Finans Danmark

Flere boliger sælges til lavere priser end sidste år

Del

I årets 2. kvartal er der solgt flere boliger end i samme kvartal sidste år. Det sker efter en periode på syv kvartaler i træk, hvor der er solgt færre boliger end i samme periode året før. Samtidig er huse og lejligheder blevet solgt til en lidt lavere pris, sammenlignet med sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Der er flere danskere, der i årets 2. kvartal har fået et nyt hjem, sammenlignet med 2022. Der blev solgt 14.030 huse og lejligheder, som er en stigning på knap 5 pct. i forhold til sidste år. Sammenlignet med årene fra før 2022 er antallet af handler dog fortsat på et lavt niveau for et 2. kvartal.

”Efter en længere periode, hvor boligsalget generelt har været nedadgående, er der nu igen flere, der har købt en bolig end året før. Det kan blandt andet hænge sammen med, at forbrugerpriserne og renterne ikke stiger i samme omfang, som det var tilfældet i store dele af 2022. En større økonomisk stabilitet i samfundet er nok med til at give mere tryghed om familiens økonomi for boligkøberne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Samtidig er mange danskeres løn i år steget en smule mere end normalt. Det kan være med til at give et større rådighedsbeløb og bedre muligheder for at få finansieret sin drømmebolig.”

Lavere priser

I 2. kvartal 2023 blev huse i gennemsnit solgt til en pris på 16.258 kr. pr. kvm. – og ejerlejligheder til 33.353 kr. pr. kvm. Det er henholdsvis 3,7 pct. og 4,4 pct. lavere end i samme periode i 2022.

”Mange steder i landet har boligkøberne betalt mindre for deres nye hjem, end hvis de havde købt en lignende bolig for et år siden. Selvom flere danskere har købt boliger, og boligpriserne generelt er steget siden slutningen af 2022, er prisniveauet altså stadig lavere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs hele nyheden og hent statistikken

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Der er fuld fart på de digitale svindlere – alle gode ideer til at stoppe dem er i spil21.5.2024 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 udgjorde den samlede digitale svindel i Danmark 627 mio. kroner. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank. Og netop nu ser vi mange sager om svindel i internethandlen. De kriminelle holder aldrig fri, og derfor arbejder Finans Danmarks Svindel Task Force på højtryk for at samle alle de ideer, der er til at stoppe svindlen. Task Forcen hører også gerne fra dig.

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye