Akademikerne

I Finansministeriet har medarbejderne en 6 dages arbejdsuge - 52 uger om året

Del

Mens meldingerne vokser om eksploderende arbejdspres blandt akademikere i staten, så er det i Finansministeriet blevet normalt, at deres medarbejdere arbejder en dag ekstra om ugen. Dvs. langt udover den normale arbejdstid på 37 timer. En ny aktindsigt fra Akademikerne viser, at I Finansministeriets departement er det ugentlige merarbejde for fuldmægtige fra 2019 til 2021 steget fra 4,9 timer til 7,4 timer, hvilket svarer til en stigning på hele 50 pct.

Formanden for Akademikerne, Lisbeth Lintz, siger:

”Det er mildt sagt opsigtsvækkende, at det er blevet normalt for helt almindelige fuldmægtige med en arbejdsuge på 6-dage. Og det er altså hver eneste uge. 52 uger om året. Når jeg taler med vores medlemmer, ønsker de en helt anden vej, de taler om bedre mulighed for fleksibilitet, at få hverdagen til at hænge sammen”, siger Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne.

I 2021 arbejdede de fuldmægtige 7,4 timer – altså en hel arbejdsdag – mere end den normale arbejdstid på 37 timer. Det viser Akademikernes aktindsigt i Finansministeriets egen ledelsesinformation om reel arbejdstid.

”Regeringens mantra er, at vi skal arbejde mere. Jo tak, hvis det er ovenpå, at man allerede har den norm, at man arbejder med en seks dags arbejdsuge, så er der i den grad grund til bekymring. Og at råbe vagt i gevær. Ikke mindst til finansministeren, der ikke bare har ansvaret for medarbejderne i Finansministeriet, men er hele statens arbejdsgiver”, siger Lisbeth Lintz formand for Akademikerne.

Læs analysen: https://www.akademikerne.dk/i-finansministeriet-har-de-en-6-dages-arbejdsuge/

Kontakter

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne: Finansloven fejer benene væk under uddannelsesreform31.8.2023 13:31:51 CEST | Pressemeddelelse

Akademikerne finder det stærkt kritisabelt, at regeringens eksperiment med hele universitetsområdet ikke er er tiltænkt med en krone. Regeringen har i finanslovsforslaget 2024 ikke fundet plads til løsninger i forhold til den historiske reform på uddannelsesområdet – kandidatreformen. Derudover mangler den i regeringsgrundlaget stort annoncerede ”uddannelseskonto” til alle danskere samt det massive arbejdspres blandt statens medarbejdere.

Akademikerne: Alarmerende behov for national strategi for international rekruttering5.7.2023 09:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Den altoverskyggende trussel mod det danske velfærdssamfund er manglen på dygtige medarbejdere. Uden et gearskift og en indsats for at rekruttere international arbejdskraft taber Danmark kapløbet mod andre lande i en tilsvarende situation. Derfor skal arbejdsmarkedets parter og regeringen lave en national strategi. Det kan oplagt ske via den kommende permanente trepartsinstitution.

Akademikere kan få lønløft ved at skifte til det private13.6.2023 12:56:49 CEST | Pressemeddelelse

Akademikernes formand ser en mere fleksibel lønmodel som en nøgle til at tage livtag med rekrutteringsudfordringerne i den offentlige sektor. Og frygter yderligere medarbejderflugt. Som den eneste gruppe kan akademikere i det offentlige skifte til det private og få en væsentlig bedre løn. Det fremgår af Lønstrukturkomiteens rapport. Rapporten viser, at en række akademikergrupper tjener 20-30 pct. mere på det private arbejdsmarked sammenlignet med i den offentlige sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum