Retsstatens tilstand i EU: Pressebriefing med EU’s kommissær for retlige anliggender, Didier Reynders

Del

EU-Kommissionen i Danmark inviterer til pressebriefing med Didier Reynders, der er EU’s kommissær for retlige anliggender fredag 22. september 10.20 i Snapstinget på Christiansborg. Her byder EU-Kommissionen på kaffe, te og croissanter.

Husk pressekort for adgang til Christiansborg. Læs mere om Folketingets regler for journalister her. 

Kommissær Reynders er i Danmark for at mødes med erhvervsminister Morten Bødskov, justitsminister Peter Hummelgaard samt deltage i dialogmøder om forbrugerbeskyttelse og retsstatens tilstand. 

Til briefingen vil han først give en kort overflyvning af hans ansvarsområder, og herefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål. 

Kommissæren har et bredt ansvarsområde, herunder: 

  • Sikre at retsstatens principper bliver overholdt i hele EU, herunder de årlige rapporter om retsstatssituationen i EU 

  • Opretholdelse af sanktioner, herunder indefrysning af russiske aktiver 

  • Forbrugerbeskyttelse, blandt andet gennemsigtighed på online markedspladser og retten til reparation 

  • GDPR og overholdelsen af databeskyttelseslovgivning 

Tilmelding til lars.svensmark@ec.europa.eu senest torsdag 21. september 14.00. 

Læs mere her: 

2023 rapporten om retsstatssituationen i EU, der tager pulsen på hvert medlemsland. Det danske kapitel er vedhæftet.

Commission proposes to criminalise violation of EU sanctions (europa.eu) 

EU’s Freeze and Seize Task Force 

Retten til reparation: det gøres lettere for forbrugerne at reparere (europa.eu) 

Afgørelse om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for sikre datastrømme mellem EU og USA (europa.eu) 

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

Danmarks genopretningsplan: Nye forslag om at styrke den grønne omstilling yderligere 1.6.2023 13:30:20 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har fremlagt forslag om øget brug af EU-midler til at fremme den grønne omstilling. I tilføjelsen til Danmarks genopretningsplan er der fokus på vedvarende energi, udvikling af grønne færdigheder, udskiftning af oliebrændere og gasovne samt CO2-fangst og –lagring. I går sendte Danmark en anmodning til Kommissionen om at tilføje et såkaldt REPowerEU-kapitel til landets genopretnings- og resiliensplan. Tilføjelsen omfatter en ny reform og en ny investering samt en opskalering af to eksisterende investeringer,der skal opfylde målene i EU’s strategi for energiuafhænighed, kaldet REPowerEU. For at finansiere ændringerne har Danmark anmodet om at overføre 492 millioner kroner fra brexittilpasningsreserven til sin genopretnings- og resiliensplan. Sammen med Danmarks REPowerEU-tilskud, der udgører 975 millioner kroner, kan Danmarks genopretnings- og resiliensplan udløse EU-tilskud til en værdi af over 12 milliarder kroner. Kommissionen har nu to måneder til at vurdere, om den ændrede p

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum