BL - Danmarks Almene Boliger

Ny undersøgelse: Flere vil gerne give mere til fællesskabet, men de ved ikke altid hvordan

Del

4 ud af 10 almene beboere er engageret som frivillige. Men mange har svært ved at komme videre, selvom de gerne vil. Det viser en ny undersøgelse fra BL, som har taget temperaturen på det almene engagement.

BL - Danmarks Almene Boliger

Knap hver fjerde almene beboer er frivillig i eller uden for deres boligområde. De fleste vil helst engagere sig i de sociale arrangementer. Andre deltager aktivt på beboermøder, fordi de gerne vil være med til at tage beslutninger om boligområdet.

Men 40 procent af dem, som allerede er frivillige i boligområdets aktiviteter, vil gerne engagere sig endnu mere, end de gør i dag. De ved bare ikke, hvordan de kommer i gang – eller er ikke blevet spurgt.

Det viser en ny undersøgelse fra BL – Danmarks Almene Boliger og Kantar Gallup, som har taget temperaturen på det frivillige beboer-engagement i 2023.

”Det er enormt positivt at se, at så mange beboere er aktive i deres boligområder. Men det er også tankevækkende, at så mange går i stå. Det giver stof til eftertanke, hvordan vi i sektoren proaktivt kan holde fast i de mange gode kræfter, som bor i vores boligområder – og som rent faktisk gerne vil gøre en forskel for deres naboer,” siger Rikke Lønne, afdelingschef for Samarbejde og Udvikling i BL.

Over 20 procent af de beboere, som gerne vil engagere sig endnu mere, har svaret, at det skyldes, at de aldrig er blevet spurgt – og derfor ikke kommer videre. Over 30 procent har svaret, at de simpelt hen ikke ved, hvordan de kan blive mere involveret i boligområdets aktiviteter. 

”Vi skal have knækket koden til, hvordan vi får skabt rammer, som sikrer, at alle dem, der gerne vil være med, har mulighed for det. Det skal være helt naturligt at deltage i afdelingens aktiviteter, og at bruge sin stemme i beboerdemokratiet,” fortsætter Rikke Lønne.

At bo alment handler nemlig ikke kun om at have et sted at bo. Det handler om at være en del af et fællesskab, hvor alle har medindflydelse. Uanset om man vælger at deltage i det formelle beboerdemokrati, fx som medlem i en afdelings- eller organisationsbestyrelse, eller foretrækker de mere uformelle sammenkomster mellem naboer, er der mange måder, man kan engagere sig på i sit boligområde.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye