Landbrug & Fødevarer

96.000 danskere tog på opdagelse i dansk landbrug

Del

Hvordan ser et moderne dansk landbrug ud? Det fik 96.100 nysgerrige gæster svaret på i går, da 84 landmænd og fødevarevirksomheder over hele landet holdt Åbent Landbrug.

Der blev klappet køer, set på kyllinger og grise, smagt på kirsebærvin og hørt om klimatiltag, planteforædling og grøn energi, da 84 landmænd og virksomheder i går åbnede dørene op og bød gæster indenfor til Åbent Landbrug.

Et af de landbrug der viste produktionen frem var Skovgaard ved Silkeborg, hvor dagens mange gæster både kunne se malkekøer, kødkvæg, frilandsgrise og høns.

Værterne Joan og Hans Skovgaard glædede sig over, at så mange danskere havde lyst til at bruge søndagen på Skovgaard.

-Det er vigtigt for os, at danskerne får et godt indtryk af dansk landbrug og hvad det er. Vi vil gerne være med til at fortælle den gode historie om landbruget, og vi håber, at vi kan give alle vores gæster en god oplevelse ved at åbne vores døre, sagde Joan Skovgaard.

Blandt deres gæster denne søndag var Carsten Skov, der sammen med familien var til Åbent Landbrug for første gang.

-Det er fedt, at man kan komme så tæt på dyrene, og børnene elsker at være her. Der er mange forskellige aktiviteter, og det er et godt arrangement, sagde han.

Det var Stine Kristensen enig i. Hun var sammen med sin familie til Åbent Landbrug for tredje gang.

-Det er børnevenligt, og alt er i børnehøjde, så selvfølgelig skulle vi af sted igen i år, sagde hun.

null

De 96.100 danskere der brugte søndagen på landet, kunne se både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske. Derudover var der i år også mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet mejeriprodukter, biogas, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling.

Åbent Landbrug har inviteret på landet siden 1995, det ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2024 er der Åbent Landbrug den 15. september.

null

Kontakter

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye