DI - Dansk Industri

Kulturnatten 2023: Tag på rumrejse i DI

Del

Vær med, når Dansk Industri tager dig med til det ydre rum til årets Kulturnat, hvor du kan prøve et væld af rumrelaterede aktiviteter for både store og små. Gå på opdagelse i vores rumudstilling, bliv klogere på dansk rumindustri, lav rumraketter med Emma fra Kreabix på Ramasjang, byg selvlysende marsmænd med Plus-Plus, spis Astronaut-is og gå på oplevelse i rummet med Experimentarium.  

Oplev rumstationen, der er Andreas Mogensens hjem i et halvt år, og dyk ned i, hvad danske virksomheder har udviklet til rumrejsen, samtidig med at du bliver klogere på dansk rumteknologi i DI’s rumudstilling til Kulturnatten 2023.

Oplev DI indefra og se ud over Rådhuspladsen, når du bliver vist rundt i bygningen, skyd efter meteorer i vores arkadespilafdeling, eller tag med et erfarent hold astronauter på en virtuel rummission, hvor du rejser gennem rummet og ser jorden, som du aldrig har set den før med Khora, et prisvindende Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) produktionsstudie i København, der sammen med en række andre danske virksomheder glæder sig til at byde indenfor hos Dansk Industri til en Kulturnat om rummet.

Raketter med Ramasjang og rumforsøg med Experimentarium

Til Kulturnatten får DI også besøg af Emma – vært på Kreabix på DR Ramasjang. Sammen med Emma kan du lave sjove marsmænd, glimmerskinnende rumraketter eller superhurtige rumskibe - alt imens du får tips, tricks og gode råd fra Emma.

Experimentariums rumeksperter står klar med finurlige forsøg, der blandt andet viser, hvordan man bliver sendt ud i rummet, og hvad der egentlig vil ske, hvis man forlader rumstationen. Børn, unge og voksne kan også bygge løs med Plus-Plus, og opleve deres egne seje rum-kreationer lyse i mørke, når vi står klar med UV-lys. Med Coding Pirates kan du styre robotter i et månelandskab, og lave din egen rum-musik med Strøm til Børn, ligesom du med Astralis kan game løs.

Besøg rumstationen ISS, drik filtreret vand og prøv en rumcykel

Har du nogensinde funderet over, hvordan udsigten ser ud fra Den Internationale Rumstation ISS? Så besøg DI og Terma på Kulturnatten, hvor du kan få syn for sagen ved hjælp af VR briller. Og hvad med en cykeltur nu du er der? Danish Aerospace Company A/S medbringer nemlig deres nyeste rumcykel, FERGO, samt VR-udstyr til cyklen – det samme slags udstyr, som Andreas Mogensen skal teste på ISS.

Du kan også prøve at drikke filtreret vand fra Aquaporin, den samme teknologi som Andreas Mogensen har med i rummet, og som blandt andet kan gøre urin og sved til drikkevand.

Dét og meget mere kan opleves i Industriens Hus ved Rådhuspladsen i København til Kulturnatten fredag den 13. oktober kl. 18.00 – 23.00.  Alle besøgende er velkommen med Kulturnatspas.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås chefkonsulent Charlotte Frost, tlf. 2986 3700, e-mail chfr@di.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Fynske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende på Fyn, ligesom det er tilfældet over hele landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Sydjyske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende i Sydjylland, ligesom det er tilfældet over hele landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Midtjyske virksomheder har fået øjnene op for erhvervsfremme28.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende i Midtjylland, ligesom det er tilfældet i resten af landet. Samtidig mener flere virksomheder, at erhvervshusenes tilbud er relevante for deres forretning. Dansk Industri er glade for udviklingen, men peger samtidig på behovet for at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, så tilbuddene fremover bliver endnu mere attraktive og overskuelige for virksomhederne at bruge.

Danske og tyske virksomheder indgår aftale om grøn brint27.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder kan producere grøn brint i store mængder. Og tyske virksomheder har et enormt behov for grøn brint som led i den grønne omstilling. I dag underskriver en række virksomheder fra Danmark og Tyskland en deklaration om grøn brint, som Dansk Industri, Green Power Denmark og Dansk-Tysk Handelskammer har taget initiativ til. Producenterne i Danmark og aftagerne i Tyskland efterlyser rør, som kan transportere brint, og en stærkere indsats for at udvikle det kommende marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum