Kulturværftet & Toldkammeret

I år fik NORD også de unge med

Del

NORD - Nordisk Litteraturfestival 2023 blev afholdt med stor succes den 15. -16. september på Kulturværftet i Helsingør og tiltrak i år flere unge publikummer end tidligere. Alt i alt fik omkring 1000 publikummer oplevelser med nordisk litteratur, da NORD Nordisk Litteraturfestival for 8. gang fyrede op under den nordiske litteratur.

  En vellykket og udvidet NORD-Nordisk Litteraturfestival blev denne weekend afholdt på Kulturværftet i Helsingør. For første gang kunne festivalens nemlig tilbyde et - NORD SPECIAL- program om fredagen, hvor 500 gymnasieelever fik fornøjelsen af at opleve litteraturkoncert med ’Ocean Letters’ og spændende forfattersamtaler med islandske Geir Gulliksen og danske forfattere som Caspar Eric, Sebastian Lynggaard og Asta Olivia Nordenhof.

  Om lørdagen kunne et hus fuld af publikummer nyde godt af NORD’s hovedprogram, der både bød på forfattersamtaler med et bredt spænd af nordiske forfattere, filmvisning og teater af Lars Norén.

  Alt i alt fik omkring 1000 publikummer oplevelser med nordisk litteratur, da NORD-Nordisk Litteraturfestival for 8. gang fyrede op under litteraturen den tredje weekend i september.

  Lørdagens formiddagsprogram bød på store forfattere som Iben Mondrup og Tomas Espedal, der begge er aktuelle med nye romaner. Roy Jacobsen og Anders Engberg-Pedersen talte om krig, der siver ud i kunsten, mens NORD satte spotlight på bemærkelsesværdige kvindelige forfattere gennem tiden som Cora sandel og Victoria Benedictsson. Sidstnævnte med Elisabeth Åsbrinks nye bog ’Mit store smukke had’.

  Efter frokost kunne publikum opleve et uddrag af Lars Noréns vanvidsrealistiske stykke Sandhed & Konsekvens med skuespillerne Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard, Peter Oliver-Hansen og Sarah Boberg.Helle Helle fortalte om sit spritnye roman ’Hafni fortæller’, mens Glenn Bech gik på scenen med svensk- tjekkiske Andrzej Tichý til en snak om menneskelige og sociale forskelle og om at  gøre oprør mod klassesamfund.

  Også svenske og norske forfattere som Lina Wollf, Hilde Rød-Larsen, Ingeborg Arvola fyrede op under festivalen med emner om etniske minoriteter, voldeligt begær, grænseoverskridende adfærd og om at skrive en roman, der rejser en Metoo- debat i ens eget land.

  Tak til de nordiske forfattere og kunstnere, der besøgte festivalen i år og tak til alle publikummer, der kom NORD-Nordisk Litteraturfestival.

  Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet står bag NORD-Nordisk Litteraturfestival, som afholdes på Kulturværftet i Helsingør med besøg af forfattere fra hele Norden.

  Kontakt kommunikationsansvarlig, Hanne Lykke Andersen,

  email: haand@helsbib.dk, Tlf. 41 86 91 04

  Nøgleord

  Billeder

  NORD - Nordisk Litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør.
  NORD - Nordisk Litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør.
  Download
  NORD - Nordisk Litteraturfestival
  NORD - Nordisk Litteraturfestival
  Download
  NORD - Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  NORD - Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  Download
  NORD - Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  NORD - Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  Download
  NORD Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  NORD Nordisk Litteraturfestival i Helsingør
  Download

  Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

  Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

  Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

  Korallerne Kommer: Kom til temadage om klimaet på Kulturværftet3.4.2024 13:54:45 CEST | Pressemeddelelse

  Fra den 12.-21. april zoomer Kulturværftet ekstra ind på klimaet og de forandringer, som er en stadig større del af vores virkelighed i dag. Det sker, når Kulturværftet i samarbejde med Institut for Biologi, Københavns Universitet, og Visual Science inviterer indenfor i udstillingen Breathing Coral, der på nært hold viser klimaforandringernes påvirkning af det undersøiske liv. Dagene byder endvidere på workshop og en række walkouts med forskere fra Marinbiologisk Laboratorium.

  I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

  Besøg vores nyhedsrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye