Astralis og Ungdommens Røde Kors indgår ekstraordinært CSR-samarbejde

Del

Spillerne fra Astralis får en helt ny partner på spillertrøjerne. Det bliver Ungdommens Røde Kors, der er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation.

Her viser Astralis-spillerne Dev1ce (Nicolai Reedtz) og Aurora (Aurora Lyngdal) de nye trøjer frem med logo fra Ungdommens Røde Kors på brystkassen og på ærmet.
Her viser Astralis-spillerne Dev1ce (Nicolai Reedtz) og Aurora (Aurora Lyngdal) de nye trøjer frem med logo fra Ungdommens Røde Kors på brystkassen og på ærmet. FOTO: Astralis

Allerede fra det kommende slutspil i ESL Pro League vil Astralis-spillerne optræde med en helt ny partner på spillertrøjerne. Således har den danske esportsorganisation indgået et samarbejde med Danmarks største humanitære ungdomsorganisation, Ungdommens Røde Kors. Samarbejdet indebærer blandt andet værdifuld eksponering på spillertrøjerne på tværs af alle Astralis’ Counter-Strike hold.

”Vi er så glade for og stolte over at arbejde tæt sammen med Astralis. Vi har det til fælles, at vi begge skaber fællesskaber for unge, og vi ved, at mange unge har stor glæde af online fællesskaber. Det gælder også mange af dem, der kommer i vores aktiviteter,” siger Jonas Wiederholt Larsen, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

Han lægger særligt vægt på Astralis’ store fokus på mental trivsel og at skabe holdånd og sunde, sociale relationer i forbindelse med gaming. Både hos deres elite-spillere samt hos de børn og unge, Astralis engagerer i andre sammenhænge.

Også hos Astralis ser man frem til samarbejdet:

”Astralis er lige så meget gaming-kultur, som vi er esport, og vi glæder os til at understøtte Ungdommens Røde Kors’ arbejde, hvor det er naturligt i forhold til vores fysiske og digitale aktiviteter,” siger Anders Hørsholt, der er CEO i Astralis.

Bygger videre på tidligere samarbejde
Astralis og Ungdommens Røde Kors (URK) har tidligere arbejdet sammen til gavn for danske børn og unge, og nu tager de to organisationer altså næste skridt og skilter med deres partnerskab på en måde, der ikke kan undgå at blive set, hvor end Astralis spiller turneringer eller deltager i mediesammenhænge.

”Arbejdet, som Ungdommens Røde Kors gør i Danmark for unge mennesker, passer rigtig godt ind i de værdier, vi selv arbejder for at fremme i dagligdagen. Da der opstod en situation, hvor vi kan give pladsen på brystet af vores spillere væk i en periode, gav det på alle måder mening at række ud til Ungdommens Røde Kors og støtte deres enorme indsats for danske børn og unge,” siger Anders Hørsholt fra Astralis.

”Logoet vil være at finde på trøjerne af alle vores Counter-Strike hold og på tværs af vores digitale kanaler. I første omgang får URK pladsen på brystkassen af vores første- og talenthold, mens vores kvindehold vil spille med logoet på ærmerne af deres spillertrøjer. Vi kommer også til at bidrage til aktivering og events på tværs af de to organisationer,” siger han.

”Vigtigt at matchet er rigtigt”
Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation med aktiviteter, der spænder over alt fra mentoring, lektiehjælp og ungdomsklubber til ferielejre, hospitalscaféer og fællesskaber på krisecentre. Ungdommens Røde Kors er en selvstændig organisation og en del af den internationale Røde Kors-bevægelse. Ungdommens Røde Kors har derfor også aktiviteter i 11 lande ud over Danmark.

”For Ungdommens Røde Kors er det vigtigt, at vores partnere matcher vores værdier og vores positive fællesskaber. Her passer Astralis på rigtig mange måder godt ind i det, vi er og gør, så vi sammen kan rykke de børn og unge, der har det svært,” siger Sidsel Nybo Andersen, der er seniorkonsulent for partnerskaber i Ungdommens Røde Kors.

”Et partnerskab med Astralis kan blandt andet hjælpe os med at nå ud til en målgruppe af unge mænd, som vi ofte har svært ved at nå, når vi skal finde nye frivillige eller gøre vores sociale aktiviteter relevante for nye deltagere,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Om Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors (URK) er en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark, der laver socialt og humanitært arbejde for og med udsatte børn og unge.

URK er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og har aktiviteter drevet af unge frivillige fordelt på 100 postnumre i Danmark. Aktiviteterne spænder fra ferielejre, klubaktiviteter, lektiecaféer og rådgivningstjenester til aktiviteter på krisecentre, hospitaler, psykiatriske afdelinger, asylcentre og i fængsler.

URK har frivilligdrevne lokalafdelinger i omkring 30 danske byer.

Ungdommens Røde Kors engagerer hvert år unge i lande over hele verden i socialt arbejde – fx i Grønland, Malawi og Ukraine.

URK's sekretariat findes i København.

URK arbejder for at styrke børn og unges selvværd og sociale relationer gennem aktiviteter drevet af unge frivillige.

Følg pressemeddelelser fra Ungdommens Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdommens Røde Kors