96.000 danskere tog på opdagelse i dansk landbrug
Hvordan ser et moderne dansk landbrug ud? Det fik 96.100 nysgerrige gæster svaret på i går, da 84 landmænd og fødevarevirksomheder over hele landet holdt Åbent Landbrug.

Der blev klappet køer, set på kyllinger og grise, smagt på kirsebærvin og hørt om klimatiltag, planteforædling og grøn energi, da 84 landmænd og virksomheder i går åbnede dørene op og bød gæster indenfor til Åbent Landbrug.
Et af de landbrug der viste produktionen frem var Skovgaard ved Silkeborg, hvor dagens mange gæster både kunne se malkekøer, kødkvæg, frilandsgrise og høns.
Værterne Joan og Hans Skovgaard glædede sig over, at så mange danskere havde lyst til at bruge søndagen på Skovgaard.
-Det er vigtigt for os, at danskerne får et godt indtryk af dansk landbrug og hvad det er. Vi vil gerne være med til at fortælle den gode historie om landbruget, og vi håber, at vi kan give alle vores gæster en god oplevelse ved at åbne vores døre, sagde Joan Skovgaard.
Blandt deres gæster denne søndag var Carsten Skov, der sammen med familien var til Åbent Landbrug for første gang.
-Det er fedt, at man kan komme så tæt på dyrene, og børnene elsker at være her. Der er mange forskellige aktiviteter, og det er et godt arrangement, sagde han.
Det var Stine Kristensen enig i. Hun var sammen med sin familie til Åbent Landbrug for tredje gang.
-Det er børnevenligt, og alt er i børnehøjde, så selvfølgelig skulle vi af sted igen i år, sagde hun.

De 96.100 danskere der brugte søndagen på landet, kunne se både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske. Derudover var der i år også mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet mejeriprodukter, biogas, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling.
Åbent Landbrug har inviteret på landet siden 1995, det ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2024 er der Åbent Landbrug den 15. september.

Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum