Region Sjælland

PsykInfo inviterer til arrangementer for pårørende

Del

Som pårørende til et menneske, der har en psykisk lidelse, kan man stå med mange spørgsmål. PsyInfo Region Sjælland inviterer i den kommende tid til to forskellige arrangementer, der begge handler om at være pårørende.

Online livetalk: Psykisk lidelse og misbrug – hvad gør jeg som pårørende?

Når et menneske både har en psykisk lidelse og et misbrug af alkohol og/eller stoffer, kaldes det en dobbeltdiagnose. Nogle udvikler måske et misbrug for at lindre smertefulde psykiske symptomer. Omvendt kan psykiske lidelser udvikle sig som følge af misbrug.

I denne online livetalk sættes der fokus på, hvilken rolle man kan have som pårørende, når det menneske, som har en dobbeltdiagnose, bevæger sig i retning af at skabe et meningsfuldt liv. En psykolog fortæller om, hvilke udfordringer pårørende kan blive ramt af, og hvad der kan være støttende i processen. Herudover deler en EN AF OS ambassadør sine personlige erfaringer med dobbeltdiagnose, og hvad der var hjælpsom støtte fra de pårørende på vejen til at få det bedre.

Livetalken er et online arrangement, som kan ses på skærmen hjemmefra ved at klikke ind på PsykInfos Facebookside, hvor der livestreames. Det kræver ikke tilmelding at deltage. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende i kommentarfeltet.

TID & STED:
Dato: Onsdag den 27. september 2023

Tid: Kl. 19.00-20.00

Sted: På www.facebook.com/psykinfosjaelland

Eftermiddagsarrangement på Oringe: Pårørende til et menneske med en psykisk lidelse

Kan man komme sig fra en psykisk lidelse? Hvordan støtter jeg bedst min nære? Hvordan gør vi i hverdagen? Hvordan passer jeg på mig selv? Hvor kan jeg få hjælp? Kom og vær med, når spørgsmål som disse bringes i spil til et eftermiddagsarrangement i Festsalen på Oringe, Vordingborg.

Her kan man som deltager få viden om, hvilke muligheder der er for pårørende til patienter, der bliver behandlet i Psykiatrien Region Sjælland. Der vil både være information om generelle tilbud, men også særlige lokale tilbud.

En EN AF OS ambassadør, der selv har oplevet at være pårørende, vil dele sine erfaringer med at støtte den, der er ramt af en psykisk lidelse, og også at være opmærksom på sig selv som pårørende. Medarbejdere fra Psykiatrien vil fortælle om pårørendesamarbejdet og give information om specifikke tilbud om støtte til pårørende.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Alle er velkomne.

PRIS & TILMELDING:
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.Tilmeld dig via PsykInfos hjemmeside:
www.psykiatrienregsj.dk/psykinfoarrangementer

TID & STED:
Dato: Tirsdag den 3. oktober 2023

Tid: Kl. 17.00-19.00

Sted: Festsalen, Oringe, Færgegaardsvej 15, 4760 Vordingborg

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum