Vejdirektoratet

Aften- og natarbejde sænker hastigheden på Helsingørmotorvejen

Del

Fra søndag den 1. oktober og to uger frem vil et vejarbejde på Helsingørmotorvejen påvirke trafikken i de sene aften- og nattetimer. Der vil være færre kørespor, og hastigheden bliver sat ned til 80 km/t mellem Nærum og Lundtofte i Nordsjælland.

Vejarbejdet foregår på Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Lundtofte. Illustration: Vejdirektoratet
Vejarbejdet foregår på Helsingørmotorvejen mellem Nærum og Lundtofte. Illustration: Vejdirektoratet

I den første halvdel af oktober vil trafikanter, der kører ad Helsingørmotorvejen i døgnets mørke timer opleve, at det tager lidt længere tid end normalt at passere Nærum og Lundtofte.

Vejdirektoratet skal fjerne lysmasterne på motorvejen, da de ikke længere er i drift, og det arbejde vil genere trafikken.

Vejbelysningen blev slukket på strækningen i 2019 som del af et forsøg på at nedsætte energiforbruget og modvirke lysforureningen af nattehimlen langs udvalgte motorveje i Storkøbenhavn. Evalueringen af forsøget viser, at den manglende belysning ikke har konsekvenser for trafiksikkerheden. Derfor fjerner Vejdirektoratet nu lysmasterne.

Sådan foregår arbejdet

Vejarbejdet finder sted på en fire kilometer lang strækning mellem Nærum og Lundtofte. Entreprenøren begynder arbejdet i den nordlige ende af strækningen ved Nærum og bevæger sig ned mod Lundtofte.

Arbejdet begynder søndag aften den 1. oktober og vil være afsluttet i midten af oktober. Arbejdet foregår om natten i tidsrummet mellem kl. 22:00 og 06:00. Dog vil der ikke være vejarbejde på fredage og lørdage i aften- og nattetimerne.

Arbejdet indebærer nedknusning af de betonfundamenter, som lysmasterne står på, hvilket vil medføre støjgener for beboerne tæt på motorvejen. Vejdirektoratet har derfor informeret de nærmeste naboer om vejarbejdet.

Information til trafikanterne

Trafikanterne kan opleve forlænget rejsetid i aften- og nattetimerne, da der kun vil være et spor farbart i hver retning på strækningen. Hastighedsbegrænsningen bliver sat ned til 80 km/t.

Der vil ikke være trafikale gener i dagtimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne. 

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I starten af juni får Sallingsundbroen udført et generaleftersyn29.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sallingsundbroen, som er en del af rute 26 og forbinder Mors med Salling, har de seneste år gennemgået et større renoveringsarbejde med blandt andet ny belægning på broen. Bortset fra mindre opfølgende arbejder, særligt ved dilatationsfugerne, er det arbejde afsluttet. Nu er det tid til et rutinemæssigt eftersyn af de resterende bygværksdele på broen. Et generaleftersyn af broer og tunneler gennemfører Vejdirektoratet hvert 5. eller 6. år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye