Klimatopmøde: Nu mødes Nørrebro om, hvordan CO2-udledningen skal sænkes
Søndag den 24/9 er alle på Nørrebro inviteret til topmøde om, hvordan vores forbrugsvaner kan blive mere bæredygtige. Målet er at mindske CO2-belastningen fra vores transport, boliger og mad på en måde, der fungerer i hverdagen.

Mens Danmarks energiforsyning er godt i gang med at blive omstillet fra sort til grøn, ser det anderledes ud med CO2-udledningerne fra vores forbrug. De store poster kommer fra vores transport, vores boliger og vores mad – og vi kan kun leve op til klimamålene, hvis vi også gør noget ved forbruget.
Det er netop emnet for Københavns første lokale klimatopmøde, der finder sted søndag den 24. september fra kl. 14 til 18.30, hvor Mellemfolkeligt Samvirke inviterer Nørrebros borgere, foreninger og virksomheder til at lægge planer inden for tematikkerne Transport & Luftforurening, Bolig & Byggeri, Fødevarer og Ting & Tøj. Topmødet er det første af tre, som Københavns Kommune har initieret og støttet som led i arbejdet med byens næste klimaplan.
”Politikerne har et kæmpe ansvar for at skabe rammerne for den grønne omstilling. Men vi kommer ikke udenom, at der også skal ske en omstilling af borgernes og virksomhedernes adfærd. Vi kan simpelthen ikke nå målene, hvis vi også om ti år forbruger på samme måde som i dag. Og derfor er vi nødt til også at få borgere og virksomheder på banen, for det kræver løsninger og initiativer, som giver mening i folks hverdag. Det kan ikke bare udtænkes af eksperter og politikere,” siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, der har initieret de lokale klimatopmøder.
Nørrebro er klar
På Nørrebro har man grebet ideen og en række foreninger som f.eks. Mellemfolkeligt Samvirke, Nørrebro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro og Klimabevægelsen har med kort aftræk stablet Københavns første klimatopmøde på benene.
Udover drøftelserne af de fire temaer er der ÅBEN GÅRD, hvor alle er inviteret til at svinge genbrugsguldlykkehjulet, få løsninger til mere grønt på stenbroen eller møde Nørrebros yngste klimaaktivister. Den Grønne Ungdomsbevægelse laver krea-aktivisme for alle aldre, og der er svampedyrkning og mulighed for tøjtryk, reparationer og helt nyt genbrug.
”Det er jo helt fantastisk, at vi så hurtigt har kunnet samle så mange stærke og kreative kræfter om at rykke på klimaet på Nørrebro. Nu starter vi søndag med at få en masse gode idéer til konkrete CO2-reducerende klimahandlinger og begynder dermed også at samle, udvide og koordinere gruppen af borgere, virksomheder og organisationer, som sammen med os vil spille en endnu mere aktiv rolle i den grønne omstilling nu og fremover. For det er der brug for,” siger Jeppe Bo Pedersen, national direktør i Mellemfolkeligt Samvirke.
Klimatopmødet afsluttes med udarbejdelsen af et klimacharter for Nørrebro og fællesspisning, hvor alle borgere, foreninger og virksomheder opfordres til at melde sig til kommende handlinger.
På klimatopmødet vil man bl.a. kunne møde:
- Åbningstale: Mogens Petersen, forperson for Nørrebro lokaludvalg,
- Fagoplæg: Charlotte Louise Jensen, Concito
- Afslutningstale: Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København
Kontakt til talspersoner:
- Jeppe Bo Pedersen, Mellemfolkeligt Samvirke, National Direktør, jeppe@ms.dk
- Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, kontakt via pressechef Simon Nyborg på 21525160 eller simon.nyborg@kk.dk
Klimatopmødet foregår den 24. september kl. 14-18.30 hos Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12.
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:23278090presse@tmf.kk.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Under Copenhagen Sprint kan du nu genbruge din take-away emballage21.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I denne weekend under Copenhagen Sprint kan man aflevere sin genbrugsemballage i en stander 21 steder på cykelruten ved Statens Museum for Kunst, Rådhuspladsen og Runddelen. Indsatsen finansieres af EU-midler og Københavns Kommune står for projektet.
Solskin, sommer og samhørighed – København er klar til sommerens rykind13.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommeren er over os, og det betyder ekstra mange gæster i gaderne og mange arrangementer sommeren igennem. For at håndtere det ekstra tryk skruer Teknik- og Miljøforvaltningen igen i år op for sommerindsatsen med ekstra renhold og tilstedeværelse i bybilledet. Gæster i byens parker, grønne områder og langs havnen opfordres til at udvise hensyn og rykke tættere sammen, så der er plads til alle.
Stort internationalt cykeltopmøde i København sætter fokus på hverdagscykling3.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens verdensstjerner som Mads Petersen og Rebecca Koerner indtager de københavnske gader til Copenhagen Sprint, er Københavns Kommune og den internationale cykelunion, UCI, værter for et internationalt cykeltopmøde om hverdagscykling.
Et nyt partnerskab vil nu sænke klimaaftrykket for nybyggeri i København28.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Kommune har i dag samlet et nyt partnerskab med en fælles vision om at nedbringe klimaaftrykket for nybyggeriet i København. Partnerskabet består af aktører fra hele byggeriets værdikæde, som forener kræfterne for at bidrage til den kommende Klimastrategi 2035. Strategien har som mål at halvere Københavns globale klimaaftryk over de næste ti år, hvor byggeriet udgør en væsentlig andel.
Et København med plads til alle – nye indsatser i udsatte byområder21.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden 2011 har København arbejdet målrettet for at sikre, at byen skal blive en mere blandet og sammenhængende by med attraktive by- og boligområder, som man kan være stolt af. Det er gennemført ved hjælp af politikken for Udsatte Byområder, som blandt har været medvirkende til, at Københavns Kommune ikke længere har byområder på statens liste over parallelsamfund.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum