Lynge-Uggeløse Boligforening

Boligforening arbejder hårdt for at få fjernvarme til Lynge

Del

På seneste beboermøde i Lynge-Uggeløse Boligforening mødte 65-70 beboere op for at høre nærmere om det lokale fjernvarmeprojekt. Med bestyrelsesformand Jette Schneider i front har boligforeningen været dybt involveret i at få fjernvarmeprojektet stablet på benene, og nu arbejdes der på at få skabt den sidste opbakning.

Der var stort fremmøde ved beboermødet i Lynge-Uggeløse Boligforening, da mulighederne for at få indlagt fjenvarme blev diskuteret. Foto: Mohamad Al Muhandes
Der var stort fremmøde ved beboermødet i Lynge-Uggeløse Boligforening, da mulighederne for at få indlagt fjenvarme blev diskuteret. Foto: Mohamad Al Muhandes

”Det vil være en kæmpe gevinst. Ikke bare for vores beboere, men for hele byen”, siger Jette Schneider, der er formand for Lynge-Uggeløse Boligforening om muligheden for at få fjernvarme udrullet i Lynge.

Lynge-Uggeløse Boligforening med i alt 136 boliger udgør en pæn andel af de potentielle fjernvarmetilslutninger i lokalområdet. Derfor har Jette Schneider sammen med resten af boligforeningens bestyrelse gjort en stor indsats for at få informeret beboerne og skabt opbakning til projektet.

”Vi har blandt andet afholdt de indledende møder forud for oprettelsen af Lynge-Uggeløse Fjernvarme (det andelsselskab, der arbejder på at få fjernvarme til Lynge, red.) i vores fælleshus. Samtidig har vi lagt stor vægt på at få inddraget vores beboere”, fortæller Jette Schneider.

Det skete blandt andet på seneste beboermøde, hvor Povl Martin Otzen, der er en af stifterne og sidder i fjernvarmeselskabets bestyrelse, kom og fortalte om baggrund, økonomi og proces for projektet, ligesom der var rig mulighed for at stille spørgsmål.

”Som almen boligforening hviler vi på et demokratisk fundament, og derfor er den demokratiske proces også ekstremt vigtigt for os”, fortæller Jette Schneider.

I den kommende tid afholder boligforeningen fem ekstraordinære afdelingsmøder, hvor beboerne i de forskellige boligafdelinger skal tage aktivt stilling til, hvorvidt boligforeningen skal arbejde videre med planerne og muligheden for at tilslutte sig fjernvarmeanlægget.

”Jeg håber, at vi kan få hele Lynge med”

Både boligforeningen og resten af Lynge har været ramt af de høje energipriser sidste vinter, og snart står vi foran endnu en vinter, hvor særligt gaspriserne risikerer at ryge i vejret. Derfor håber Jette Schneider også, at hele Lynge kan se fornuften i at få fjernvarme til byen og give det nødvendige tilsagn, der skal til for at komme videre med planerne.

”Som boligforening er der mange fordele ved at gå over til fjernvarme netop nu. Dels ser vi ind i en udfasning af naturgassen, og de serviceaftaler, vi har på vores gasfyr, udløber nu her. Det betyder, at reparationer og reservedele bliver betydeligt dyrere for vores beboere. Samtidig er fjernvarmen jo en mere miljøvenlig, energieffektiv og langsigtet løsning, og det gælder, uanset om man bor hos os eller i parcelhus. Jeg håber derfor, at vi kan få hele Lynge med,” fortæller Jette Schneider.

Hun glæder sig samtidig over, at Allerød Kommune har været positive medspillere og blandt andet givet tilsagn til, at kommunale fritids-, idræts- og kulturinstitutioner samt skoler kan kobles på fjernvarmenettet. Og at kommunen har været yderst positive omkring garantistillelse, hvis der skal optages lån, i forbindelse med opførslen af fjernvarmeanlægget. For som hun siger:

”Vi har virkelig brug for, at kommunen spiller en aktiv rolle og ser potentialerne i fjernvarmeprojektet her i Lynge.”

Der er indtil nu givet ca. 600 uforpligtende tilsagn om tilslutning til fjernvarmenettet fra borgere i hele Lynge, men man skal op på ca. 1.000 tilsagn.

Kontakter

Om Lynge-Uggeløse Boligforening

Lynge-Uggeløse Boligforening er en almen boligforening med fem afdelinger og 136 boliger fordelt på  familie- og ungdomsboliger. 

Lynge-Uggeløse Boligforening administreres af Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 35.000 lejeboliger landet over for både boligforeninger og kommuner.

Følg pressemeddelelser fra Lynge-Uggeløse Boligforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lynge-Uggeløse Boligforening