40 år med ’Magi I Luften’

Del

Der findes næppe mange i Danmark der ikke kan nynne med på Halberg Larsens udødelige og uimodståelige klassiker ’Magi I Luften’. Teksten ligger klar på tungen, når det genkendelige guitar-riff i introen slår an, og folk i flere generationer synger ”Jeg tror der er magi i luften”.

De færreste tænker over, at det har vi gjort i 40 år nu! Sangen fra Halberg Larsens tredje album ”Transit” udkom nemlig dette efterår for præcis 40 år siden på Replay Records, og ’Magi I Luften’ var et øjeblikkelig hit på DR P3 som var den førende, og stort set eneste radiostation dengang i 1983! Sidenhen kom der flere stationer til, og de spiller den stadig den dag i dag over hele landet.

Halberg Larsen eksisterede fra 1980 -1985, og udsendte i den periode fire albums. Det startede som instrumental-fusions orkester, inspireret af tidens store udenlandske bands såsom Toto og The Police, båret af Halbergs eminente guitarspil og flair for stærke melodier. Hurtigt fandt bandet dog sin helt egen stil som tillige var inspireret af vores egen nordiske tone.

I guitaristen og sangskriveren Poul Halbergs univers har den gode melodi altid været en vigtig rød tråd, og det var derfor også helt naturligt, at Mona Larsen allerede fra første album var med og fortolkede 5 sange med sin karismatiske vokal.

Og fra tredje album ”Transit” fuldendtes samarbejdet med tilføjelsen af Monas personlige tekster.

’Magi I Luften’ er gennem årene blevet allemandseje, nærmest et brand og begreb som er blevet brugt i utallige sammenhænge bl.a.: I filmen med titlen ’Magi I luften’, i ’Klassefesten 3’ der havde sangen med i rulleteksterne, TV3 programmet ’Magi I Luften’ fra 2008, ligesom sangen siden 2020 er blevet brugt som kendingsmelodi for Bilka i deres landsdækkende reklamer. Dertil kommer diverse album compilations lige fra ’Magi I Luften 1’, ’Sjæl i flammer’, ’110 % Pophits’ osv. Sangen var også med i ’Elsk Mig I Nat’ musicalen, ligesom popbandet Page Four har benyttet noget fra den på ’Du Og Jeg’. Jokeren brugte et vers fra sangen som omkvæd i hans ’Du tog fejl’, og så lavede Lise Haavik en coverversion i 1988.

"Det er en evigt tilbagevendende glæde at opleve, at "Magi i Luften" så mange år efter udgivelsen stadig er både kendt og elsket. Da jeg sad I vores lille lejlighed inde ved Søerne i København og indspillede demoen i 1983 (på kassette bånd) havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg som 64-årig - 40 år efter - gang på gang skulle opleve et publikum, der stadig skråler med på vores sang - ovenikøbet både unge og ældre. Stor TAK fra komponisten." – Poul Halberg

40-års jubilæet fejrede de 6 originale medlemmer den 19. september ved et privat arrangement, og der blev i den forbindelse taget et foto af Halberg Larsen anno 2023 fra venstre: Poul Halberg - Guitar, kor / Jørgen Kaufmann – Keyboards, kor / Michael Elo – Kor, Keyboards / Jan Sivertsen – Trommer / Jette Schandorf – Bas / Mona Larsen - Lead vokal.

De allerstørste hits vi kender fra Poul Halbergs hånd, er de sidste 10 år blevet spillet på livescenerne med bandet HALBERG & FRIENDS. 40 år efter udsendelsen af hans ultimative 80’er klassiker ”Magi i luften” er han altså stadig på landevejen med den samt en perlerække af sine bedste sange – tænk bare på ”Jeg vil la’ lyset brænde”, ” Efterår”, ”Spiller et Spil”, ”Elskes af dig”, ”Mandagsstævnemøde”, ”Brændende læber” og ”Fri for at drømme om dig” ….man kunne blive ved…

Følg Halberg online her:

Website | Facebook  | Instagram | YouTube

Billeder

Album coveret til 'Transit' (1983), som ''Magi I Luften' udkom på
Album coveret til 'Transit' (1983), som ''Magi I Luften' udkom på
Download
Halberg Larsen_1985_credit_Peter Schandorf
Halberg Larsen anno 1985 - fra venstre: Poul Halberg - Guitar, kor / Jørgen Kaufmann – Keyboards, kor / Michael Elo – Kor, Keyboards / Jan Sivertsen – Trommer / Jette Schandorf – Bas / Mona Larsen - Lead vokal.
Download
Halberg Larsen anno 2023
Halberg Larsen anno 2023 - fra venstre: Poul Halberg - Guitar, kor / Jørgen Kaufmann – Keyboards, kor / Michael Elo – Kor, Keyboards / Jan Sivertsen – Trommer / Jette Schandorf – Bas / Mona Larsen - Lead vokal.
Download

Følg pressemeddelelser fra PDH Music

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PDH Music

Gør klar til at synge med på hits som ’Elskovspony’, ’Drømmer Jeg’ og ’Drenge Som Mig’, når Johnny Deluxe indtager Pumpehuset den 12. april 202428.11.2023 10:00:00 CET | Pressemeddelelse

Johnny Deluxe var i 00’erne soundtracket for en hel generation af unge festglade danskere, og mange af deres største hits har opnået status som evergreens. Selv i 2023 er det svært at undgå hits som ”Elskovspony’, ’Drømmer Jeg’ og ’Drenge Som Mig’ hjemme i de danske stuer og på natklubber rundt i landet. Der er nu gået 20 år, siden det folkekære band udgav det selvbetitlede debutalbum ’Johnny Deluxe’ i 2004. Nu er bandet klar til at hylde albummet og den helt særlige æra, når de gæster Pumpehuset den 12. april 2024. Johnny Deluxe fik deres gennembrud i 2003 med singlen ’Elskovspony’ som en del af Karrierekanonen, som bandet endte med at vinde. ’Elskovspony’ endte senere med at blive et kæmpe hit og fik en plads i rotation på P3. Senere samme år udgav bandet den selvfinansierede musikvideo til sangen, der blev stemt ind på DRs ikoniske ’Boogielistes’ førsteplads. I 2004 udgav Johnny Deluxe det selvbetitlede debutalbum ’Johnny Deluxe’ (4x platin), albummet indeholdt flere af bandets mest

Oplev en aften om klassekamp, prol og elite, moralisme og hykleri, når Glenn Bech tager på tour i Danmark27.10.2023 13:00:00 CEST | Nyhed

Glenn Bech tager landet rundt og brænder alle illusioner om lige muligheder ned, til en aften om klassekamp, prol og elite, moralisme og hykleri. Bogen ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” har været og bliver stadig debatteret både på TV, i aviser og radioen, festivaler såvel som biblioteker over hele landet og snart også udlandet. Udover at fortælle om bogens tilblivelse og modtagelse, indvier forfatteren publikum i den personlige dannelses- og klassekamp, han har gennemgået og befinder sig midt i. Tourplan: 02.11 BORGERFORENINGEN SVENDBORG. Svendborg. 28.11 RYTMISK SAL, MUSIKHUSET AARHUS. Aarhus. 26.01 MUSIKKENS HUS. Aalborg. 31.01 HORSENS NY TEATER. Horsens. 02.02 MAGASINET. Odense. 28.02 BREMEN TEATER. København. 14.03 18B. Harboøre. 20.03 SLAGELSE MUSIKHUS. Slagelse. Billetinformation: Billetsalget er i fuld gang via https://pdh.dk/tour/glennbech/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum