Erhvervshus Hovedstaden

Ny strategi sætter retning for Regaco og har skabt åbning på det tyske marked

Del

Regaco blev til, da Nærenergi Danmark og Sherex Europe fusionerede i maj 2023. Forinden gennemførte virksomheden et struktureret strategiforløb med Erhvervshus Hovedstaden, og det bidrog til, at Regaco er kommet godt fra start med at styrke salget af biogastankstationer i Tyskland.

Regarco
Regarco Erhvervshus Hovedstaden

Regaco, der designer, bygger og leverer komplette tankstationer med biogas i stedet for diesel, er ved sammenlægningen af de to selskaber vokset ud af rammerne, har fået nyt domicil til administrationen i Søborg og øget antallet af medarbejdere til 12. Målet for Regaco er at tredoble omsætningen på tre år fra 30 millioner til 90 millioner kroner primært gennem øget eksport, fortæller direktør Jacob Himmelstrup:

”Det går rigtig godt med konsolideringen. Vi har sat holdet til, at det her skal blive stort, så vi kan indfri flere af vores ambitioner om at bidrage til en grønnere fremtid med biogas som en grøn og bæredygtig løsning i forhold til den tunge transport. Som lille virksomhed er det vigtigt, at du ved, hvad du vil og kender vejen til dit mål og holder snuden i sporet. Vi har nu en klar strategi, fastlagt rammerne og ressourcerne til at skabe øget vækst gennem internationalisering”.

Salgsdirektør Victor Bonde Johansson supplerer:

”Takket være sparring og inspiration fra Erhvervshus Hovedstaden har vi fået struktur og styr på den interne strategiproces. Forretningsudvikler Anders Kjøller har taget os gennem et afklarings- og inspirationsforløb. Det er fantastisk, at Erhvervshus Hovedstaden har så stærke tilbud til virksomhederne i hovedstadsregionen og kan tilpasse sparringen til vores behov”.

Sparringen med Erhvervshus Hovedstaden har givet ledelsen i Regaco konkrete værktøjer til at sætte sig klare og realistiske mål og definere 10 forskellige indsatsområder for forretningen, vurderer direktør Jacob Himmelstrup og uddyber betydningen i at få medarbejderne til at engagere sig i at udvikle forretningen og identificere sig med kerneværdierne:

”Vi har fået alle medarbejdere godt med ombord i det nye selskab og engageret dem i ambitionerne for virksomhedens fremtid gennem teambuilding. Vi har, som en del af strategiprocessen, fx været gennem en 360 graders øvelse, hvor alle bidrog aktivt med gode input til at optimere forretningsgangene, effektivisere processerne og øge salget”, understreger direktør Jacob Himmelstrup.   

Vil have fuld fart på vækstrejse i Tyskland
Et af målene for Regaco er at få et sikkert greb om det tyske marked. Virksomheden valgte at få lavet en grundig markedsundersøgelse af en konsulent i Tyskland med økonomisk støtte fra Erhvervshusets program SMV_International. Efterfølgende fulgte deltagelse på mere end 10 relevante fagmesser i Tyskland, hvor virksomheden fik støtte via programmet SMV:Eksport. Gennem hele forløbet har Regaco fået sparring af Erhvervshus Hovedstaden om eksport til det tyske marked samt ansøgning om økonomisk støtte til indsatserne.

”Vi indså tidligt, at vi har brug for at lære det tyske marked bedre at kende. Det har været guld værd, at vi gennem markedsundersøgelsen fik dybere indsigt i markedsstrukturen for biogastankstationsmarkedet i Tyskland og fandt ud af, hvem de potentielle købere er og fik styr på den tyske lovgivning og udbudsprocesser. Vi har fået vores første kunde i Nordtyskland samt 70 potentielle tyske kundekontakter, som vi skal følge op på. Vi har også haft stor glæde af at få tilskud til at deltage på mere end 10 tyske messer. For det her er en nichebranche, og det er vigtigt at møde de potentielle kunder og se dem i øjnene, så de kan få tillid til os som leverandør. Det bliver et langt sejt træk, men vi er meget fortrøstningsfulde. Vores næste skridt er at holde oplæg på tyske fagmesser, hvor vi vil synliggøre vores styrke, som set med tyske øjne er, at vi kan sælge en hel pakke også med service og reparation inkluderet”.

Ambitioner om at ekspandere globalt tegner lovende
Erhvervshus Hovedstaden, der har sparret med Regaco om at ekspandere via det tyske marked, vurderer, at virksomheden har truffet mange fornuftige valg for at få fart på vækstrejsen på det tyske marked.

”Regaco er et godt eksempel på en virksomhed, der har modet og viljen til at åbne nye markeder i udlandet. Gennem en grundig og struktureret forberedelse står virksomheden nu med et klart billede af det tyske marked for biogastankstationer og af den markedsposition, de med fordel kan indtage i forhold til lokale konkurrenter. I Erhvervshuset oplever vi, at de virksomheder, der lykkes med eksport, typisk har lagt en praktisk handlingsplan for eksportindsatsen, så alle medarbejdere i virksomheden, der arbejder med salg og kundekontakt, arbejder mod samme mål og dermed lykkes med deres eksportsalg”, siger Anders Kjøller.

Næste sparringsforløb med Erhvervshus Hovedstaden bliver et Next Step-forløb, hvor Erhvervshuset sideløbende vil følge med i implementering af strategiplanen og fortsætte med indsatsen med digitalisering af forretningen evt. med støtte fra Virksomhedsprogrammet 2,0. 

Billeder

Om Erhvervshus Hovedstaden

I Erhvervshus Hovedstaden hjælper vi hvert år mere end 5.000 små- og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og styrke deres udviklingspotentiale gennem uvildig sparring, specialiseret vejledning, workshops og programforløb. Vi hjælper virksomhederne med omstilling inden for fx bæredygtighed, internationalisering, digitalisering og innovation, som er nødvendig for at styrke deres konkurrenceevne og forretningsmuligheder både lokalt og globalt. Læs mere på www.ehhs.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye