BL - Danmarks Almene Boliger

Nye tal: Stor udskiftning i almene boliger

Del

Når der flytter nye beboere ind i almene boliger, kommer størstedelen udefra. Det viser en ny analyse fra BL – Danmarks Almene Boliger.

"Det er ikke til at få en almen bolig, for folk flytter aldrig ud igen."

Sådan lyder en påstand, der ofte bliver gentaget i den offentlige debat.

Men der sker en løbende udskiftning blandt beboere i almene boliger. Det viser en ny analyse fra BL – Danmarks Almene Boliger.

Her kan man blandt andet se, at der flyttede 149.000 personer ind i en almen bolig i 2021. Af dem var 87.000 nye almene beboere, som altså ikke har boet alment i året før indflytning.

Ligeledes viser tal for 2022, at 60 procent af de almene boliger blev anvist via en ekstern venteliste, mens 10 procent blev anvist via en intern venteliste. De eksterne ventelister er for personer, der ikke allerede bor i boligorganisationen. De interne er for personer, der allerede er beboere.

De kommunale anvisninger udgjorde 19 procent af det samlede antal udlejninger i 2022.

Københavnsk fraflytning på niveau med resten af landet

Analysen viser også, at der ikke findes en stærk sammenhæng mellem, hvor høj huslejen er i almene familieboliger og hvor stor en procentdel, der fraflytter. Selv ikke i København.

Fraflytningsprocenten i de billigste familieboliger i København er således på niveau med fraflytningsprocenten i de dyreste familieboliger i resten af landet.

13 procent af husstandene skifter fra en billig familiebolig i København med en husleje på under 5000 kr. Tilsvarende andel i familieboliger med husleje på over 8000 kr. i resten af landet er 14 procent.

”Tallene viser, at rygtet om, at folk holder fast i de billige almene boliger i København, ikke er helt sandt. Efterspørgslen efter de billige familieboliger i storbyen er dog meget høj. Der er et generelt behov for betalelige boliger i storbyen,” siger chefanalytiker i BL – Danmarks Almene Boliger, Kristine Vasiljeva.

”Tallene viser også, at cirka hver fjerde af de almene familieboliger, der bliver ledige i København, går til de personer, som står på eksterne ventelister og ikke opfylder fleksible udlejningskriterier eller anvendes til kommunal anvisning,” forklarer Kristine Vasiljeva.

Kontakter

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye