Bonzer

Svendborg: Blandt de kommuner hvor danskerne lever længst

Del

Den forventede levealder i Svendborg er 81,1 år, og kommunen er derfor blandt de steder, hvor danskerne lever længst. Se den forventede levealder for de andre kommuner på danmarkskortet nedenunder.

Vi danskere lever længere og længere. Et barn, der fødes i år, kan således forvente at blive 81,3 år, hvilket er lidt over 4 år længere, end et barn kunne forvente at leve, hvis det blev født i 2004.

Men selvom vi generelt lever længere, er der stor forskel på, hvor længe man kan forvente at leve, alt efter hvilken del af landet man bor i.

Danmarks Statistik beregner hvert år middellevetiden for 0-årige, hvilket er det gennemsnitlige antal år, som en nyfødt vil leve under den forudsætning, at de nuværende aldersspecifikke dødshyppigheder holder sig konstante i fremtiden. Her viser beregningerne altså, at man som nyfødt i gennemsnit lever 81,3 år - hvilket er et historisk højt niveau. 

Men beregningerne laves også på kommuneniveau, og her viser det sig altså, at der kan være stor forskel på den forventede levealder i forhold til ens bopæl.

Levetiden topper i Nordsjælland og skraber bunden på Lolland og Falster

Gentofte Kommune er den kommune som kan bryste sig af at have den højeste forventede levetid. Her topper forventningerne med en forventet gennemsnitlig levealder på 83,8 år. Omvendt må Lolland Kommune tage den knap så flatterende titel som bundskraber. Her er den forventede gennemsnitlige levealder nemlig kun blot 78,6 år. 

Der er altså en forskel på hele 5 år i den forventede levetid på de to kommuner.

Se hvad den forventede gennemsnitlige levetid er i netop din kommune herunder:

For at se dette indhold fra datawrapper.dwcdn.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Middellevetid for 0-årige i Ærø, Samsø, Fanø og Læsø kommuner er ikke vist, da tallene pga. kommunernes størrelse vurderes at være for usikre

Som det kan ses på kortet, tegner der sig et interessant mønster i forhold til, hvor man generelt kan forvente den længste og korteste levetid. Kigger man på de 10 kommuner, hvor levetiden topper, finder man således hele 6 nordsjællandske kommuner. 

Kigger man i stedet på bundplaceringerne, vil man lægge mærke til, at de 3 nederste placeringer går til Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommune, som geografisk ligger i forlængelse af hinanden.

Det kommer ikke helt bag på mig at fordelingen ser sådan ud. Der er mange ting der spiller ind, når vi snakker om levealder, men det grundlæggende er vores sundhed, livsstil og livssyn. Mange studier viser, at netop disse faktorer spiller sammen med relationer, uddannelsesniveau og økonomi. Derfor overrasker det mig ikke, at det geografisk fordeler sig sådan, at de dyreste kommuner, med indbyggere der har en høj levestandard også er de kommuner der ligger højest i forhold til levealder - og omvendt”, siger Henriette Rendbæk Jønsson, grundlægger og rådgiver hos Lavendla Begravelse.

Kontakter

Lavendla Begravelse

Lavendla Begravelse i Danmark er startet med et ønske om at gøre en forskel og skabe en anderledes virksomhed med fokus på de pårørende og den personlige afsked.

Siden Lavendlas start i 2014 har vi stræbt efter at gøre det svære lettere for pårørende. Vi støtter dig gennem det praktiske, så du kan lægge din energi i at få den afsked, du ønsker.


Lavendlas engagerede begravelsesrådgivere giver støtte, råd og praktisk hjælp gennem hele processen lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

I morgen løftes sløret for de første studentereksamener: Kan skabe yderligere pres og bekymring blandt elever - og særligt blandt pigerne13.5.2024 07:20:00 CEST | Pressemeddelelse

I morgen d. 14. maj offentliggøres første del af de gymnasiale afgangseksamener, og dermed får eleverne at vide, hvad de skal forberede sig til. Samtidig viser de nyeste tal, at eleverne fortsat kæmper med oplevelser af pres og bekymring, når det kommer til karakterer – der skal vi ruste eleverne bedre, mener eksamenseksperten Nicklas Kany.

Udiagnosticerede mentale lidelser er en skjult krise i Danmark: Disse signaler skal du være opmærksom på29.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I Danmark lider mange mennesker i stilhed med mentale lidelser, som aldrig bliver diagnosticeret. Disse udiagnosticerede tilstande spænder fra milde til moderate former for stress, angst, depression, OCD, ADHD og spiseforstyrrelser. Skjulte lidelser har stor betydning på både personligt og samfundsmæssigt plan, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis man oplever symptomer på mentale lidelser, mener ekspert.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye