Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Klimatopmøde: Nu mødes Nørrebro om, hvordan CO2-udledningen skal sænkes

Del

Søndag den 24/9 er alle på Nørrebro inviteret til topmøde om, hvordan vores forbrugsvaner kan blive mere bæredygtige. Målet er at mindske CO2-belastningen fra vores transport, boliger og mad på en måde, der fungerer i hverdagen.

Gården hos Mellemfolkeligt Samvirke på Nørrebro, hvor klimatopmødet holdes Foto: William Vest-Lillesøe
Gården hos Mellemfolkeligt Samvirke på Nørrebro, hvor klimatopmødet holdes Foto: William Vest-Lillesøe

Mens Danmarks energiforsyning er godt i gang med at blive omstillet fra sort til grøn, ser det anderledes ud med CO2-udledningerne fra vores forbrug. De store poster kommer fra vores transport, vores boliger og vores mad – og vi kan kun leve op til klimamålene, hvis vi også gør noget ved forbruget.

Det er netop emnet for Københavns første lokale klimatopmøde, der finder sted søndag den 24. september fra kl. 14 til 18.30, hvor Mellemfolkeligt Samvirke inviterer Nørrebros borgere, foreninger og virksomheder til at lægge planer inden for tematikkerne Transport & Luftforurening, Bolig & Byggeri, Fødevarer og Ting & Tøj. Topmødet er det første af tre, som Københavns Kommune har initieret og støttet som led i arbejdet med byens næste klimaplan.

”Politikerne har et kæmpe ansvar for at skabe rammerne for den grønne omstilling. Men vi kommer ikke udenom, at der også skal ske en omstilling af borgernes og virksomhedernes adfærd. Vi kan simpelthen ikke nå målene, hvis vi også om ti år forbruger på samme måde som i dag. Og derfor er vi nødt til også at få borgere og virksomheder på banen, for det kræver løsninger og initiativer, som giver mening i folks hverdag. Det kan ikke bare udtænkes af eksperter og politikere,” siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, der har initieret de lokale klimatopmøder.

Nørrebro er klar

På Nørrebro har man grebet ideen og en række foreninger som f.eks. Mellemfolkeligt Samvirke, Nørrebro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro og Klimabevægelsen har med kort aftræk stablet Københavns første klimatopmøde på benene.

Udover drøftelserne af de fire temaer er der ÅBEN GÅRD, hvor alle er inviteret til at svinge genbrugsguldlykkehjulet, få løsninger til mere grønt på stenbroen eller møde Nørrebros yngste klimaaktivister. Den Grønne Ungdomsbevægelse laver krea-aktivisme for alle aldre, og der er svampedyrkning og mulighed for tøjtryk, reparationer og helt nyt genbrug.

”Det er jo helt fantastisk, at vi så hurtigt har kunnet samle så mange stærke og kreative kræfter om at rykke på klimaet på Nørrebro. Nu starter vi søndag med at få en masse gode idéer til konkrete CO2-reducerende klimahandlinger og begynder dermed også at samle, udvide og koordinere gruppen af borgere, virksomheder og organisationer, som sammen med os vil spille en endnu mere aktiv rolle i den grønne omstilling nu og fremover. For det er der brug for,” siger Jeppe Bo Pedersen, national direktør i Mellemfolkeligt Samvirke.

Klimatopmødet afsluttes med udarbejdelsen af et klimacharter for Nørrebro og fællesspisning, hvor alle borgere, foreninger og virksomheder opfordres til at melde sig til kommende handlinger.  

På klimatopmødet vil man bl.a. kunne møde: 

  • Åbningstale: Mogens Petersen, forperson for Nørrebro lokaludvalg,
  • Fagoplæg: Charlotte Louise Jensen, Concito
  • Afslutningstale: Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København

Kontakt til talspersoner:

  • Jeppe Bo Pedersen, Mellemfolkeligt Samvirke, National Direktør, jeppe@ms.dk
  • Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, kontakt via pressechef Simon Nyborg på 21525160 eller simon.nyborg@kk.dk

Klimatopmødet foregår den 24. september kl. 14-18.30 hos Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Arkitekturhovedstad skal leve videre i hovedstadens udvikling28.11.2023 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Året med København som verdens Arkitekturhovedstad rundes af med et arkitekturpolitisk topmøde på onsdag den 29. november, hvor blandt andre kulturministeren deltager. Det har været et år med 550 forskellige events, udstillinger og debatter om, hvordan arkitekturen kan bidrage til bæredygtige byer. Nu skal refleksionerne fra året tages med videre i arbejdet med en ny klimaplan og byens udvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum