Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fællesspisning med historisk vinkel

Del

Onsdag den 18. oktober kl. 18.30-21.30 inviterer Næstved Bibliotek og Restaurant B-Spis på en historisk fællesspisning med besøg af madhistoriker Bettina Buhl.

Billede af Bettina Buhl
Bettina Buhl guider dig igennem den danske madhistorie gennem 15.000 år Bettina Buhl

Vi byder velkommen til en ny omgang Fællesspisning på Restaurant B-Spis. Dette arrangement handler om fortid, når vi får besøg af madhistoriker og museumsinspektør Bettina Buhl-Blæsild fra Det Grønne Museum, Madens Hus. Foredraget kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal i køkkenet, i haven, på marken, og selvfølgelig skal vi have et spændende kig på de ældste danske kogebøger.

Det danske måltid i 15.000 år

Bettina er forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne ”Historien om danskernes mad i 15.000 år”, ”Danskernes småkager – et småkageleksikon”, ”Sovs skal der til – opskrifter og historie”, ”Badehotellets kogebog”, ”Rug og rugbrød”, ”Æbler - klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie”, samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer om mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.

3-retters menu

I samarbejde med køkkenchef Simon Langkjær er der sammensat en lækker 3-retters menu, som tager os tilbage i tiden og lader os udforske tilgangen til råvarer og mad. Simon er kreativ og lægger sit eget tvist på menuen. 

Arrangementet finder sted på B-Spis på Sct. Peders Kirkeplads 9 i Næstved. Det er onsdag den 18. oktober kl. 18.30-21.30. Billetter købes på www.naesbib.dk senest den 15. oktober ved midnat. Prisen er 525,- kr. Med i prisen får man et spændende foredrag, 3 retter fra B-Spis, 1 glas vin/vand/øl og vi slutter af med en kop kaffe/te.

Der er mulighed for at tilkøbe drikkevarer undervejs. Hold øje med hjemmesiden for offentliggørelse af menuen.

Der er givet tilladelse til brug af vedhæftede billede.

Kontakter

Billeder

Billede af Bettina Buhl
Bettina Buhl guider dig igennem den danske madhistorie gennem 15.000 år
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye