Det Danske Filminstitut

Dansk film rydder bordet

Del

’Apolonia, Apolonia’ vinder for bedste nordiske dokumentar, mens 'Norwegian Offspring' vinder for bedste nordiske kortfilm ved Nordisk Panorama.

Still fra 'Apolonia, Apolonia'
Still fra 'Apolonia, Apolonia'

Der er nok at fejre for de danske filmskabere på Nordisk Panorama i Malmø. Det blev til begge festivalens hovedpriser her til aften.

Apolonia, Apolonia

Lea Globs 'Apolonia, Apolonia' modtager prisen for bedste nordiske dokumentarfilm. Instruktøren har over 13 år fulgt Apolonia Sokols rejse fra ungt, lovende talent til etableret kunstner, hvilket er blevet til en skildring om kunst, kærlighed, moderskab, seksualitet og repræsentation med det parisiske kunstakademi som kulisse.

Filmen har allerede imponeret med talrige internationale udmærkelser, og den vandt blandt andet hovedprisen på IDFA – International Documentary Filmfestival Amsterdam – sidste år. Sidsel Lønvig Siersted har produceret for Danish Documentary Production.

Norwegian Offspring

'Norwegian Offspring' blev vist i Cannes.

Marlene Emilie Lyngstads afgangsfilm fra Filmskolen modtager prisen for bedste nordiske kortfilm. 'Norwegian Offspring' er et absurd drama, der handler om dødsangst, seksualitet og længsel. I filmen lever Stein en isoleret tilværelse i en norsk skov. Han føler, at samfundet begrænser hans ret til at udføre sin biologiske opgave: at reproducere sig. Dette driver ham ind i en nat i den seksuelle underverden, hvor han gennem møder med tre kvinder bevæger sig længere og længere væk fra sit udgangspunkt.

Filmen havde international premiere i sideprogrammet La Cinef under årets Cannes-festival, hvor den modtog førsteprisen, og den kan opleves på DRTV.

OM NORDISK PANORAMA

Malmø har siden 2013 været fast vært for Nordisk Panorama, et vitalt centrum for filmbranchens mange aktører, lige fra filmskabere til beslutningstagere.

Over 400 branchefolk deltager årligt, og publikum får mulighed for at se Nordens vigtigste kort- og dokumentarfilm kæmpe om festivalens priser.

Kontakter

Billeder

Still fra 'Norwegian Offspring'
Still fra 'Norwegian Offspring'
Download
Still fra 'Apolonia, Apolonia'
Still fra 'Apolonia, Apolonia'
Download

Om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum