Finans Danmark

Flere boliger sælges til lavere priser end sidste år

Del

I årets 2. kvartal er der solgt flere boliger end i samme kvartal sidste år. Det sker efter en periode på syv kvartaler i træk, hvor der er solgt færre boliger end i samme periode året før. Samtidig er huse og lejligheder blevet solgt til en lidt lavere pris, sammenlignet med sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Der er flere danskere, der i årets 2. kvartal har fået et nyt hjem, sammenlignet med 2022. Der blev solgt 14.030 huse og lejligheder, som er en stigning på knap 5 pct. i forhold til sidste år. Sammenlignet med årene fra før 2022 er antallet af handler dog fortsat på et lavt niveau for et 2. kvartal.

”Efter en længere periode, hvor boligsalget generelt har været nedadgående, er der nu igen flere, der har købt en bolig end året før. Det kan blandt andet hænge sammen med, at forbrugerpriserne og renterne ikke stiger i samme omfang, som det var tilfældet i store dele af 2022. En større økonomisk stabilitet i samfundet er nok med til at give mere tryghed om familiens økonomi for boligkøberne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Samtidig er mange danskeres løn i år steget en smule mere end normalt. Det kan være med til at give et større rådighedsbeløb og bedre muligheder for at få finansieret sin drømmebolig.”

Lavere priser

I 2. kvartal 2023 blev huse i gennemsnit solgt til en pris på 16.258 kr. pr. kvm. – og ejerlejligheder til 33.353 kr. pr. kvm. Det er henholdsvis 3,7 pct. og 4,4 pct. lavere end i samme periode i 2022.

”Mange steder i landet har boligkøberne betalt mindre for deres nye hjem, end hvis de havde købt en lignende bolig for et år siden. Selvom flere danskere har købt boliger, og boligpriserne generelt er steget siden slutningen af 2022, er prisniveauet altså stadig lavere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs hele nyheden og hent statistikken

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Højere priser og renter efterlader hver syvende dansker med en presset økonomi4.12.2023 07:59:41 CET | Pressemeddelelse

Selvom økonomien har udviklet sig meget bedre end, hvad alt tydede på for et år siden, så har energikrise og fart på økonomien sendt priserne i vejret. Også renterne er sat voldsomt op. Selvom energipriserne er faldet igen, og inflationen også har bevæget sig ned, så oplever hver syvende dansker i dag en presset økonomi, hvilket næsten er en tredobling fra før priser og renter begyndte at skyde i vejret. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Ny Svindel Task Force tager kampen op med de kriminelle4.12.2023 06:30:02 CET | Pressemeddelelse

Stigningen i den digitale kriminalitet får nu Finans Danmark til at nedsætte en Svindel Task Force. Målet er, at gennemføre en 360 graders analyse af de processer, metoder og it-systemer, der bliver anvendt af de kriminelle. Det handler om at komme et skridt foran i bekæmpelsen af den omfattende kriminalitet. Task Forcen bliver bredt nedsat og skal arbejde gennem hele 2024 med at finde løsninger.

Netbanksvindlen eksploderer – vær på vagt for de kriminelle4.12.2023 06:00:05 CET | Pressemeddelelse

Mens der i hele 2022 var samlet 3.897 sager om netbanksvindel i Danmark, så er det tal alene i første halvår 2023 vokset til 5.212 sager. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Til gengæld bremser bankerne de kriminelle i at slippe afsted med en stor del af pengene. Derfor er det stjålne beløb i første halvår af i år på samme niveau som sidste år, trods den store stigning i antallet af sager.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum