Vejdirektoratet

Vejarbejde påvirker trafikken ved Hvidkilde

Del

Arbejdet med at bygge en ny cykelsti forbi Hvidkilde Gods på Sydfyn er i gang, og det begynder trafikanterne nu at mærke. I den kommende tid vil der være vejarbejde på Fåborgvej og Svendborgvej, som gør, at vejene er helt eller delvist spærret.

I den kommende tid vil der være vejarbejde på Fåborgvej og Svendborgvej i Svendborg Kommune. Foto: Vejdirektoratet
I den kommende tid vil der være vejarbejde på Fåborgvej og Svendborgvej i Svendborg Kommune. Foto: Vejdirektoratet

Langs Fåborgvej er Vejdirektoratet i gang med at bygge en ny cykelsti, der skal gøre det mere sikkert for cyklister at køre på strækningen.

Som en del af dette arbejde bliver buske og større træer fældet på det stykke, hvor den nye cykelsti skal ligge. Mens det arbejde står på, er entreprenøren nødt til at bruge en del af vejen som arbejdsareal. Det gør, at Fåborgvej og Svendborgvej i perioder vil være helt eller delvist spærret.

På nuværende tidspunkt arbejder entreprenøren på strækningen mellem Ollerup og Hvidkilde Gods. Der er kun et spor farbart på strækningen, og derfor er der opsat et trafiklys, der dirigerer trafikken forbi vejarbejdet.

Trafiklyset vil blive flyttet rundt på strækningen i den kommende tid i takt med, at vi rydder buske og træer forskellige steder. Trafikanterne må derfor påregne ekstra rejsetid, når de tager turen ad Fåborgvej.

Fire dage med fuld spærring

I de kommende uger rykker vejarbejdet hen til alléen ved Hvidkilde, hvor der blandt andet skal fældes lindetræer. Træerne skal fældes dels for at gøre plads til den nye cykelsti, og dels fordi flere af dem har en svampeinfektion og dermed også udgør en fare for trafikken.

Vejdirektoratet planter nye lindetræer langs alléen som erstatning for de fældede træer.

Når træfældningen går i gang langs alléen, vil en del af Fåborgvej og Svendborgvej være spærret for trafik i begge retninger, og trafikanterne bliver sendt ud på en omkørselsrute.

Datoer for vejspærring:

Uge 38: Fredag den 22. september og lørdag den 23. september
Uge 40: Torsdag den 5. oktober og fredag den 6. oktober

Spærringen vil strække sig fra Øster Skerningevej til T-krydset, hvor Fåborgvej og Ring Nord mødes.

Trafikanter, der skal benytte Fåborgvej de pågældende dage, vil blive ledt syd om Hvidkilde Sø. De der skal vestpå mod Svendborg bliver ledt ned til Skovsbovej, mens trafikanterne, der skal mod Ollerup, skal køre ad Hellegårdsvej. Der er forskellige omkørselsruter for de øst- og vestgående trafikanter for at fordele trafikken på de små veje.

Der vil være skilte i området, som viser vej uden om vejarbejdet.

Naboer vil fortsat kunne komme til og fra deres ejendom, selvom vejen er afspærret.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk 

Læs mere om cykelstien ved Hvidkilde Gods

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye