Boligselskabet KoldingBoligselskabet Kolding

Kolding byråd godkender planerne for Skovvejen

Del

Omdannelsen af boligområdet Skovvejen kan nu gå ind i næste fase, efter Kolding Byråd tirsdag den 26. september har godkendt projektet. Visionerne for boligområdet er både store og omfattende og målet er, at boligområdet vil stå klar ved udgangen af 2029.

Efter byrådets godkendelse af projektbeskrivelse og finiansiering er Boligselskabet Kolding et vigtigt skridt videre i omdannelsen af Skovvejen. Foto: Boligkontoret Danmark
Efter byrådets godkendelse af projektbeskrivelse og finiansiering er Boligselskabet Kolding et vigtigt skridt videre i omdannelsen af Skovvejen. Foto: Boligkontoret Danmark

”Jeg er virkelig glad for at byrådet kan se vores visioner for Skovvejen og netop har godkendt projektet og økonomien i projektet, så vi nu kan komme videre til næste etape,” siger Bjarne Olesen, der er formand for Boligselskabet Kolding, hvor Skovvejen hører under.

Baggrunden for godkendelse er, at Skovvejen er en del af parallelsamfundspakken og derfor skal omdannes, så der skabes en mere varieret beboersammensætning. Det betyder blandt andet, at antallet af familieboliger skal sættes ned med 60 %.

Derfor har Boligselskabet Kolding og Kolding Kommune arbejdet sammen om en helhedsplan for området.

”Det har været alfa og omega for os, at beboerne i den proces er blevet inkluderet og klædt på til at tage stilling til de store forandringer området, og dermed deres boliger, står over for,” siger Bjarne Olesen.

Undervejs i processen er der blandt andet afholdt en række cafémøder, hvor beboerne har fået information og har kunne stille spørgsmål. I forsommeren blev projektet godkendt af beboerne. Med godkendelsen sagde beboerne også ja til en huslejestigning på 24 %.  

”Beboerne og Boligselskabet Kolding får med helhedsplanen en afdeling, hvor størstedelen af boligerne er tilgængelige, enten direkte fra terræn eller via elevator,” siger Bjarne Olesen.

Blokke skal nedrives og overetager fjernes

Med godkendelsen af det såkaldte skema A har byrådet givet grønt lys til blandt andet projektets finansiering og projektbeskrivelse, så sagen kan komme videre til behandling i Landsbyggefonden.

”Med godkendelsen kan vi nu gå i gang med udbud af bygherrerrådgivning, som vi håber kan være på plads i begyndelsen af det nye år,” siger Morten Køhlert, der er driftsforretningsfører i Boligkontoret Danmark, der er administrationsselskab for Boligselskabet Kolding. Han håber, at man så kan gå i gang med de omfattende ændringer i slutningen af 2024.

For at minimere antallet af familieboliger omdannes eller nedrives 198 familieboliger i Skovvejen, og efterfølgende består Skovvejen af 192 familieboliger, 84 ungdomsboliger og 42 ældreboliger.

Nedrivning af opgange og overetager medfører, at en del af blokkene får nye gavle eller tagkonstruktioner, og derved arkitektonisk vil fremstå anderledes end i dag.

Alle boliger i terrænniveau, stueplan eller høj stueplan får adgang til egen lille terrasse. Desuden arbejdes aktivt med binde boligområdet bedre sammen med det omgivende lokalsamfund via ændringer i sti- og vejsystemer.

”Så det er et stort og spændende arbejde vi står overfor. I dag har vi omkring 184 boliger, som enten står tomme eller lejet ud på midlertidige lejekontrakter, mens beboerne i de resterende ca. 250 boliger skal genhuses,” siger Morten Køhlert.

Boligselskabet Kolding har sammen med Boligkontoret Danmark ansat en genhusningskonsulent, der hjælper beboerne i den proces.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bjarne Olesen, formand Boligselskabet Kolding.
Bjarne Olesen, formand Boligselskabet Kolding.
Download
Sådan vil Skovvejen fremstå efter omdannelsen af boilgområdet.
Sådan vil Skovvejen fremstå efter omdannelsen af boilgområdet.
Download
Skovvejen som boligområdet ser ud i dag. Foto: Boligkontoret Danmark
Skovvejen som boligområdet ser ud i dag. Foto: Boligkontoret Danmark
Download

Boligselskabet Kolding er et alment boligselskab med knap 750 lejeboliger fordelt på 9 boligafdelinger i Kolding og omegn.

Boligselskabet Kolding administreres af Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 35.000 lejeboliger landet over for både boligselskaber og kommuner.

Følg pressemeddelelser fra Boligselskabet Kolding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligselskabet Kolding