DI - Dansk Industri

DI: Nyt ejerskab er godt for SAS

Del

Stater fylder nu mindre i SAS' ejerkreds, og det er godt nyt, vurderer Dansk Industri. 

Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport. Foto: Sif Meincke
Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport. Foto: Sif Meincke

SAS har netop præsenteret sin nye ejerkreds. Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport uddyber:

- Et nyt ejerskab, hvor staters ejerskab fylder mindre, vil sikre SAS mod unødvendig politisk indblanding. Det er lige præcis det, SAS har brug for på rejsen til at blive et levedygtigt flyselskab. Jeg er meget optimistisk for SAS’ fremtid, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport.

- Politikere er gode til politik, men de er ikke gode til selskabsdrift, og det har SAS til tider lidt under. For mens andre flyselskaber kom godt ud af covid-19-nedlukningen, så har det været langt sværere for SAS at komme ovenpå igen, og det skyldes blandt andet statslig indblanding, siger Karsten Lauritzen.

- Vi må huske, at det har enorm betydning for Danmark, at vi har et stort flyselskab, der bruger Københavns Lufthavn som international hub. Det betyder, at erhvervsfolk og ferierejsende kan komme direkte fra Danmark og ud i verden uden mellemlandinger, ligesom rejsende nemt kan komme hertil. Et stærkt SAS betyder en stærk luftfartsbranche, og det har stor betydning for hoteller, restauranter og andre dele af turismesektoren herhjemme, siger Karsten Lauritzen.

Kontakter

For yderligere kontakt branchedirektør Karsten Lauritzen på tlf. 5218 5980 eller presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Fynske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende på Fyn, ligesom det er tilfældet over hele landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Sydjyske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende i Sydjylland, ligesom det er tilfældet over hele landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Midtjyske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende i Midtjylland, ligesom det er tilfældet i resten af landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Danske og tyske virksomheder indgår aftale om grøn brint27.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder kan producere grøn brint i store mængder. Og tyske virksomheder har et enormt behov for grøn brint som led i den grønne omstilling. I dag underskriver en række virksomheder fra Danmark og Tyskland en deklaration om grøn brint, som Dansk Industri, Green Power Denmark og Dansk-Tysk Handelskammer har taget initiativ til. Producenterne i Danmark og aftagerne i Tyskland efterlyser rør, som kan transportere brint, og en stærkere indsats for at udvikle det kommende marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum