Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!
Op til 60 % af danske hunde- og katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …
Hunde er flokdyr, og derfor vil de meget gerne sove sammen med deres ”flok”, dvs. deres ejer(e). Katte derimod er solitære dyr, der sædvanligvis går deres egne veje - også op i sengen. Men er det en god ide at dele seng med sin firbenede ven? Det har forskerne såvel som dyreejerne delte meninger om:
Op til 60 % af danske hunde- og katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring.
De danske hunde- og katteejere, der deltog i Agria Dyreforsikrings undersøgelse, blev spurgt, om de tillod deres hunde og katte at sove i deres senge. Iblandt hundeejerne er 55 procent positive overfor at lade deres hunde sove i deres seng, mens 60 procent af katteejerne ingen problemer har med at dele sengen med deres kat.
Dyrefrit område
- Hvis din hund allerede har vænnet sig til at sove i sengen, kan det være svært – men ikke umuligt – at vænne den fra det igen, forklarer Lotte Evers, der er marketingchef hos Agria Dyreforsikring.
- Derfor bør du - i den ideelle verden - allerede inden du får hvalpen hjem, beslutte dig for, hvorvidt hunden skal have senge-privilegier eller ej. Og dernæst og holde dig til beslutningen. Katten er som bekendt sin egen, men også den kan opdrages, og for både hund og kat gælder, at du skal belønne den ønskede adfærd og tilbyde gode alternativer, hvis du ønsker at beholde din seng som dyrefrit område, siger Lotte Evers.
Adgang til soveværelset er ikke lig med adgang til sengen
At give dyret adgang til soveværelset er ikke altid ensbetydende med, at man også nødvendigvis skal dele sengen med sit pelsede familiemedlem.
- Efter at have været alene hjemme i flere timer, mens du f.eks. har været på arbejde, betyder det mere, end man måske skulle tro - for både hund og kat - at de ikke også adskilles fra ”flokken”, mens du får nattesøvnen i hus, forklarer Lotte Evers.
- For mange hunde og katte er det rart blot at få lov at opholde sig i din nærhed, og det behøver ikke nødvendigvis at være i sengen. Det kan også være i en kurv eller på et lunt, blødt tæppe i soveværelset. Dermed kan du undgå, at hunden eller katten føler sig ”forvist” fra flokken i løbet af natten, forklarer hun.
Her får du en for- og imod-liste fra Agria Dyreforsikring, så du bedre selv kan vurdere, hvad der er rigtigt for dig og dit kæledyr:
Fordele ved hund og kat i sengen:
- Du sover bedre, fordi du føler dig mere rolig og sikker med dit kæledyr i umiddelbar nærhed
- Interaktionen med dit kæledyr forøger niveauet af de positive stoffer serotonin og dopamin i din hjerne, hvilket reducerer stress og angst
- Du føler dig mindre alene
- På kolde nætter er et kæledyr den bedste varmedunk, der findes
- Hvis du vågner med mareridt, er det nemmere at finde ro med et kæledyr ved din side
- Det kan styrke båndet mellem dig og dit kæledyr
- Hvis hunden eller katten er "sove i sengen-typerne”, vil de elske det.
Ulemper ved hund og kat i sengen:
- Det kan forstyrre din søvn, hvis dit kæledyr er urolig i løbet af natten
- Du kan risikere at finde sand, pels eller andet i din seng, ligesom hundens og kattens pels kan gemme på lopper og flåter
- På varme nætter bliver det endnu mere varmt med et andet levende væsen i sengen
- Husstøvmider trives i varme og fugtige miljøer, så når et menneske sveder ca. 2 liter væske ud på en nat, er sengen et ideelt sted for miderne at opholde sig – og med hund og kat i sengen vil fugten og temperaturen kun stige
- Med en hund eller kat i sengen vil der være mindre plads, hvilket kan resultere i, at du må ligge i en ukomfortabel sove-position
- Hvis du deler seng med dit kæledyr, kan du være nødt til at vaske sengetøj oftere for at opretholde hygiejnen.
Undersøgelsen blev udført af Analyseinstituttet Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring. 810 katte- og hundeejere deltog i undersøgelsen.
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker.
Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle.
De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning.
Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Forsikringsselskab i nyt samarbejde med landsdækkende hundeevent12.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Derfor skal du børste din hunds tænder8.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ikke tidligere offentliggjort undersøgelse, udarbejdet for Agria, viser, at hele 95 % af danske hundeejere ikke børster deres hunds tænder dagligt. Dette kan påvirke din hunds sundhed kan føre til mund- og tandproblemer samt store smerter. Derfor får du her Agrias bedste tandbørstnings-tips.
Så længe venter danskerne, før de får et nyt kæledyr6.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste dyreejere, der har måttet sige farvel til en hund eller kat, ved, hvor svært det kan være. Selv om man får et nyt dyr, vil det følelsesmæssigt aldrig erstatte det dyr, der er væk. Men hvor længe venter danske kæledyrsejere, før de er klar til at inkludere et nyt dyr i hjem og hjerte? Det har dyreforsikringsselskabet Agria spurgt danske kæledyrsejere om. Læs resultaterne her
Tendens eller tosset: Danskernes afdøde kæledyr ender i urner og smykker29.10.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at kæledyr i stigende grad er blevet fuldgyldige familiemedlemmer, er der sket en markant ændring i, hvordan vi håndterer deres efterliv: Danskerne vælger i stigende grad at få kremereret deres kæledyr frem for at begrave det under æbletræet eller lade dyrlægen bortskaffe det. Men at beholde kæledyrs jordiske rester er da lidt tosset… Eller er det?
Pas på din hund i efteråret22.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Naturen viser sig fra sin allersmukkeste side, når temperaturen falder, og efteråret melder sin ankomst. Men med det køligere vejr følger flere potentielle farer for vores firbenede venner; giftige svampe, nedfaldsfrugt og havens blomsterløg udgør særlige risici for hunde, som kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Se her, hvad du skal være opmærksom på:
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum