DA fordrejer debat om tilbagetrækning

Del

- DA forsøger i dag at fordreje den offentlige debat om tilbagetrækningsordninger og ønsker igen at svinge pisken og sparekniven over slidte og nedslidte danskere, siger 3F's næstformand, Tina Christensen.

- Men i løbet af det seneste år er det samlede antal danskere, som regeringen skønner vil være på efterløn, tidlig pension og seniorpension i 2030, blevet nedjusteret og er nu 16.000 lavere, end tidligere forventet.

- På trods af denne kendsgerning forsøger DA at dramatisere specifikt tallet for seniorpension, og DA’s direktør problematiserer tilmed den lægelige vurdering, som ligger til grund for de nedslidte borgeres ret til seniorpension.

- Det er da tankevækkende og socialt set meget usympatisk, at DA altid har et negativt fokus rettet imod de mest udsatte grupper, der ofte har haft den længste tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Derimod finder DA det åbenbart ikke bekymrende, at 8.000 velstillede danskere hvert år vælger at selvpensionere sig selv. Disse, formentlig veluddannede og tidligere højtlønnede medarbejdere savner danske virksomheder altså ikke?

- Og virksomhedernes ansvar for et trygt og sikkert arbejdsmiljø, seniorordninger og tilbud om beskæftigelse, der passer til slidte danskeres arbejdsevne – ja, det er tilsyneladende ikke en del af DA’s aktuelle indspark i debatten om det danske arbejdsmarked.

- Samlet set er der over 30.000 flere i aldersgrupperne for seniorpension i arbejde i dag, end før man indførte seniorpension. Næsten tre millioner danskere er i arbejde nu, og det skyldes også, at flere seniorer fortsætter på arbejdsmarkedet, siger Tina Christensen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye