Trelleborg

UNESCO-fejring på Trelleborg

Del

Lørdag den 30. september 2023 har Vikingeborgen Trelleborg den store fornøjelse at invitere til en uforglemmelig UNESCO-fejring i Trelleborg historiske rammer. Hele dagen vil der være gratis entré og sjove vikingeaktiviteter fra kl. 13.

Dronefoto af Vikingeborgen Trelleborg
Dronefoto af Vikingeborgen Trelleborg

Den 17. september 2023 afgjorde UNESCO på et komitémøde i Riyadh, Saudi Arabien, at Vikingeborgen Trelleborg og landets øvrige fire ringborge bliver indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter optagelsen på UNESCOs Verdensarvsliste er Trelleborg nu trådt ind i en eksklusiv kategori af verdensarvssteder, såsom Den Kinesiske Mur, Taj Mahal, Vatikanet eller Pyramiderne i Egypten. Optagelsen har stor betydning for lokalsamfundet i Slagelse og for Danmark som vikingenation, og vil hæve Vestsjællands internationale turistprofil.  
 
Taler og reception 
UNESCO-fejringen byder på taler med bl.a. Slagelses borgmester, Knud Vincents, og vi fejrer den gode nyhed med en lille forfriskning.  

Vikingekrigere, smagsprøver og vikingeaktiviteter 
Efter den officielle fejring og talerne kan du gå i vikingernes fodspor til ringborgen på en guidet rundvisning eller prøve sjove vikingeaktiviteter. Oplev en våbendemonstration, vær’ med til krigertræning, smag på vikingetidens kongegrød, lyt til musiker Poul Høxbros vikingeklang, og oplev et vildt krigershow med Vikingekampgruppen, Ulfhednir.  
 
Vi glæder os til at se jer til en dag fyldt med sjove oplevelser, festlighed og fællesskab – til fejring af Vikingeborgen Trelleborgs nye titel som Verdensarv.  
 
Program  
12.00 - 12.30: Velkomst og taler 
12.30 - 13.30: Reception
13.15 – 13.45: Vikingeklang og vikingesagn ved Poul Høxbro. 
13.00 - 17.00: Aktiviteter i Vikingelandsbyen. smagsprøver af kongens grød m. æblemos, flødeskum og ristede gryn/nødder, små fladbrød, nykværnet smør og mjød. Stjerneløb -jagt på området, krigertræning, våbendemonstration samt rundvisning. 
15.15 - 15.45: Vikingeklang og vikingesagn ved Poul Høxbr
13.00 – 14.00: Guidet familierundvisning 
15.15 – 15.45: Vikingeklang og vikingesagn ved Poul Høxbro. 
16.00 - 16.45: Krigershow med vikingekampgruppen, Ulfhednir. 

Praktiske informationer: 
Dato: 30. september 2023 
Tidspunkt: klokken 12 – 17 
Sted: Vikingeborgen Trelleborg 
Adresse: Trelleborg Allé 4, Hejninge, 4200, Slagelse 
Gratis arrangement 
 
Læs mere på vikingeborgen-trelleborg.dk 
Følg med på @trelleborgvikingeborg  
Find os på Facebook: Vikingeborgen Trelleborg 

Kontakter

Links

Om Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg er bygget af Harald Blåtand i år 980. Ringborgen ligger vest for Slagelse og er i dag et levende museum med undervisning, aktiviteter og events, som f.eks. sommerens vikingefestival.

Følg pressemeddelelser fra Trelleborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Trelleborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye