By-, Land og Kirkeministeriet

Provst fra landdistrikterne indleder Folketingets åbning med gudstjeneste

Del

Når folketinget åbner den 3. oktober, sker det traditionelt med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00, hvor ministre, folketingsmedlemmerne, ansatte i Folketinget m.fl. deltager.

Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti forestår årets åbningsgudstjeneste i Folketinget.
Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti forestår årets åbningsgudstjeneste i Folketinget.

Provst Christina Rygaard Kristiansen fra Tønder Provsti har takket ja til at forestå gudstjenesten i året, hvor folkekirken markerer 75-året for, at de første kvindelige præster blev ordineret i Danmark.

Og det glæder kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm.

”Christina Rygaard Kristiansen er en stærk stemme i debatten om folkekirken i Danmarks landdistrikter og en fortaler for styrken i fællesskabet i vores lokalsamfund.”

Gudstjeneste er åben for offentligheden og kirkegængerne kan vente sig en prædiken, der har fokus på de muligheder evangeliet altid åbner for den enkelte og for fællesskabet, uanset hvilke udfordringer vi står i, personligt og sammen, når vi under Guds velsignelse er i færd med at forme fremtiden.

”Evangeliet handler altid om hvad Gud vil med os, her hvor vi er, lige nu. Vi udfordres fordi vi ofte er langt mere komfortable med tanken om, hvad vi vil med Gud. Prædikenens opgave er at tale om, hvem vi er i mødet med Jesus Kristus på en måde så den fred og frisættelse, som Jesus Kristus skænker os i sit ord, gennemgribende forstyrrer os i vores vanetænkning og daglige gøremål”, siger provst Christina Rygaard Kristiansen.

Ifølge Grundloven skal Folketinget hvert år åbnes den første tirsdag i oktober. Det markerer begyndelsen på et nyt folketingsår.

Der har været afholdt godt 170 åbningsgudstjenester siden Rigsdagen indledte sit første møde i januar 1850 med en ekstraordinær gudstjeneste i Slotskirken.

Alle pressehenvendelser bedes rettet til:

Presserådgiver Camilla Stokholm Glargaard Tlf. 23 41 08 11 

Presserådgiver Peter Naegeli Arnhild Tlf. 61 93 16 11

Eller på mail: km-presse@km.dk

Kontakter

Om Kirkeministeriet

Kirkeministeriet er bindeleddet mellem stat og kirke og samarbejder med folkekirken om at udvikle en nutidig kirke.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Bredt flertal i Folketinget sikrer uddannelse i yderkommuner, styrker udviklingen i landsbyerne og giver ekstra løft til øsamfundene27.11.2023 17:01:10 CET | Pressemeddelelse

Et bredt flertal i Folketinget har med aftalen om finanslov for 2024 besluttet at videreføre den midlertidige forhøjelse af udkantstilskud til gymnasier i 2024-2027. Ligeledes forhøjes tilskuddet til voksenuddannelsescentre (VUC) med økonomisk udfordrede afdelinger med 10 mio. kr. i 2024 og videreføres i perioden 2025-2027. Der afsættes derudover 5 mio. kr. i 2024 for at understøtte handelsgymnasier mv. i yderområderne. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin (V) siger: ”Som minister for byer og landdistrikter er jeg meget tilfreds med, at vi med finansloven for næste år fortsætter arbejdet for at balancere Danmark, så alle har gode muligheder for at uddanne sig. Tak til aftalepartierne for gode indspark og input. Vi viderefører den særlige forhøjelse af tilskud til gymnasier i yderområder, ligesom vi afsætter flere midler til økonomisk udfordrede VUC-afdelinger. Det er godt for Danmark og alle danskere, når vi har et land, hvor der er adgang til uddannelse uanset, hvor man b

Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin afholder borgermøder rundt i landet24.11.2023 16:58:40 CET | Pressemeddelelse

Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin har sat sig i spidsen for det landdistriktspolitiske udspil. Det betyder også, at den nye minister fortsætter borgermøderne rundt i landet. ”Jeg glæder mig til at komme rundt i landet og møde danskerne. Vi skal fjerne nogle af de snærende bånd, som i dag begrænser lokal udvikling og initiativ. Initiativet skal blomstre nedefra, og derfor skal jeg selvfølgelig også ud og tale med de lokale borgere,” siger minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin. Borgermødet er din mulighed for at bidrage til det kommende landdistriktspolitiske udspil. Her får du mulighed for at sætte ord på de udfordringer, som landdistrikterne står overfor og samtidig dele de mange muligheder og styrker, som lokalsamfundene også byder på. Alle borgermøder er gratis og foregår fra kl. 19-20. 27. november 2023: X-Huset i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune (Birkevej 15b, 5672 Broby) Tilmeldingslink: https://forms.office.com/e/NfKRhw01DF 7. december 2023: Vie

Presseinvitation: Ministeroverdragelse i By-, Land og Kirkeministeriet23.11.2023 10:19:10 CET | Presseinvitation

Kl. 15.00 i dag den 23. november vil der være ministeroverdragelse i By-, Land og Kirkeministeriet, hvor Morten Dahlin får overdraget ministerposten som minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde. Efter overdragelsen vil det være muligt at stille spørgsmål til både minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin og afgående minister Louise Schack Elholm. Pressen er velkommen til at deltage. Tilmelding er påkrævet til km-presse@km.dk Der vil være adgang til ministeriet fra kl. 14.00. Adresse: Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum