Udenrigsministeriet

Danmark støtter nødhjælpsindsatsen efter oversvømmelse i Libyen med 10 millioner kroner

Del

De fatale oversvømmelser, som ramte Libyens østkyst natten til mandag, har ifølge Røde Kors, medført mindst 11.300 omkomne, og at yderligere 10.100 er meldt savnet. Over 30.000 vurderes internt fordrevet som følge af oversvømmelserne. Derfor bidrager Danmark nu med 10 millioner kroner.

”Den humanitære situation er yderst alvorlig. Der er et enormt behov for vores hjælp, og derfor har regeringen også valgt at støtte de tilstedeværende danske NGO’ers nødhjælpsarbejde. Vigtigst lige nu er at støtte de overlevne med at få adgang til rent vand, mad, medicin og støtte til at bearbejde tab og den voldsomme katastrofe,” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.

Den danske bistand går gennem tilstedeværende danske NGO’er, som allerede er i færd med at yde assistance til befolkningen.

Den nye støtte kommer i tillæg til FN’s bidrag på omkring 75 millioner kroner fra FN’s centrale nødhjælpsfond (CERF), som blev aktiveret kort efter katastrofen. Her er Danmark 6. største donor.

For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum