Danmark støtter global uddannelsesindsats med en milliard kroner
Antallet af børn i verden, der ikke går i skole, er steget det sidste år fra 244 millioner til 250 millioner. De langvarige virkninger af COVID-19, konflikter og klimaforandringer truer med at slette årtiers hårdt opnåede fremskridt inden for uddannelse og øger risikoen for, at de mest sårbare børn, ikke gennemfører en uddannelse. Derfor støtter Danmark organisationen Global Partnership for Education (GPE) med 250 millioner kroner om året fra 2022 til 2025.
Organisationen arbejder for at styrke adgang til kvalitetsuddannelse for millioner af børn på tværs af verdens fattige og skrøbelige lande. Mange af landene er særligt hårdt ramt af klimaforandringer. Her ligger et særligt fokus.
”Klimaforandringer forhindrer mange steder i verden børn i at gå i skole. Når en tørke rammer og børnene må hjælpe familien med at arbejde i stedet for at gennemføre en uddannelse, kan det være en ond cirkel. Uddannelse giver børn mulighed for at bryde ud af fattigdom og skabe en bedre fremtid for sig selv og deres børn. Uddannelse er helt afgørende for at skabe mere lige og bæredygtige samfund. Det er derfor, vi skal investere i adgang til kvalitetsuddannelse” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.
Halvdelen af alle lavindkomstlande har oplevet nedskæringer i deres uddannelsesbudgetter med i gennemsnit 14% siden 2020. Langt størstedelen af de børn i verden, som står helt uden for skolesystemet eller ikke lærer at læse eller regne trods skolegang, lever i disse lande. Der er akut behov for yderligere ressourcer for at sikre, at alle børn kan få en kvalitetsuddannelse. Og netop derfor støtter Danmark organisationen Global Partnership for Education (GPE) med 250 millioner kroner om året fra 2022 til 2025 med forbehold for bevilgende myndigheders godkendelse af de årlige finanslove.
Om GPE
GPE’s formål er at standse den globale uddannelseskrise. Organisationen mobiliserer partnere og midler for at kunne hjælpe lavindkomstlande med at reformere deres uddannelsessystemer, og fonden er den største af sin slags. GPE støtter i dag op mod 90 partnerlande i bl.a. at sikre uddannelse af lærere, inklusion af flygtninge og andre marginaliserede grupper i skolesystemet, samt investering i nye og innovative undervisningsformer. Målet er, at alle børn får minimum 12 års kvalitetsuddannelse.
For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Danmark i spidsen for NATOs samarbejde med industrien om kvanteteknologi13.11.2024 14:21:15 CET | Pressemeddelelse
Den første plenarsamling i NATOs forum for kvanteteknologi, Transatlantic Quantum Community (TQC), afholdes i disse dage i København. Med sit formandskab for TQC viser Danmark endnu engang sin ambition om at være en af verdens førende kvantenationer.
Migration og konkurrenceevne er højt på dagsordenen, når europaministeren rejser til Nederlandene13.11.2024 08:12:24 CET | Pressemeddelelse
I dag rejser europaminister Marie Bjerre til Haag. Besøget er en del af forberedelserne til Danmarks kommende EU-formandskab i andet halvår af 2025. På rejsen møder hun en række centrale politiske aktører i Nederlandene, ikke mindst med fokus på emner som migration og konkurrenceevne.
Dansk eksport i september 202411.11.2024 13:08:40 CET | Pressemeddelelse
I september 2024 faldt Danmarks samlede eksport 2,1 pct. i forhold til august. Årsstignings-takten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, steg til 4,1 pct.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn6.11.2024 12:16:38 CET | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde torsdag den 7. november 2024 kl. 13.15.
Europaministeren og medlemmer af Folketingets Europaudvalg besøger Beograd for at drøfte Serbiens EU-perspektiver og reformprocesser3.11.2024 17:19:07 CET | Pressemeddelelse
Den 3.-5. november rejser europaminister Marie Bjerre sammen med medlemmer af Folketingets Europaudvalg til Beograd. Besøget er en del af forberedelserne til Danmarks kommende EU-formandskab i andet halvår af 2025, hvor udvidelsen med bl.a. landene på Vestbalkan vil stå højt på dagsordenen. Besøget finder sted kort efter EU-Kommissionens fremlæggelse af årets udvidelsesrapporter den 30. oktober.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum