Øresundsbron

Stærk trafiktendens fra sommermånederne fortsætter på Øresundsbron

Del

Den rekordhøje fritidstrafik over Øresundsbron fra sommermånederne fortsætter ind i efteråret.

Foto: Allan Toft/Øresundsbron

Trafikken over Øresundsbron slog flere rekorder i sommeren 2023, og juli blev den travleste måned i Øresundsbrons historie

- Flere faktorer kan være årsag til den rekordstore fritids- og ferietrafik over Øresundsbron i sommeren 2023, men kronekursen og en øget interesse for ferier i nærområdet er blandt de nærliggende forklaringer, siger Berit Vestergaard, der er salgs- og marketingdirektør på Øresundsbron.

Fortsat høj fritidstrafik

- Vi kan dog også se på trafiktallene for tredje kvartal, at det ikke kun er i feriemånederne, hvor der er markant større appetit efter at køre over Øresundsbron. Fritidstrafikken med rabataftale i september 2023 ligger også 14% højere end samme måned året før, siger Berit Vestergaard.

Samlet ligger fritidstrafikken med ØresundGO aftale i 3. kvartal 2023 ca. 11% højere end i 2022, og det er primært danske fritidskunder, der holder fritidstrafikken på det høje niveau.

Den danske fritidstrafik over Øresundsbron ligger i perioden 25% højere end året før, mens man ser et lille fald på 2% i den svenske fritidstrafik i tredje kvartal 2023.

Tung trafik viser tegn på afmatning

Tredje kvartals rekordhøje fritidstrafik over Øresundsbron modsvares af et fald i lastbiltrafikken over broen, som begyndte i andet kvartal 2023.

I tredje kvartal 2023 faldt antallet af lastbiler således med ca. 5% i forhold til samme periode året før.

- Faldet som vi ser nu, sker efter en længere periode, hvor trafikken med lastbiler på Øresundsbron har ligget på et relativt højt niveau, til trods for, at både Covid-19 krisen og energikrisen har udfordret markedet, siger Berit Vestergaard.

Pendlertrafikken holder niveauet

Øresundsbrons pendlere har kørt en smule mere til og fra arbejde i juli, august og september måned 2023, end de gjorde året før. Ca. 2% flere kørte over broen med en ØresundPENDLER aftale i tredje kvartal 2023.

Udvikling af vejtrafikken i 3. kvartal 2023

Trafik per dag 2023 

Trafik per dag 2022 

Udvikling trafik (%) 

Udvikling trafik (antal) 

ØresundGO

8.789

7.936

10,7 %

853

ØresundPENDLER

4.624

4.517

2,4 %

107

Lastbiler > 9 m

1.540

1.627

-5,3 %

-87

Udviklingen i den gennemsnitlige trafik pr. dag i 3. kvartal 2022 og 2023.

ØresundGO og ØresundPENDLER inkluderer personbiler med påhængsvogn og motorcykler. 

Øresundsbrons samlede Q3 rapport publeceres ultimo oktober. Øresundsbrons presseafdeling kan kontaktes for yderligere informationer.

Kontakter

Om Øresundsbron

Øresundsbron bygger broer mellem mennesker, muligheder og oplevelser i hele Øresundsregionen. Øresundsbro Konsortiets opgave er at eje og drive Øresundsbron - en bro, en tunnel og den kunstige ø, Peberholm. En 16 kilometer lang fast forbindelse mellem Danmark og Sverige.

Følg pressemeddelelser fra Øresundsbron

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Øresundsbron

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye