ForSea bliver til Øresundslinjen

Del

Rederiet bag færgerne på ruten mellem Helsingør og Helsingborg ændrer navn. Det nuværende ForSea bliver til Øresundslinjen. Det er effekten af Molslinjens køb af det Helsingborgbaserede rederi i efteråret 2022.

Batterifærgen, Tycho Brahe er den første af ForSea's færger, som skifter udseende efter opholdet på værft. Færgen males i farver, som kendes fra Molslinjens andre ruter, og færgen skal fremover sejle under rutenavnet, Øresundslinjen.
Batterifærgen, Tycho Brahe er den første af ForSea's færger, som skifter udseende efter opholdet på værft. Færgen males i farver, som kendes fra Molslinjens andre ruter, og færgen skal fremover sejle under rutenavnet, Øresundslinjen.

Når den batteridrevne færge, Tycho Brahe, den 2. oktober forlader værftet i svenske Landskrona, er det med helt nye farver og indretning. Færgen er klædt i farver og logo, som fortæller, at skibet nu er en del af Molslinjens flåde på ruten Øresundslinjen.

Molslinjen driver foruden ruterne over Kattegat i dag Bornholmslinjen, Samsølinjen, Alslinjen, Langelandslinjen og Fanølinjen.

ForSea-navnet opstod i 2018, hvor daværende HH Ferries ønskede at blive regionens mest bæredygtige transportvirksomhed. For at understrege den ambition blev navnet HH Ferries til ForSea.

”ForSea har været et stærkt brand med fokus på bæredygtighed, og det har været fristende at lade det fortsætte. Men efter lidt overvejelser mener vi, at vi bør indlemme vores nye rederi i Molslinjens rutestruktur og ændre ForSea til Øresundslinjen”, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

Han tilføjer, at navneskiftet også signalerer en mere geografisk tilknytning til hele Øresundsregionen.

Navneændringer bringer en masse nyt med sig. Men oplevelsen af en pause på Øresund ændrer sig ikke. Her skaber færgerne med restauranter, butikker og barer sammenhængskraft som en flydende bro mellem Danmark og Sverige.

”Vi går stille og roligt i gang med forvandlingen, så der kommer til at gå tid, før vi kan kalde navneskiftet og hele rebrandingen af ruten for afsluttet. Vi skal gøre det i et tempo, som rutens op mod syv millioner årlige gæster kan følge med til”, siger Kristian Durhuus.

Batteridrevne Tycho Brahe bærer nu som det første skib i flåden de nye farver og det nye logo – og skibet er også forberedt til en helt ny restaurant, ligesom butik, café og bar har fået nyt liv på værftet.

Molslinjen forventer, at hele rebrandingen samt ny maling og logo på alle færger vil være gennemført i løbet af 2025. Tycho Brahe er planlagt tilbage i drift den 4. oktober 2023.

Kontakter

Om Molslinjen

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye