Folkekirkens Nødhjælp

Stor madspildsfest i Wefood den 29. september

Del

På Danmarks Nationale Madspildsdag er der flere gode grunde til at besøge supermarkedet Wefood, der bekæmper madspild. Kunder får rabatter på alle drikkevarer, gratis økologiske knækris og smagsprøver. Alt sammen for at sætte fokus på en større balance i fordelingen af mad på verdensplan.

Hvis du gerne vil være med til at markere Danmarks Nationale Madspildsdag fredag den 29. september, kan du slå et smut forbi supermarkedet Wefood. Her er der nemlig skruet ned for priserne og op for fokus på at bekæmpe madspild.

Hele dagen kan kunder spare 33 % på det store udvalg af drikkevarer, som Wefood er kendt for. Og det er ikke et tilfælde, at det netop er den rabat, kunderne kan opnå.

”På verdensplan smider vi 33 % af al mad ud, mens flere end 800 millioner mennesker sulter. Der er mad nok til at mætte alle i verden, men noget er gået galt. Der er en stor ubalance i fordelingen af fødevarer verden over, og det skal der laves om på, hvis vi skal bekæmpe sult og underernæring,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood.

Wefood har siden 2016 bekæmpet madspild ved at sælge varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet holdbarhedsdato og sæsonvarer. Varer, som ingenting fejler, og som ellers ville have endt i skraldespanden hos traditionelle supermarkeder.

Et halvt riskorn med stor værdi

I Wefoods sortiment indgår også overskudsprodukter, som ofte bliver kasseret allerede i produktionen. Det er for eksempel økologiske Basmati Knækris, som bliver delt ud til Wefood-kunder og andre interesserede på Madspildsdagen.

De knækkede ris er overskud fra produktionen af basmatiris hos Nordic Food Partners og har samme næringsværdi, økologistatus, smag og duft som hele ris. Under produktionen knækker nogle af riskornene og sorteres normalvis fra. I stedet for at kassere knækrisene får de deres egen emballage og sælges i Wefood-butikker for at undgå unødigt madspild.

Desuden vil det på dagen også være muligt at smage en velkendt madspildsret – stegte ris – tilberedt med økologiske knækris fra Nordic Food Partners. Kokke og madsagkyndige kommer forbi alle Wefood-butikker for at lave retten og dele lækre smagsprøver ud fra kl. 14 til 17 den 29. september.

”Knækris et eksempel på, at selv et halv riskorn har stor værdi. I Cambodja og mange andre lande, vi arbejder i, har man altid brugt knækkede riskorn i madlavningen, og det har vi ladet os inspirere af. For at vi sammen kan bekæmpe sult skal vi tænke nye løsninger i verdens fødevaresystemer,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter:

“Vores mål med kampen mod madspild er at skabe en mere retfærdig fordeling af verdens ressourcer, så alle får adgang til tilstrækkelig og nærende mad hver eneste dag – for mad er en menneskeret,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood binder en sløjfe på kampen mod madspild ved at sende al overskud fra butikkerne videre til verdens fattigste mennesker gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Pengene går blandt andet til at introducere nye, klimaresistente afgrøder i lande som Cambodja, Kenya og Etiopien, så bønderne er bedre klædt på, når klimakatastroferne rammer.

___________________________________

Wefood

I 2016 slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op til Wefood, Danmarks første butik, der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød. I dag findes seks butikker; tre i København og én i henholdsvis Vejle, Aarhus og Aalborg.

Madspildsdagen

Danmarks Nationale Madspildsdag ligger samme dag som FN’s Internationale Madspildsdag, hvor verdens lande opfordres til at sætte fokus på forebyggelse og reduktion af madspild. På verdensplan er FN-målet 50 procents reduktion inden 2030.

Pressen er velkommen til at dække Danmarks Nationale Madspildsdag i vores Wefood-butikker på dagen. Kontakt Lasse Emil Kristiansen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, på tlf. 5060 4015 eller e-mail lekr@dca.dk for yderligere info.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Når du handler i Wefood, går overskuddet til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Her ses et svampe-projekt for unge kvinder i Cambodja.
Når du handler i Wefood, går overskuddet til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Her ses et svampe-projekt for unge kvinder i Cambodja.
Download
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Download
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Selv et halv riskorn har værdi, og derfor bliver de solgt i Wefood for at undgå madspild.
Download

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp samler global alliance i New York for at sikre klimahandling19.9.2023 08:43:45 CEST | Pressemeddelelse

I denne uge mødes verdens topledere i New York til den årlige åbning af FN’s generalforsamling. Folkekirkens Nødhjælp er til stede for at sætte behovet for klimahandling på dagsordenen og har samlet en bred international alliance for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. “I en tid præget af geopolitiske spændinger, skal vi insistere på, at klimaudfordringerne bør stå øverst på dagsordenen. Verdens ledere må ikke lade sig distrahere: Klimaforandringerne kræver hele vores opmærksomhed,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der i New York sammen med den danske og bangladeshiske regering samler ministre fra hele verden, civilsamfundsledere, internationale filantroper og topembedsmænd. Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Vi mødes for at sætte handling bag budskabet om, at der er brug for flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en verden, hvor

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum