Folkekirkens Nødhjælp

Stor madspildsfest i Wefood den 29. september

Del

På Danmarks Nationale Madspildsdag er der flere gode grunde til at besøge supermarkedet Wefood, der bekæmper madspild. Kunder får rabatter på alle drikkevarer, gratis økologiske knækris og smagsprøver. Alt sammen for at sætte fokus på en større balance i fordelingen af mad på verdensplan.

Hvis du gerne vil være med til at markere Danmarks Nationale Madspildsdag fredag den 29. september, kan du slå et smut forbi supermarkedet Wefood. Her er der nemlig skruet ned for priserne og op for fokus på at bekæmpe madspild.

Hele dagen kan kunder spare 33 % på det store udvalg af drikkevarer, som Wefood er kendt for. Og det er ikke et tilfælde, at det netop er den rabat, kunderne kan opnå.

”På verdensplan smider vi 33 % af al mad ud, mens flere end 800 millioner mennesker sulter. Der er mad nok til at mætte alle i verden, men noget er gået galt. Der er en stor ubalance i fordelingen af fødevarer verden over, og det skal der laves om på, hvis vi skal bekæmpe sult og underernæring,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood.

Wefood har siden 2016 bekæmpet madspild ved at sælge varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet holdbarhedsdato og sæsonvarer. Varer, som ingenting fejler, og som ellers ville have endt i skraldespanden hos traditionelle supermarkeder.

Et halvt riskorn med stor værdi

I Wefoods sortiment indgår også overskudsprodukter, som ofte bliver kasseret allerede i produktionen. Det er for eksempel økologiske Basmati Knækris, som bliver delt ud til Wefood-kunder og andre interesserede på Madspildsdagen.

De knækkede ris er overskud fra produktionen af basmatiris hos Nordic Food Partners og har samme næringsværdi, økologistatus, smag og duft som hele ris. Under produktionen knækker nogle af riskornene og sorteres normalvis fra. I stedet for at kassere knækrisene får de deres egen emballage og sælges i Wefood-butikker for at undgå unødigt madspild.

Desuden vil det på dagen også være muligt at smage en velkendt madspildsret – stegte ris – tilberedt med økologiske knækris fra Nordic Food Partners. Kokke og madsagkyndige kommer forbi alle Wefood-butikker for at lave retten og dele lækre smagsprøver ud fra kl. 14 til 17 den 29. september.

”Knækris et eksempel på, at selv et halv riskorn har stor værdi. I Cambodja og mange andre lande, vi arbejder i, har man altid brugt knækkede riskorn i madlavningen, og det har vi ladet os inspirere af. For at vi sammen kan bekæmpe sult skal vi tænke nye løsninger i verdens fødevaresystemer,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

“Vores mål med kampen mod madspild er at skabe en mere retfærdig fordeling af verdens ressourcer, så alle får adgang til tilstrækkelig og nærende mad hver eneste dag – for mad er en menneskeret,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood binder en sløjfe på kampen mod madspild ved at sende al overskud fra butikkerne videre til verdens fattigste mennesker gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Pengene går blandt andet til at introducere nye, klimaresistente afgrøder i lande som Cambodja, Kenya og Etiopien, så bønderne er bedre klædt på, når klimakatastroferne rammer.

___________________________________

Wefood

I 2016 slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op til Wefood, Danmarks første butik, der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød. I dag findes seks butikker; tre i København og én i henholdsvis Vejle, Aarhus og Aalborg.

Madspildsdagen

Danmarks Nationale Madspildsdag ligger samme dag som FN’s Internationale Madspildsdag, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild. På verdensplan er FN-målet 50 procents reduktion inden 2030.

Pressen er velkommen til at dække Danmarks Nationale Madspildsdag i vores Wefood-butikker på dagen. Kontakt Lasse Emil Kristiansen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, på tlf. 5060 4015 eller e-mail lekr@dca.dk for yderligere info.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Når du handler i Wefood, går overskuddet til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Her ses et svampe-projekt for unge kvinder i Cambodja.
Når du handler i Wefood, går overskuddet til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Her ses et svampe-projekt for unge kvinder i Cambodja.
Download
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Download
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Download

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Vi må ikke give op på verdensmålene2.7.2024 16:27:17 CEST | Pressemeddelelse

Den globale udvikling går ikke den rigtige vej. Det viser ny rapport fra FN, hvor det fremgår, at over en tredjedel af verdensmålene enten gået i stå eller helt i backgear. Kun 17 procent af verdensmålene er på rette spor. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp ser med allerstørste alvor på meldingerne fra FN: ”Rapporten bekræfter på mange måder fornemmelsen af, at verden simpelthen ikke bevæger sig i den rigtige retning. Det er meget bekymrende, at de mål, vi i fællesskab har sat for en bæredygtig verden, er i tilbagegang. Det er en trist melding, fordi det betyder, at vi som verdenssamfund ikke formår at samles om at løse de udfordringer, vi står overfor, og det har konsekvenser for millioner af mennesker i hele verden.” FN-rapporten viser, at en tiendedel af verdens befolkning lever i sult, og over 120 millioner mennesker er fordrevne. Med den nuværende udvikling melder FN om, at 590 millioner mennesker vil leve i ekstrem fattigdom i 2030. Jonas Nøddekær peger på det stigende konfl

Ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp: Kendt som handlekraftig holdspiller1.7.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Karin Elisabeth Lind er ansat som ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp. Hun kommer fra en stilling som CEO i Access2Innovation, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling i udviklingslandene og særligt i Østafrika. Karin Elisabeth Lind har et indgående kendskab til internationalt arbejde fra Access2Innovation, CARE Danmark, Verdens Skove og har været ansat i Folkekirkens Nødhjælp som landechef i Kenya og Uganda og som leder af Folkekirkens Nødhjælps kontorer for programarbejde og global fundraising. “Karin er kendt som en enormt vellidt og handlekraftig holdspiller. Hun får tingene til at ske. Det er der brug for i en verden med udbredte og permanente kriser, men også med en masse muligheder for at skabe bæredygtig udvikling. Hun har de faglige og ledelsesmæssige kvalifikationer til at udfylde rollen som international direktør, og jeg ser virkelig frem til samarbejdet,” siger generalsekretær Jonas Nøddekær. “Jeg er glad og stolt over udnævnelsen til international dir

Udviklingsprojekter skyller væk uden klimaløsninger31.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Udvikling og klima hænger uløseligt sammen. Klimakrisen truer med at rulle årtiers udviklingsarbejde tilbage, mens fattigdom presser naturen og klimaet i mange sårbare områder. Der er derfor behov for at nedbryde silo-tilgangen og i stedet integrere klima og udviklingsarbejdet. Udviklingsbistanden skal indarbejde fremtidens klimascenarier og udnytte nye grønne teknologier som for eksempel decentral solenergi. Øget sammentænkning mellem klima og udvikling er en forudsætning for at nå både verdensmålene og Paris-aftalen. En styrket kobling vil øge de enkelte landes modstandsdygtighed over for klimaforandringer og merværdien af en grøn energiomstilling. Bedre integrerede tilgange til at sikre gensidige klima- og udviklingsgevinster vil kunne spare milliarder af kroner. Med en fælles event ’Integrating climate and development – a way forward’, sætter Udenrigsministeriet, CONCITO og Folkekirkens Nødhjælp fokus på debatten om, hvordan klima og udvikling kan integreres. Ministeren for udvikli

Folkekirkens Nødhjælp advarer om hungersnød og folkedrab i Sudan26.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Situationen i Sudan eskalerer dag for dag, og Folkekirkens Nødhjælp advarer nu om risiko for folkedrab. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Jonas Nøddekær siger: ”Den sudanesiske civilbefolkning er fanget i krydsilden i en forfærdelig blodig konflikt, der har tvunget millioner af mennesker på flugt. Nu får vi meldinger fra FN om risikoen for, at civile bliver slået ihjel på baggrund af deres etnicitet. Verdenssamfundet står overfor et nyt folkedrab, der bringer minderne tilbage til Rwanda”. Det sudanesiske militær har i over et år været i væbnet konflikt med den paramilitære gruppe ’Rapid Support Forces’. Konflikten har kostet over 15.000 menneskeliv og drevet mere end 8,8 millioner mennesker på flugt. Over 17,5 millioner mennesker oplever fødevareusikkerhed i Sudan, og tusindvis af mennesker risikerer at dø af sult inden for de næste måneder. Jonas Nøddekær opfordrer kraftigt verdenssamfundet til at løfte et større ansvar for at deeskalere situationen: “Der er brug for et maksimal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye