Erhvervshus SjællandErhvervshus SjællandErhvervshus SjællandErhvervshus Sjælland

Ny innovationshub skal styrke brugen af kunstig intelligens i små og mellemstore virksomheder

Del

Under en tredjedel af små og mellemstore virksomheder anvender i dag kunstig intelligens i deres daglige forretning. Det skal en ny innovationshub – AI-Boost – lave om på. 

Kunstig intelligens (AI) kan få afgørende betydning for fremtidens konkurrenceevne, men især små og mellemstore virksomheder er usikre på, hvordan de kommer i gang med teknologien, og hvordan de kan tjene penge på det. Med AI-Boost får SMV’erne hjælp til at kaste sig ud i det. De får bl.a. et AI-tjek, adgang til førende AI-eksperter, videnforløb med Københavns Universitet, CBS og DTU, workshops om finansiering og adgang til et europæiske netværk af innovations-hubs.

AI-Boost drives af Erhvervshus Hovedstaden i samarbejde med Erhvervshus Sjælland, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Force Technology, Alexandra Instituttet, We Build Denmark og Danish Life Science Cluster. AI-Boost er fortrinsvis til virksomheder inden for life science, sundhed og smart city-løsninger samt leverandører hertil. 

”AI har potentialet til at sikre små og mellemstore virksomheder en markant mere konkurrencedygtig og fleksibel forretning. Med AI-Boost skaber vi rammerne for de små og mellemstore virksomheder til at forstå teknologien, og hvordan de bruger den til at skabe værdi og vækst,” siger projektleder i Erhvervshus Hovedstaden, Signe Ingholt-Gaarde.

Videnforløb med tre danske universiteter

Som en del af AI-Boost får virksomhederne mulighed for at deltage i et videnforløb, hvor Københavns Universitet, DTU og CBS gør virksomhederne klogere på teknologien bag AI, forretningsmodeller, etik og sikkerhedsudfordringer i forbindelse med brugen af AI. Forløbene tager udgangspunkt i virksomhedernes specifikke behov, og der vil være mulighed for feedback og rådgivning gennem forsker- eller studentersamarbejde. Som en del forløbet får virksomhederne et særligt program på Digital Tech Summit 2023: AI Transforming Business.  

Kom godt i gang med et AI-tjek

Som en del af AI-Boost tilbyder Erhvervshus Hovedstaden og Erhvervshus Sjælland et indledende AI-tjek til små og mellemstore virksomheder. Med et AI-tjek får virksomhederne et 360 graders overblik over mulighederne for at bruge AI i den daglige forretning. Det kan være som hjælp til at løse rutineopgaver eller til at effektivisere, nytænke og skabe værdi inden for alle virksomhedens forretningsområder som fx den daglige drift, i organisationen og i forhold til kunderelationer.

Læs mere om AI-Boost

AI-Boost er en innovationshub, som skal styrke anvendelsen af AI og anden avanceret teknologi i små og mellemstore virksomheder. AI-Boost er en ud af mere end 150 EDIH'er (European Digital Innovation Hub) i Europa. AI-Boost drives af Erhvervshus Hovedstaden i samarbejde med Erhvervshus Sjælland, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Force Technology, Alexandra Instituttet, We Build Denmark og Danish Life Science Cluster. Læs mere her. 

Læs mere om AI-tjek

Et AI-tjek giver en samlet kortlægning af virksomhedens potentiale for at arbejde med AI-løsninger og en prioritering af de områder, hvor det vil give størst værdi. Samtidig henvises der til rådgivere og specialister og eventuelle støttemuligheder, der kan hjælpe virksomheden med at få projekterne i mål. Læs mere her. 

Nøgleord

Kontakter

Om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse

Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye