If Forsikring

Hvert femte barn er uden ulykkesforsikring

Del

Vælter et barn på sin cykel og får et alvorlig knoglebrud, forventer 39 procent af danskerne, at barnet er omfattet af forældrenes ulykkesforsikring, selvom barnet skal have sin egen forsikring. Foruroligende, lyder det fra If Forsikring.

Ifølge en undersøgelse fra forsikringsselskabet If har hver femte danske forælder ingen ulykkesforsikring til deres børn.
Ifølge en undersøgelse fra forsikringsselskabet If har hver femte danske forælder ingen ulykkesforsikring til deres børn. (Foto: IStock)

Ifølge en YouGov-undersøgelse, foretaget på vegne af forsikringsselskabet If, har hver femte danske forælder, helt præcist 19 procent, ingen ulykkesforsikring til deres børn. Flere tror fejlagtigt, at børn er dækket af forældrenes forsikringer eller af kommunale ulykkesforsikringer i skoler og institutioner, som blev afskaffet for mere end 10 år siden.

I undersøgelsen spørges forældrene til, hvornår de mener deres private ulykkesforsikring også omfatter deres børn. Det er kun tilfældet det første 1-2 af barnets leveår, så derfor er det opsigtsvækkende, at kun 10 procent af respondenterne er klar over, at børn ikke er omfattet af forældres ulykkesforsikring, og derfor skal have egen ulykkesforsikring.

De stillede spørgsmål drejer sig om tandskade, knoglebrud, men også om hvorvidt varige mén hos et barn efter alvorlig sygdom er omfattet af forældrenes ulykkesforsikring. I ingen af disse situationer er det tilfældet.

Her tager forældrene fejl:

null
* Kun i barnets første 1-2 leveår er det omfattet af forældrenes ulykkesforsikring.
Svarene baserer sig på CAWI-interview med 2.024 danskere i alderen fra 18 år og opefter, og er foretaget mellem 13.-15. juli 2022.

- Det er overraskende, og også bekymrende, at der er så stor misforståelse af dækningen. Der er tale om vigtige personlige forsikringer, der kan betyde en stor forskel, hvis et barn kommer til skade eller ud for en ulykke. Det drejer sig både om behandling på den korte bane, men i lige så høj grad om muligheden for erstatningssum ved varige mén, som kan være definerende for barnets tilværelse på lang sigt, siger Lykke Ward, leder af Personforsikringer hos If.

Hun finder det foruroligende, at op mod hvert femte barn i dag står helt uden en ulykkesforsikring.

- Der er desværre mange, som stadig tror, at børn er dækket af offentlige ulykkesforsikringer, når de er i skole eller daginstitution. Og så hersker der den store misforståelse, hvor tæt på fire ud af ti tror, at forældrenes ulykkesforsikring også gælder for barnet. Det er meget uheldigt, siger Lykke Ward.

12 procent af befolkningen mener ifølge undersøgelsen, at de kollektive, kommunale ulykkesforsikring, som blev afskaffet for mange år siden, dækker, hvis et barn for eksempel falder og brækker sin arm i skolegården.

Mere styr på bilen end børnene
På trods af forvirring om dækningerne, når det handler om børnene, så går udviklingen ifølge forsikringsselskabet dog i den rigtige retning.

– Traditionelt har der i Danmark været større fokus på at forsikre ting som bil og bolig, men de seneste år er udviklingen klart gået i retning af, at kunderne ønsker at være bedre dækket ikke mindst på personforsikringerne, siger Lykke Ward.

YouGov-undersøgelsen viser da også, at et flertal af forældre, svarende til hele 59 procent, ikke har tiltro til, at den plejemæssige og økonomiske støtte fra det offentlige til forældre med alvorligt syge børn bliver større inden for de kommende 5 år.

– Vi ser blandt andet en stigende interesse for vores børneforsikring, som både dækker ved ulykke og sygdom. Jeg er overbevist om, at denne efterspørgsel vil fortsætte med at stige fremadrettet, siger Lykke Ward.


Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov, på baggrund af 2.024 gennemførte CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 13. - 15. juli 2022. Nogle spørgsmål er alene stillet til og besvaret af deltagere med hjemmeboende børn under 18 år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mange forældre tror, at børn stadig er dækket af offentlige ulykkesforsikringer, når de er i skole eller daginstitution, men ordningen er ophørt for mange år siden.
Mange forældre tror, at børn stadig er dækket af offentlige ulykkesforsikringer, når de er i skole eller daginstitution, men ordningen er ophørt for mange år siden.
(Foto: iStock)
Download

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Forsikring

Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse

1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan

Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform

If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af

Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse

Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye