Better Energy åbner sin R&D solcellepark TRIBE sammen med universiteter, brancheeksperter og partnere

Del

5. oktober bød Better Energy brancheeksperter, universiteter, partnere og medier velkommen til sin R&D-solcellepark, TRIBE i Sønderborg og slår dermed dørene op for er et af Europas største testanlæg for solenergi.

Dronebillede af TRIBE R&D solcellepark integreret med Better Energy Charge ladestation forrest i billedet. Testparken ligger ved siden af Better Energys to kontoradresser i Sønderborg.
Dronebillede af TRIBE R&D solcellepark integreret med Better Energy Charge ladestation forrest i billedet. Testparken ligger ved siden af Better Energys to kontoradresser i Sønderborg.

Ambitionen med TRIBE er at bringe partnere sammen, der kan hjælpe med at fremme overgangen til vedvarende energi i hele Europa.

Pionerer for et energisystem baseret på vedvarende energi

I TRIBE tester Better Energy teknologiske fremskridt indenfor solenergi i samspillet med andre teknologier som fx energilagring. Formålet er at skalere de mest lovende udviklingsprojekter til virksomhedens storskala solcelleparker på tværs af deres markeder i Europa.

Åbningsarrangementet var en invitation til brancheeksperter, Energinet, netselskaber, universiteter og andre interessenter til at lære om mulighederne for at samarbejde om udviklingsprojekter i TRIBE.

Testanlægget udspringer af Better Energys ambition om at spille en aktiv rolle i udformningen af fremtidens energisystem. Netop derfor er det afgørende, at forskellige partnere kan deltage og bidrage til at drive den grønne energiomstilling i fællesskab.

I TRIBE fremviser Better Energy samtidig nogle af de biodiversitetsinitiativer, der beriger og gavner mikrohabitater for lokal fauna og flora i virksomhedens store solcelleparker.

Branche- og akademiske eksperter deler indsigt og veje til fremtidig innovation

Åbningsarrangementet bestod af en rundvisning i R&D-solcelleparken, efterfulgt af flere præsentationer fra brancheeksperter og Better Energys in-house specialister. Oplægsholdere fra energisektorledere som Energinet, N1 og Dansk Fjernvarme præsenterede deres tanker om fremtiden for Europas elnet, sektorkobling og hvordan man kan understøtte omstillingen til vedvarende energisystemer. Akademiske institutter, herunder Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU og Syddansk Universitet, var samlet til en debat om hvordan vi i fællesskab kan udvikle solteknologi og forbedre effektiviteten af vedvarende energiproduktion. Mikkel Dau Jacobsen, medstifter og Executive Operations Advisor hos Better Energy, modererede paneldiskussionerne.

”Partnerskaber og videndeling er en essentiel og nødvendig del af at bygge fremtidens energisystem,” sagde Mikkel Dau Jacobsen ved afslutningen af arrangementet. ”Tak til alle for at deltage i åbningen af TRIBE. Vi håber, at vi med flere muligheder for at arbejde sammen kan fortsætte med at innovere og accelerere omstillingen til grøn energi og dermed bidrage til at bremse de akutte klimaforandringer verden står over for.”

Skalering af innovation i solcelleparker i hele Europa

TRIBE ligger i Sønderborg ved siden af Better Energys kontorer på Jyllandsgade og Fynsgade, og som en integreret del af den første Better Energy Charge ladepark til elbiler. Ladeparken er et stykke innovation i sig selv, idet den tilbyder dynamiske priser, der giver forbrugerne incitament til at oplade deres køretøjer, når der er mest vedvarende energi i nettet – og strømmen dermed er billigst.

Placeringen af TRIBE er valgt, fordi Sønderborg er en af Danmarks mest ambitiøse klimakommuner med deres forpligtelse på Project ZERO 2029. R&D-parken giver Better Energy mulighed for effektivt at omsætte erfaringerne fra disse initiativer til solcelleparker og lokalsamfund i hele Danmark og dets markeder i Sverige, Polen og Finland.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Dronebillede af TRIBE i Sønderborg.
Dronebillede af TRIBE i Sønderborg.
Download
Mikkel Dau Jacobsen, Co-founder og Executive Operations Advisor i Better Energy byder velkommen til TRIBE
Mikkel Dau Jacobsen, Co-founder og Executive Operations Advisor i Better Energy byder velkommen til TRIBE
Download
Oplæg om sektorkobling og hybridsystemer v. Kim Behnke, Udviklingschef ved Dansk Fjernvarme
Oplæg om sektorkobling og hybridsystemer v. Kim Behnke, Udviklingschef ved Dansk Fjernvarme
Download

Følg pressemeddelelser fra Better Energy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Better Energy

Årsrapport 2023 – Better Energy mere end fordoblede grøn energiproduktion i 202325.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Better Energy offentliggjorde i dag sin årsrapport for 2023, der beretter om solid fremgang og stærke forretningsmæssige milepæle i et år med investeringer og strategisk eksekvering. Virksomheden øgede produktionen af vedvarende energi, udvidede sine porteføljer af vedvarende energiparker og inkluderede flere parker i sine tre joint venture-partnerskaber. I 2024 forudser Better Energy en stigning i forretningsaktiviteterne, hvilket afspejles i øgede forventninger til året.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye