Region Midtjylland går i dialog om uddannelse af læger i Gødstrup
Partierne bag budgetaftalen for 2024 har bedt Region Midtjyllands administration om at få et konkret bud på, hvordan der kan uddannes læger via Regionshospitalet Gødstrup.

Borgernes adgang til praktiserende læger har stor betydning for lighed og ulighed i sundhed. Region Midtjylland går derfor nu i dialog med Aarhus Universitet, praktiserende læger, Videreuddannelsesregion Nord og kommuner i den vestlige del af regionen om en særligt tilrettelagt uddannelse af lægestuderende, hvor der skal være et større fokus på almen medicin.
Bopælen er vigtig
I den forbindelse er Regionshospitalet Gødstrup med forsknings- og uddannelsesfaciliteterne i NIDO tiltænkt en særlig rolle.
- Når det er meget interessant for Region Midtjylland at se på muligheden for, at der i den vestlige del af regionen uddannes læger med et stærkt element rettet mod almen praksis, så er det fordi, nyuddannede læger ofte slår sig ned og finder arbejde i det område, de bor i under uddannelsen. Så ved siden af, at en kandidatuddannelse på det store hospital i Vest også er fantastisk spændende mulighed for hospitalet, så er det i høj grad den geografiske effekt, vi håber på, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).
Stort forarbejde forude
Det politiske flertal i regionsrådet beder i budgetaftalen om at få forelagt overvejelser om uddannelsens tilrettelæggelse, oplysninger om de fysiske uddannelsesrammer og fakta om de studerendes muligheder for at bosætte sig lokalt under uddannelsen.
Dekan Anne-Mette Hvas fra det sundhedsvidenskabelig fakultet, Health, Aarhus Universitet ser frem til en dialog med Region Midtjylland om mulighederne for at uddanne læger i Gødstrup med et særligt fokus på almen medicin.
- Jeg er glad for, at Region Midt inviterer os til at drøfte disse muligheder. Som universitet skal vi bidrage til at løse de store samfundsudfordringer, og en af dem kan være at afhjælpe fremtidig lægemangel i den vestlige del af vores region. Vi uddanner stærke kandidater i medicin, og det er jeg sikker på, at vi også vil kunne gøre i Gødstrup, hvis de rette betingelser er til stede, siger hun.
NIDO bliver udgangspunkt
Bliver de politiske ambitioner til beslutninger, kommer NIDO | Center for Forskning og Uddannelse ved Regionshospitalet Gødstrup givet til at spille en central rolle. Det kan betyde, at der bliver behov for udbygning af centerets kapacitet.
- Jeg vil gerne på dette meget tidlige stade i afklaringen benytte lejligheden til at kvittere for bred politisk og lokal interesse for at være med til at sikre langsigtet udvikling og lægedækning i hele regionen. Det gælder særligt regionsrådsmedlem Bo Jensen (C), som lægger mange kræfter i sagen, siger Anders Kühnau.
Ved tilblivelsen af det nye hospital samlede region, hospital, kommuner, erhvervsliv, fonde og private donorer i alt 150 mio. kr. til nye og moderne rammer til netop forskning og uddannelse. Resultatet blev 5.000 m2 bygning i tilknytning til Regionshospitalet Gødstrup, hvor NIDO | Center for Forskning og Uddannelse i dag har til huse, og herunder en delt ambition om at lade centret være katalysator for at gro nye uddannelses- og læringsmiljøer i denne del af Danmark.
Forligskredsen bag budget 2024 har bedt om, at regionsrådet bliver præsenteret for et konkret beslutningsoplæg inden sommeren 2024.
Kontakter
Anders Kühnau (A)Regionsrådsformand i Region MidtjyllandKontakt via pressevagten tlf. 7841 0666
Formand for Danske Regioner
Dekan Anne-Mette HvasAarhus Universitet, Health
Tlf:2830 1036health.kommunikation@au.dkkommunikationschef Finn MøllerRegionshospitalet Gødstrup
Tlf:5125 3537Finn.Moeller@goedstrup.rm.dkKontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet
Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.
Pressevagten(Hverdage kl. 6-18, weekender kl. 8-16. Helligdage lukket. Bemærk, at der ikke kan sendes SMS'er til nummeret)
Tlf:7841 0666presse@rm.dklink.rm.dk/PressevagterHospitalerOm Region Midtjylland
Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.
Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.
Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Mindre solo og mere sammen: Nyt mobilitetsprojekt i Skejby skal få medarbejdere til at flytte sig smartere5.5.2025 09:28:52 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjylland og fem store arbejdspladser i Skejby går sammen om en ny kampagne, der skal få medarbejdere til at droppe solokørslen og vælge cyklen, samkørsel, letbanen eller bussen i stedet.
Ny økonomidirektør til Region Midtjylland1.5.2025 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Søren Heldgaard Olesen bliver ny økonomidirektør i Region Midtjylland fra den 1. juni 2025.
Fællesbus og Landsbycentral: Midtjyske anbefalinger skal styrke fremtidens landdistrikter24.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjylland har i samarbejde med et bredt partnerskab udviklet en række anbefalinger, der skal hjælpe med at udvikle fremtidens landdistrikter i regionen.
Region Midtjyllands klimaaftryk er steget – men på flere områder er udviklingen fortsat positiv23.4.2025 15:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjyllands CO2-udledning steg i 2024, men der er fremgang på energi og affald. Og nye bæredygtighedsaftaler skal sikre handling bag klimamålene.
Region Midtjylland har styr på økonomien23.4.2025 14:47:58 CEST | Pressemeddelelse
Regnskabet for 2024 viser, at regionens økonomi er i balance.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum