Dacapo Records

Percussionist Ying-Hsueh Chen væver fortiden ind i nutiden på nyt soloalbum

Del

Med ekstraordinære fortolkninger og en visionær tilgang, har percussionist og komponist Ying-Hsueh Chen gjort sig bemærket som en banebrydende kunstner. Den 27. oktober udkommer soloalbummet Dark Radiance.

Percussionist, performancekunstner og komponist Ying-Hsueh Chen er internationalt anerkendt for sin visionære tilgang til slagtøj og fængslende sceneoptræden. Nu udkommer soloalbummet Dark Radiance, hvor hun ved hjælp af traditionelle instrumenter fra hele verden tager lytterne med på en musikalsk rejse, som omhyggeligt væver fortiden ind i nutiden.

Traditionelle instrumenter

Ying-Hsueh Chen er født i Taiwan, uddannet fra Juilliard School i New York samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har boet i Danmark siden 2006, hvor hun de seneste år har været med til at trække den ny kompositionsmusik i nye retninger. Hendes musikalske virke spænder over en vifte af genrer, og hun udforsker mødet mellem den ældgamle og moderne kompositionsmusik ved bl.a. at inkorporere tranceskabende slagtøjsstilarter. 

Chen har længe interesseret sig for traditionelle instrumenter fra hele verden, og det kommer også til udtryk i de instrumenter, hun har valgt til Dark Radiance: bl.a. stortromme, muyu (buddhistisk ‘træfisk’- woodblock), jing (koreansk messinggong) og marimba.

null

Improvisation og meditation

Næsten alle stykkerne på Dark Radiance er viet til et enkelt instrument og udspringer af en enkelt musikalsk gestus eller handling, fra det tordnende til det sarte. Flere af værkerne er skabt ud fra en impovisationspraksis, hvor Ying-Hsueh Chen arbejder ved at huske en grundlæggende struktur, men variere den frit uden at skrive noget ned.

Meditations on One Buddhist Woodblock er måske det mest begrænsede af stykkerne, hvori Chen udforsker træblokkens muligheder. Tunnel og Fireworks henter inspiration i forskellige religiøse ritualer, og tre stykker for marimba – Flames, Nocturne og Dawn – udgør tonale
modstykker til stykkerne for ustemt percussion. I Dark Radiance, albummets længste værk, anvender Chen skind, træ og metal for at skabe en dyb og koncentrationsvækkende oplevelse. 

Releasekoncert og singler

I dag udkommer singlen Dawn, et meditativt stykke for solomarimba, som kun ved at anvende tonerne fra en C-dur efterligner en gradvis lysere morgenhimmel. Lyt via linket her.

Tidligere på året udkom også værket Dark Radiance som single. Lyt via linket her eller se traileren til musikvideoen til værket.

Releasekoncert og filmvisning for Dark Radiance afholdes i Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, den 29. oktober kl. 16.

Kontakter

Billeder

Photo by Malthe Folke Ivarsson
Photo by Malthe Folke Ivarsson
Download
Photo by Malthe Folke Ivarsson
Photo by Malthe Folke Ivarsson
Download
Still from Dark Radiance film
Still from Dark Radiance film
Download

Links

Om Dacapo Records

Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye