Aarhus Airport

Stigende erhvervstrafik bringer Aarhus Airport tættere på årets vækstmål

Del

Antallet af rejsende i Aarhus Airport holder den opadgående kurve i september måned, hvor lufthavnen overhalede det fulde års passagertal i 2022. Internationale rejsende og erhvervsgæster bærer væksten.

Aarhus Airport har på årets ni første måneder overhalet det samlede antal rejsende i hele 2022.
Aarhus Airport har på årets ni første måneder overhalet det samlede antal rejsende i hele 2022. Aarhus Airport

Passagererne strømmer fortsat til og fra Aarhus Airport. I september måned rejste 57.537 gæster gennem terminalen og løftede årets samlede passagertal op på 433.499. Derved oversteg antallet af rejsende i årets første ni måneder det totale antal passagerer i 2022, og lufthavnen er således godt på vej til at indfri årets vækstmål på 530.000 rejsende. 

”Vi stræber efter at hæve passagertallet fra sidste år med 25 procent i 2023. September har budt på et fortsat stort rykind af internationale rejsende, ligesom årets indenrigstrafik topper i september måned. Erhvervstrafikken er tilbage på fuldt blus, og vi har sammen med SAS skruet op for afgangene til Oslo og Stockholm. På solsiden har Mallorca og Malaga trukket godt igennem, ligesom Jyllands eneste direkte rute til Faro i Algarve er blevet så populær, at Ryanair har besluttet at beflyve ruten hele året”, siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Det er fortsat de internationale rejsende, der bærer væksten. I sammenligning med 2019, der er lufthavnens rekordår i nyere tid, viser september måned en stigning på 40 procent af rejsende, der flyver til eller fra London, Milano samt andre storbyer og soldestinationer, der er på udenlandskortet fra den østjyske lufthavn. Mens charterflyvningerne og ruteflyvningerne sydpå traditionelt set vil stilne lidt af i efterårsmånederne, forventer lufthavnen at fastholde niveauet inden for erhvervsrejsende.

”Rejseaktiviteten overstiger langt niveauet før pandemien, og vi ser en opblussen af erhvervsrejsende. Det er et tydeligt signal om, at erhvervslivet i Østjylland i stigende grad benytter Aarhus Airport. Jeg glæder mig over, at lufthavnen bidrager til virksomhedernes og hele områdets vækst, og vi arbejder hårdt på at etablere de ruter, der matcher behovet. Lufthavnen er et aktiv for de mange udenlandske medarbejdere, der er tilknyttet de østjyske virksomheder, og den internationale arbejdsstyrke skaber et stort rejsebehov både blandt medarbejderne samt deres familier og venner”, fortsætter Lotta Sandsgaard.

Aarhusregionen er Danmarks største økonomiske vækstcentrum næst efter hovedstadsregionen og danner hjemsted for Vestas, Arla og Danish Crown med flere. En stor del af deres og andre internationale virksomheders personaleressourcer er bosat i Aarhus og har derved blot cirka 35 minutters kørsel til Aarhus Airport.

Antal rejsende i september måned

2023

2022

2019

Året - januar til september

2023

 2022

2019

Indenrigsrejsende

13.936

13.980

18.532

433.499

315.856

380.740

Udenrigsrejsende

43.601

35.539

31.347

Antal rejsende totalt

57.537

49.519

49.879

Kontakter

Billeder

Aarhus Airport har på årets ni første måneder overhalet det samlede antal rejsende i hele 2022.
Aarhus Airport har på årets ni første måneder overhalet det samlede antal rejsende i hele 2022.
Download

Vedhæftede filer

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport’s ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

I efteråret 2023 står lufthavnen færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse. I 2024 er Aarhus Airport A/S vært for Europas vigtigste luftfartskonference, Routes Europe, der er en mødeplatformen for luftfarts-branchens beslutningstagere. Aarhus Airport A/S er ejet af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Staus A/S. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport A/S fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye