativer og en dugfrisk dobbeltcertificering indenfor flere ISO-standarder. Næste skridt bliver en B Corp-certificering, samt arbejdet med at få kunder og leverandør med dybere ind i bæredygtighedsmaskinrummet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye